In PSD, s-a refacut lantul de iubire, rupt in urma cu doua luni, cand Ion Iliescu si gruparea sa dizidenta amenintau sa divizeze partidul. Ieri, Ion Iliescu si Mircea Geoana au jucat aceeasi hora, in curtea din Kiseleff, intr-un gest de impacare simbolica de sarbatori. Pacea pesedista va tine pana in luna ianuarie, cand, dupa spusele presedintelui de onoare al PSD, va avea loc marea „clarificare” social-democrata, in cadrul unui Consiliu National care se va tine in Bucuresti.

Geoana si Iliescu au intrat in hora cu tot cu echipele lor. Din partea lui Geoana – Titus Corlatean, din partea lui Iliescu – Nicolae Vacaroiu. Pe scena din curtea partidului au cantat de voie buna Victor Socaciu, Gheorghe Turda si ansambluri populare venite din toata tara, care au incercat sa dezmorteasca atmosfera si sa-i antreneze pe cei cateva zeci de participanti la cheful pesedist, care indurau cu stoicism cele patru grade sub zero, pe care le arata termometru la orele 13. Punctul forte al zilei a fost recitalul Sofiei Vicoveanca, moment in care pesedisti, invitati, dar si cativa ziaristi, s-au prins in hora. Au horit vreo 15 minute, dupa care, cu urechile inghetate, toti au intrat in sediul partidului, la colinde.

In hol, un brad gatit in rosu – culoarea partidului. Mos Craciun – tot rosu, fireste – actorul Eugen Cristea. Mircea Geoana a cantat colinde cu un cor de la Teologie, dupa care fiecare lider pesedist a marturisit ce ar vrea sa-i aduca Mosul.

„Mosule, eu vreau sa fiu premier...“

Ion Iliescu a spus isi doreste pentru 2008 „limpezire in partid“ si spera ca „formatiunea sa-si regaseasca suflul“, in timp ce Mircea Geoana a simtit din nou nevoia sa-si impartaseasca dorinta sa cea mai mare: sa petreaca Sarbatorile din 2008 la Palatul Victoria. Ion Iliescu: „imi doresc limpezire in partid. Urmeaza un an politic foarte greu si partidul trebuie sa traga niste concluzii din confruntarile politice ale acestui an si sa se pregateasca cu forta, cu mai multa combativitate, cu angajament politic, sa ridice suflul organizatiilor locale si activului de baza al partidului“.

Integral in Gandul