Gorghiu vorbeste despre predarea stafetei la sefia PNL. Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit ieri pe Facebook despre predarea stafetei la sefia partidului. Ea l-a laudat pe primarul Oradei Ilie Bolojan pentru eficienta cu care administreaza orasul. Apoi, Gorghiu a raspuns la o intrebare legata de o posibila inlocuire a sa in fruntea PNL chiar de primarul pe care l-a laudat. "N-ar fi rau deloc sa avem cate un Bolojan primar in fiecare oras unde administratia ridica din umeri, cand vine vorba de renovarea fatadelor pentru cladirile degradate", a postat Gorghiu. Un oradean a comentat, spunand ca "nu ar fi rau un PNL sub conducerea lui Ilie Bolojan!". Gorghiu a replicat cu o apreciere generala, din care ar reiesi ca ar putea preda stafeta la sefia PNL: "Sunt multi colegi care ar putea conduce PNL foarte bine". Liberalii pregatesc de doua luni un program de guvernare care va fi gata cel tarziu la 1 octombrie. Prioritatile PNL sunt TVA de 16% pana in 2020 si crearea unui Fond de Investitii si a unei Banci de Investitii romanesti, a declarat pentruEVZliberalul Eugen Nicolaescu.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce a uitat sa spuna Gabriel Oprea despre conspiratiile mondiale impotriva sa. Intr-o incercare de a-si spala imaginea, fostul lider al UNPR Gabriel Oprea insira pe Facebook cateva evenimente-cheie din activitatea sa de premier interimar, despre care insinueaza ca n-ar fi simple "coincidente". De fapt, chiar asta sunt: cateva borne rupte din context. "Ce vreau sa spun este ca eu nu cred in coincidente. Cred, in schimb, ca la un moment-dat unii si-au dat seama ca nu sunt vulnerabil, ca nu pot raspunde la butoane si ca le incurc planurile. Au incercat apoi sa caute ceva, orice, care sa ma compromita", a scris Gabriel Oprea pe Facebook, a doua zi dupa ce i s-a dat verdict oficial de plagiator. In apararea sa, fostul vicepremier reaminteste cateva momente din vara anului trecut - cand Victor Ponta l-a lasat la conducerea Guvernului in perioada in care s-a operat la genunchi in Turcia. Desi Oprea le da o conotatie conspirativa, evenimentele nu sunt altceva decat puncte obisnuite de pe agenda unui premier sau a oricarui lider politic. Sa le luam pe rand si sa le punem in context, anuntaAdevarul.

USR n-ar refuza o colaborare cu Ciolos: Se incadreaza in criteriile de integritate. Consilierul USB Clotilde Armand declara, raspunzand la o intrebare, ca nu exclude o colaborare cu premierul Dacian Ciolos, intrucat acesta se incadreaza in criteriile de integritate pe care le sustine USR. Clotilde Armand a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa la Suceava, ca in prezent se constituie nuclee ale USR in judetele tarii, iar la Suceava a avut discutii cu persoane care sustin ideile USR din judetele Suceava, Neamt si Botosani. Consilierul a afirmat ca intalnirea a fost cu oameni care doresc sa foloseasca USR ca platforma de dezvoltare a unui partid. Potrivit sursei citate, membrii fondatori vor fi persoane care reprezinta valorile USR si respecta codul de integritate al partidului, informeazaGandul.

PMP, arbitrul puterii la nivel local. Ce strategie are partidul lui Basescu. Majoritatea in Consiliul General al Capitalei depinde de PMP, formatiune care decide soarta proiectelor propuse de primarul Gabriela Firea (PSD). In restul tarii, PMP s-a aliat fie cu PSD, fie cu PNL, in incercarea de a se intari la nivel local. Conducerea interimara a RADET a fost validata de Consiliul General al Capitalei, cu voturile PSD, ALDE si PMP in timp ce USB si PNL au votat impotriva. Cei sase membrii ai CA vor avea un mandat de cel mult sase luni, ei fiind propusi de PSD si de ALDE. CV-urile unora dintre membrii CA, puse la dispozitia consilierilor cu cateva minute inainte de vot, au provocat controverse. Potrivit lui Cristian Ciucu, consilier PNL, unul dintre membrii CA, Sorin Chirita are 38 de diplome si certificate universitare ￯ fiind printre altele, economist, psihoterapeut, specialist in psihologia copilului, urbanism, terorism, terapia familiei sau achizitii publice. A fost de asemenea, validat Nicolae Rotileanu (venit pe filiera ALDE), fost membru CA la Loteria Romana, Hidroelectrica, CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, Fondul Proprietatea. Din CA va face parte si Claudiu Cretu, la baza ofiter MAI, reconvertit in specialist control intern managerial, scrieRomania Libera.

Daniel Constantin: Fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu va candida pe listele ALDE la parlamentare. Daniel Constantin, copresedintele ALDE a anuntat ca fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu se va regasi pe listele partidului la alegerile parlamentare din toamna, informeaza Agerpres. Liderul ALDE a adaugat ca e in discutii si cu un alt rector pentru a candida pe listele formatiunii politice pe care o conduce. ALDE va face o selectie a candidatilor, avand in vedere responsabilitatea partidelor in a alege echipa parlamentara, spune Daniel Constantin. ''Vom face o selectie asa cum trebuie. Am dat un exemplu de candidat pe care eu mi l-as dori. Sorin Cimpeanu este prototipul candidatului pe care eu il urmaresc. E un lucru foarte bun ca avem alegeri pe lista, pentru ca intervine responsabilitatea partidelor in a alege echipa parlamentara'', a completat liderul ALDE, anuntaEVZ.