PMP ii lasa lui Dragnea motiunea in aer. PSD si ALDE pun la cale o motiune de cenzura. Liviu Dragnea a uitat insa ca a pierdut majoritatea absoluta in Parlament, dupa ce PMP a fuzionat cu UNPR Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a vazut ieri cu liderii ALDE Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin pentru a discuta despre depunerea unei motiuni de cenzura care sa tranteasca Guvernul Ciolos in toamna. Potrivit unor surse din PSD, cei trei sunt constienti ca sansele ca acest demers sa aiba succes este la limita, dar vor sa-l intimideze pe Dacian Ciolos si sa obtina devansarea datei alegerilor parlamentare. Majoritatea parlamentara a PSD impreuna cu ALDE si UDMR este doar de 254, iar pentru ca motiunea sa fie adoptata sunt necesare minim 257 de voturi ( 50% plus unul din totalul parlamentarilor). Prin urmare, sansele ca motiunea sa treaca sunt mici fara sprijinul PMP, "ingrasat" acum cu parlamentarii UNPR dupa fuziune, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Precedentul Boc: PSD vrea sa lase Guvernul Ciolos doar cu puteri decorative. PSD si ALDE pregatesc demiterea Guvernului Ciolos, dar nu pentru a reveni la guvernare inainte de alegerile parlamentare, ci pentru a-i amputa din puteri actualului Cabinet, care va avea doar un rol decorativ. Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat scenariul la care lucreaza impreuna cu ALDE pentru a "reduce la tacere" Guvernul Ciolos. "S-au strans foarte multe lucruri rele pe care acest guvern le-a facut. Ne gandim serios daca nu cumva varianta unei motiuni de cenzura, la inceputul lunii septembrie, si care sa transforme acest guvern intr-unul interimar, la inceputul lunii septembrie, cu atributiuni limitate nu cumva e o varianta mai sigura, sa limitam posibilitatea sa faca mai mult rau. Ne putem trezi cu foarte multe trasnai", a anuntat Dragnea. PSD si ALDE vor sa dea jos, prin motiune de cenzura, Executivul condus de Dacian Ciolos, dar nu pentru a fi instalat un nou Cabinet PSD - ALDE, ci pentru a lasa fara puteri actualul Guvern pana la alegerile parlamentare, anuntaAdevarul.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor: Un guvern interimar cu atributii limitate nu ar fi o problema. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, se declara deschis discutiilor despre o motiune de cenzura, spunand ca un guvern interimar cu atributii limitate "nu ar fi o problema pentru Romania", dar ca "e treaba PSD cum gestioneaza aceasta chestiune". Intrebat care este opinia UDMR fata de eventuala motiune de cenzura care ar putea fi depusa de PSD, Kelemen Hunor a declarat luni ca vede posibil un guvern interimar cu atributii limitate pana la alegeri, informeazaMediafax.

Crin Antonescu, ofertat sa deschida lista parlamentara a PNL pentru Bucuresti. Desi co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu vad cu ochi buni o astfel de initiativa, mai multi parlamentari liberali l-au contactat pe fostul presedinte Crin Antonescu pentru a-i propune o revenire in prima linie a politicii. Potrivit surselor EVZ, Antonescu a fost ofertat sa deschida lista parlamentara a PNL la Bucuresti. Antonescu a refuzat propunerea, pe motiv ca decizia retragerii sale este ferma, dar i-a facut pacere sa stea la taclale "politice" cu fostii sai colaboratori. Oferta a fost lansata in cursul ultimelor doua saptamani, de mai multi apropiati ai fostului presedinte, care au sustinut ca, fara o candidatura a lui Antonescu la Bucuresti, PNL risca sa reediteze dezastrul de la locale, cand liberalii au pierdut cu brio toate luptele electorale din Capitala, scrieEVZ.

Cum poate PSD sa darame Guvernul Ciolos inainte de alegeri. Liviu Dragnea s-a grabit sa ameninte Guvernul Ciolos cu motiunea de cenzura, fara a lua in calcul ca PSD nu se mai bazeaza pe o mjoritate parlamentara. Dragnea si Tariceanu ar putea tranti Guvernul doar daca s-ar alia cu Traian Basescu. Presedintele PSD Liviu Dragnea si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu se vor intalni, maine, pentru a analiza oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura, ca urmare a scandalului pe tema impozitului pentru veterani. "Luni voi avea o intalnire cu domnul Tariceanu. Luam in calcul serios pentru ca ceea ce au facut acum arata, dincolo de dispret, si faptul ca nu au niciun fel de respect fata de lege", a aratat Liviu Dragnea, la o sedinta cu toti liderii PSD din tara, anuntaAdevarul.