Cum incearca Liviu Dragnea sa ajunga premier. Desi le-a cerut colegilor sai din PSD sa nu se viseze ministri pana nu se vad cu alegerile castigate, presedintele partidului nu exclude ca el sa fie o varianta pentru Palatul Victoria, mizand pe sprijinul ALDE Presedintele PSD , condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare (in dosarul "Frauda la Referendum") - nu exclude sa fie chiar el viitoarea propunere de premier, daca PSD si ALDE vor obtine, la alegerile parlamentare, 50 plus 1 din voturile romanilor. Potrivit surselorEVZ, printre liderii de la Kiseleff este de notorietate ca (inca din 2014) marele vis al lui Dragnea a fost si este sa ajunga premier, insa seful pesedistilor e constient ca recenta sa condamnare ridica numeroase semne de intrebare asupra unui astfel de scenariu. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a apreciat in intalnirile cu colegii sai ca el ar fi cea mai buna varianta de premier. Pentru asta, ar vrea sa-l convinga pe Tariceanu sa-l ajute sa ajunga la Palatul Victoria, oferind la schimb ministere si agentii guvernamentale.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PMP va vota pentru sponsorizarea Catedralei Mantuirii Neamului: "N-am facut un calcul politicianist". PMP va vota alaturi de PSD si ALDE ca Primaria Capitalei sa aloce patru milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului si Manastirea Antim, asa cum a cerut Patriarhul Daniel. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va vota astazi, la propunerea Gabrielei Firea, solicitarea Patriarhului Daniel, care a cerut ca Primaria Capitalei sa contribuie cu peste trei milioane de euro la ridicarea Catedralei Manutuirii Neamului si cu inca un milion de euro pentru reabilitarea Manastirii Antim. Desi PSD a pierdut, teoretic, majoritatea in Consiliul General (in urma fuziunii dintre PMP si UNPR), Gabriela Firea va reusi, totusi, sa stranga o majoritatea favorabila Patriarhiei. Balanta va fi inclinata in favoarea PSD chiar de oamenii lui Traian Basescu. "PMP va vota pentru aceasta solicitare. Catedrala Mantuirii Neamului este un proiect care trebuie terminat", a declarat, pentru "Adevarul", consilierul PMP Robert Turcescu, care spune insa ca votul de azi nu inseamna o alianta PSD-PMP. "Nu asa se pune problema. N-am facut un calcul de tip politicianist. Noi votam un proiect important pentru Bucuresti", a mai spus Robert Turcescu. Astfel, PSD impreuna cu ALDE si cu PMP vor strange o majoritate lejera in sedinta de astazi, anuntaAdevarul.

Marian Munteanu anunta ca va candida pentru un mandat de senator in Bucuresti. Marian Munteanu, fostul lider al protestatarilor din Piata Universitatii si fost candidat al PNL pentru Primaria Capitalei, a anuntat miercuri ca va candida pentru un mandat de senator. Marian Munteanu a declarat ca partidul pe care l-a infiintat recent, Alianta Noastra, isi propune un scor de 8 - 13 la suta la alegerile parlamentare din anul 2016. "Ne propunem un rezultat care sa ne ingaduie o prezenta semnificativa in Parlament (...) Cred ca un procent care sa fie undeva la 8%, 10%, 12%, 13% ne va permite sa impulsionam activitatea Parlamentului, sa il scoatem din letargia in care zace, sa oferim un punct de vedere ferit de abordarile fie populiste, fie propagandistice, fie superficiale", a declarat Marian Munteanu, citat de Mediafax, informeazaRomania Libera.

Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor. Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, la rectificarea bugetara, 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamna, beneficiari fiind MAI, MAE si Ministerul Comunicatiilor, acesta din urma avand responsabilitati pe partea de vot prin corespondenta. "Am asigurat prin aceasta rectificare alocarile bugetare necesare pentru organizarea alegerilor. Am alocat peste 200 de milioane de lei, beneficiar fiind, in primul rand, Ministerul de Interne, dar si Ministerul de Externe si Ministerul Comunicatiilor, care va avea responsabilitati pe partea de vot prin corespondenta", a declarat premierul Dacian Ciolos. El a precizat ca a vizat organizarea alegerilor din tara, dar si organizarea cu resurse suficiente a alegerilor pentru romanii din strainatate, scrieMediafax.

Batalia PNL-PSD pentru postul de viceguvernator. Liberalii il pregatesc pe Isar pentru BNR, pesedistii vor sa dea postul ALDE. Desi liderii PNL sustin ca, potrivit algoritmului parlamentar, postul eliberat dupa demisia lui Bogdan Olteanu le revine, Liviu Dragnea nu pare dispus sa respecte vechile intelegeri. Zilele trecute, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat clar ca legea nu prevede respectarea vreunui algoritm si Parlamentul este cel care decide cine va fi viceguvernator al BNR. "Da ce, BNR-ul e institutia PNL-ului? (...) Nu exista in lege prevazute locuri pentru grupurile parlamentare. Parlamentul, intr-adevar, voteaza (...) Noi vom propune sau vom sustine pe cineva care chiar sa aiba o pregatire pentru acest post care este un post foarte important", a spus Dragnea. El i-a replicat astfel co-presedintelui PNL, Vasile Blaga, care a declarat: "Ni se cuvine nominalizarea, exista un algoritm parlamentar care a functionat intotdeauna, s-a respectat intotdeauna. Nu vad de ce nu s-ar respecta si acum", anuntaEVZ.