Diana Tusa a demisionat din PNL: M-am saturat de atata ipocrizie.Deputatul Diana Tusa a demisionat joi din PNL, anuntul fiind in cadrul Adunarii generale de alegeri a PNL Sector 1, potrivit News.ro. "Nu as fi vrut sa vorbesc in seara asta. M-am saturat de atata ipocrizie, sa ascundem gunoiul sub pres. (...) PNL in forma din 2016 nu are nevoie de oameni ca mine, nu are nevoie nici de idei, nici de proiecte, drept pentru ca are eu imi dau demisia din PNL", a spus Tusa de la tribuna sedintei, potrivit News.ro. Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a spus ca a luat act de demisia Dianei Tusa. Miercuri, prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu a afirmat ironic ca, daca ar putea, i-ar pune pe liberalii care vor sa fie pe listele la parlamentare sa scrie un eseu despre motivul pentru care vor sa candideze, folosind "cu gramatica din dotare", fara a fi ajutati de consilieri sau de "goagal", deputatul Diana Tusa raspunzandu-i ca liberalii nu sunt "agramati, redusi mintal sau asistati sociali", scrieAdevarul

Politic showFoto: Colaj foto

Testul pe care Adriana Saftoiu l-ar da liberalilor care vor sa candideze.Purtatorul de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, a afirmat, in cadrul unei postari pe pagina sa de Facebook, ca se gandeste cum ar fi daca le-ar cere liberalilor sa scrie un eseu, "cu gramatica din dotare", despre motivul pentru care vor sa candideze la alegerile parlamentare. In replica, Diana Tusa a declarat ca liberalii "nu sunt agramati, redusi mintal sau asistati sociali". "Ma gandesc cum ar fi sa am posibilitatea sa le cer tuturor celor care vor sa candideze sa scrie un eseu despre motivul pentru care vor sa candideze inca o data sau prima data. Fara sa fie ajutati de un consilier, de un prieten, de goagal. Sa scrie ei, simplu, care cred ca le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fara sa fie obligati sa gloseze pe teme filosofice de morala politica￯, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, pe Facebook. "Electoratul ar aprecia macar sinceritatea lor, chiar si a celor care vor recunoaste ca fara un loc in Parlament nu mai au nici un loc de munca. Cetatenii au dreptul sa stie cum isi prefigureaza misiunea viitorii candidati. De ce mai vor inca o data in Parlament sau pentru prima data", a conchis Saftoiu, potrivitGandul.

Viitorii parlamentari PMP trebuie sa aiba o meserie pe care sa o fi practicat.Presedintele PMP, Traian Basescu, le-a recomandat liderilor organizatiilor partidului drept criteriu de eligibilitate pentru candidatii la alegerile parlamentare ca acestia sa aiba o meserie pe care sa o fi practicat. "Am facut o recomandare si anume: presedintii de organizatii sa recomande doritorilor sa fie oameni care au o meserie. Cand spun oameni care au o meserie nu ma refer la oameni care sa aiba o diploma, ci la oameni care sa isi fi practicat meseria si care sa fie politicieni liberi. Atunci cand nu ai practicat o meserie si te trezesti proaspat absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugarnicia de a ramane in politica cu orice pret. Cei care au o meserie vor face politica relaxati, pentru ca vor sti ca, daca nu mai ies parlamentari la legislatura urmatoare, daca sunt verticali in fata sefilor politici, au un refugiu in propria lor meserie", a afirmat miercuri Traian Basescu la finalul Consiliului Executiv National al PMP, citat de Agerpres. El a adaugat ca experienta intr-o meserie ii ajuta pe parlamentari sa contribuie la proiectele de lege dezbatute, anuntaRomania Libera.

Fostul consilier al lui Ponta, Radu Popa, numit sef al organizatiei PMP Giurgiu.EVZ.Deputatul Radu Popa a fost numit, miercuri, in Consiliul Executiv National al PMP, presedinte al organizatiei PMP Giurgiu, anunta Agerpres. Popa a fost consilierul pe vremea cand Victor Ponta era premier. "Am schimbat presedintele de la Giurgiu si domnul Radu Popa este noul presedinte al oganizatiei de Giurgiu. (...) la Giurgiu am schimbat presedintele care nu primise numire, era intr-un interimat neclar si astazi l-am desemnat pe domnul Radu Popa presedinte al organizatiei de Giurgiu", a declarat Traian Basescu, la finalul Consiliului Executiv National. Liderul PMP a explicat ca au fost discutii cu privire la fuziunea cu UNPR in cazul a trei organizatii - Giurgiu, Galati si Maramures - dar ca acestea au fost rezolvate. La Galati, a adaugat el, UNPR a invocat o disputa pentru conducerea organizatiei intre deputatul Eugen Chebac si fostul primar al municipiului Galati Marius Stan. "Nu avem o problema de fuziune la Galati. Avem o problema de cine ramane cu sediu. Cred ca s-a rezolvat si asta. A ramas sa mai discute ei cum impart sediile, care la organizatia de judeteana si care la organizatia municipala", a precizat Traian Basescu, citat deEVZ.

PMP solicita desfiintarea CNADNR.Valeriu Steriu, presedintele executiv al PMP, a afirmat, joi, ca formatiunea sa solicita desfiintarea CNADNR. Liderul PMP cere si infiintarea unei comisii de ancheta la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) privind piata asigurarilor. "De la 1 septembrie vom propune Parlamentului o comisie speciala de ancheta pe acest domeniu, al asigurarilor, pentru a vedea pe ce se duc banii din ASF in salariile acelea absolut ingrijoratoare pentru romani ca depasesc orice limita de bun simt. Acesta comisie va analiza cum a fost in ultimii ani supravegheata si reglementata piata asigurarilor din Romania, daca aceasta a ajuns sa genereze astfel de probleme romanilor de zi cu zi", a declarat Steriu, citat de News.ro, in cadrul unei conferinte de presa. Steriu a mai spus ca motivul pentru care RCA-ul s-a scumpit ar ASF, care nu si-au facut treaba. "Este foarte clar ca avem o problema mai sus de cei care supravegheaza RCA-ul, si aici vorbesc de faptul ca am avut doua mari companii de asigurari care au dat faliment - ASTRA si CarpaticaAsig - acestia nu au fost supravegheati in mod clar corespunzator, este vorba de ASF. ASF care are sau cel putin a avut de preluat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, este institutia controlata politica de oameni platiti cu zeci de mii de euro pe luna din aceste RCA-uri. De aici vine intrebarea: ce au pazit acesti domni?", a mai spus presedintele executiv al PMP, noteazaAdevarul.

Un ministru ii da replica lui Tariceanu: "In tara in care imi cresc copilul, stau la coada, indiferent de functie".Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social, Violeta Alexandru, sustine ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu "nu are dreptate cand spune ca preocuparea celor cu functii nu este statul la coada". "Sunt convinsa ca sunt antipatica atunci cand spun ca unora a inceput sa le placa sefia, functia, faptul ca li se deschide usa sa nu cumva sa atinga clanta (...) Se pierde usor contactul cu realitatea ", a afirmat Violeta Alexandru, adaugand ca va sta la coada, indiferent de functie, intrucat nu detine "pasaport de ministru". Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social a reactionat pe Facebook dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost surprins de jurnalisti in timp ce intra in sediul DRPCIV prin spate pentru a-si reinnoi permisul auto, ocolind astfel coada formata. Drept raspuns, Tariceanu s-a aparat spunand ca statul la coada nu este pentru cei cu functii importante. "Nu, domnul Tariceanu nu are dreptate cand spune ca preocuparea celor cu functii nu este statul la coada, justificand de ce nu a stat si dansul la aceeasi coada, cu multi alti oameni, pentru ridicarea permisului", arataGandul.