PNL isi croieste listele electorale dupa isteriile PSD. Ministrii tehnocrati nu mai prind loc pe listelele pentru parlamentare.Liberalii nu-i mai vor candidati la alegerile parlamentare pe tinerii ministri din Guvernul Ciolos, pe motiv ca au iscat dispute si vor fi atacati de PSD in campania electorala, deci partidul ar avea de pierdut. Un alt motiv ar fi notorietatea scazuta a acestora. PNL nu va mai coopta pe listele pentru alegerile parlamentare niciun ministru apropiat de premierul Dacian Ciolos, au confirmat pentru "Adevarul" surse liberale. Initial, conducerea PNL i-a invitat in partid pe Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dragos Paslaru, Dragos Tudorache si Costin Borc pentru a candida la parlamentare, iar, apoi, sa le ofere un nou mandat de ministru. Intre timp, liderii liberali s-au razgandit. Motivul? "Nu ati vazut sondajul nostru pe Bucuresti? Cum poate ajuta partidul cineva care are 2% notorietate?. Va spun, nu poate", a declarat, pentru "Adevarul", unul dintre liderii liberali. PNL Bucuresti a comandat un sondaj de opinie in care Cristian Ghinea (ministrul Fondurilor Europene) si Dragos Paslaru (ministrul Muncii) au strans doar 2% din aprecierile bucurestenilor, iar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu - 8%, potrivitAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Primarii vor mai multi bani. "Atunci cand salariile sunt foarte mici, lupta impotriva coruptiei devine ineficienta".Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) cere Guvernului echilibrarea salariilor din administratia publica locala cu cele din administratia centrala, invocand faptul ca in institutiile publice, unde salariile sunt mici, lupta impotriva coruptiei devine ineficienta. "Ne dorim sa fie o echilibrare in sus, nu sa scada salariile administratiei centrale, ci sa creasca cele de la nivelul administratiei locale", a declarat presedintele AMR, Robert Negoita, potrivit Mediafax. Presedintele AMR, Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Capitala, a declarat, marti, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca este nevoie de o echitate intre administratia locala si cea centrala, in conditiile in care, la nivel local, salarizarea este la jumatate fata de centru. "Avem salarii foarte mici, in administratia publica locala, dar problema este ca administratia publica centrala are salariile de doua - trei ori mai mari. Specialistii din administratia publica locala migreaza spre administratia centrala. Nu cerem neaparat o crestere salariala, ci vrem o echilibrare, o echitate intre administratia publica locala si cea centrala. Nicaieri in lume nu exista aceasta diferenta, in cele mai multe state dezvoltate, salariile sunt la fel pe functiile respective. Cerem o echilibrare la nivelul salarizarii. Ne dorim sa fie o echilibrare in sus, nu sa scada salariile administratiei centrale, ci sa creasca cele de la nivelul administratiei locale. Suntem la jumatatea nivelului salariilor si fata de mediul privat, sunt juristi si economisti si in privat, platiti dublu fata de administratia locala. Am facut demersuri catre Guvern si am aratat cum stau lucrurile", a declarat Negoita, citat deGandul.

Vasile Blaga: PSD cere alegeri la 4 decembrie pentru ca NU vrea multi alegatori la urne.Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat joi ca data cea mai potrivita pentru desfasurarea alegerilor parlamentare este 11 decembrie, informeaza Agerpres. Blaga a sustinut ca PSD vrea ca acest scrutin sa aiba loc pe 4 decembrie intrucat nu doreste ca la vot sa vina cat mai multi romani. "Premierul a avut discutii si cu dl Dragnea si cu noi vizavi de data alegerilor si desigur exista constrangerea constitutionala fata de stabilirea datei alegerilor. Ar fi fost foarte bine daca le-am fi putut organiza in noiembrie, dar nu se pot organiza in noiembrie si atunci in discutii au fost 4 sau 11 decembrie (...) si am spus foarte clar dl prim-ministru si eu si doamna Gorghiu ca 4 decembrie este o data foarte nepotrivita din foarte multe puncte de vedere. In primul rand, Parlamentul trebuie sa fie reprezentativ, ori ganditi-va va fi aproape o saptamana de zile libere - Sf Andrei liber, 1, 2 decembrie liber, iar luni este si ajun de Sf Nicolae - si oamenii isi vor alege asa cum isi vor dori de cuviinta si atunci - cu toate ca este tarziu si eu sunt de acord, dar aceasta este Constitutia-, cea mai potrivita data ca sa nu mergem foarte departe este 11 decembrie. Este singurul motiv pentru care noi nu suntem cu 4 decembrie. Adica sa vina cat mai multi romani la vot", a spus Vasile Blaga, inainte de Liga Alesilor Locali ai PNL, anuntaRomania Libera.

Dragnea respinge orchestrarea de catre Ponta a plecarilor din PSD.Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca respinge orice implicare a lui Victor Ponta in plecarea din PSD a finului acestuia, deputatul Marius Manolache. "Va pot spune ca imi pare rau ca Marius a plecat de la noi. Mai mult decat atat stiu ca imi transmisese ca vrea sa ne vedem. Urma sa ma vad cu el, ca si cu alti colegi in aceste zile. Repet, imi pre rau ca a plecat, dar o sa incercam sa ne descurcam in continuare. Nu vad niciun fel de legatura, resping orice implicare a lui Victor in aceasta actiune. Pot fi motive personale pe care nu le cunosc. In perioada urmatoare o sa le aflu", a raspuns Dragnea, intrebat fiind cum comenteaza gestul deputatului Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, si daca crede ca si alti parlamentari PSD vor pleca din formatiunea politica. Anuntul privind demisia lui Marius Manolache din PSD a fost facut miercuri de Bogdan Diaconu, liderul PRU. In acelasi partid s-a mai inscris fostul deputat PSD Camelia Khraibani din judetul lui Victor Ponta, scrieEVZ

Alexandru Noaptes, cuscrul lui Viorel Hrebenciuc, a fost numit sef al ADP Sector 1. Instanta Suprema i-a confiscat 1,4 milioane de euro.Fostul director al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, caruia in decembrie 2014 instanta suprema i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, a fost numit director adjunct al Administratiei Domeniului Public din Sectorul 1 al Capitalei. Decizia a fost luata de edilul PSD Daniel Tudorache, dupa ce a demis fosta conducere a ADP, potrivit Digi 24. Noaptes va gestiona un buget de peste 80 de milioane de euro anual. Pe site-ul Administratiei Domeniului Public al Sectorului 1, Alexandru Noaptes este trecut ca director-adjunct, iar director general este Marian Marinescu, proaspat numit si el. Noul sef al ADP Sector 1 a declarat pentru Digi24 ca va modifica organigrama institutiei, astfel incat Alexandru Noaptes sa aiba in subordine toate directiile importante. "El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spatii verzi, compartimentul auto, parcarile, semnalizarile rutiere si sa vedem ce-i mai dau sa faca", a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1. Institutia a avut anul trecut un buget de peste 80 de milioane de euro. Acesti bani vor intra pe mana fostului sef al CFR Calatori, potrivitAdevarul.

Mirel Palada va fi purtator de cuvant al Partidului Romania Unita.Fostul purtator de cuvant al guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, a anuntat ca va fi purtator de cuvant al Partidului Romania Unita, formatiune condusa de catre deputatul Bogdan Diaconu. "Cu bucurie va anunt ca, incepind de azi, am acceptat propunerea de a fi director de comunicare si purtator de cuvint al Partidului Romania Unita. Sint mindru ca sint roman. Sint onorat ca imi pot pune experienta profesionala la dispozitia unui partid tinar, de viitor. Imi doresc o Romanie puternica, sprijinita de capital romanesc puternic. Cred cu tarie in soarta europeana a Romaniei, dar imi doresc ca asta sa nu duca la o nivelare culturala care sa ne stearga specificul limbii si istoriei si obiceiurilor", a spus Mirel Palada, citat deEVZ.