​Geoana intra in PRU. Partidul negociaza cu fostul lider PSD. Presedintele Partidului Romania Unita (PRU), Bogdan Diaconu, a transferat in cursul zilei de luni noua parlamentari, majoritatea fosti sau actuali membri PSD. Totodata, liderul formatiunii a avut, impreuna cu Sebastian Ghita, o serie de negocieri cu un alt fost social-democrat, care acum conduce Partidul Social Romanesc (PSRO). Dupa ce s-a folosit de numele lui Victor Ponta pentru a-i convinge pe parlamentarii social-democrati sa intre in PRU, spunand ca fostul premier va conduce formatiunea politica, Bodgan Diaconu a avut negocieri cu liderul PSRO, Mircea Geoana. La discutii a participat si deputatul PSD, Sebastian Ghita, prieten apropiat cu Ponta, care a relatat, pentruEVZ, negocierile pentru inscrierea in PRU.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dragnea si americanii. Cum se raporteaza liderul PSD la relatia cu SUA si ce spunea acesta dupa alegerile prezidentiale din 2014. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a schimbat parerea despre modul cum s-ar implica oficialii americani in viata politica romaneasca. Intr-un interviu acordat Antenei 3, liderul PSD a negat ca oficialii de peste ocean ar fi interesati de sustinerea unui anume politician pentru functia de premier, in timp ce in urma cu doi ani, potrivit unor surse poltiice, ii vedea pe americani drept responsabili de esecul lui Victor Ponta la prezidentiale. Intrebat in cadrul unui interviu la Antena 3 ce parere are despre ipoteza ca SUA ar sprijini un anumit politician pentru ocuparea fotoliului de premier din toamna, Liviu Dragnea a negat ca acest lucru ar putea fi posibil. "Eu ii respect foarte mult pe americani si sa stiti ca in ultima perioada, in ultimii doi ani de zile, am inceput sa inteleg ce gandesc acesti oameni. Si, chiar ii respect pentru asta. Nu se implica americanii in Romania, in acest fel (n.r.-in sprijinirea politician pentru a fi premier). Americanii, ambasada, Departamentul de Stat respecta, ca si la ei, democratia, votul popular", a afirmat Liviu Dragnea, anuntaAdevarul.

AEP: Peste 7.500 de cereri de inscriere in Registrul electoral pana pe 29 august. Autoritatea Electorala Permanenta anunta ca, pana la data de 29 august, au fost validate 7.512 cereri de inscriere in Registrul electoral, depuse de alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate. Dintre acestea, 5.627 mentioneaza optiunea pentru votul prin corespondenta, iar 1.885 pentru votul in sectiile de votare. Cererile de inscriere in Registrul electoral cu optiunea pentru votul prin corespondenta au fost depuse in 38 de tari, iar cele cu optiunea pentru votul in sectiile de votare au fost depuse in 31 de tari. "Precizam ca singura localitate din strainatate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegatori inscrisi in Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi sectii de votare este Soroca, din Republica Moldova, in care s-au inregistrat 115 cetateni romani cu drept de vot. In aceeasi tara, foarte aproape de indeplinirea acestei conditii legale este localitatea Causeni, unde s-au inscris in Registrul electoral 95 de alegatori", se arata intr-un comunicat al AEP, transmis luniAgerpres.

Ce sanse are planul "Maior premier"? Anuntul facut de fostul sef al SRI. Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, a declarat, luni, intrebat despre ultimele discutii purtate cu Liviu Dragnea, ca i-a transmis liderului PSD ca nu are intentia sa schimbe cursul actualei cariere, precizand, in acest context, ca intotdeuna "a pastrat cea mai pura neutralitate fata de mediul politic". "Am avut, noi suntem cunostinte vechi, vazand eternele discutii, pozitionari cu privire la viitorul meu, i-am repetat ca ma bucur sa fiu reprezentantul Romaniei in SUA si ca nu am vreo intentie de a schimba cursul acestei cariere", a precizat Maior, intrebat despre discutiile purtate cu Liviu Dragnea privind o eventuala propunere de preluare a functiei de premier din partea PSD, dupa alegerile din aceasta toamna, scrieGandul.

Busoi: Pot intelege iritarea domnului Dincu. PSD nu vrea ca ministrii tehnocrati sa intre in politica. Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a comentat, luni, in legatura cu declaratia vicepremierului Vasile Dincu, conform careia premierul Dacian Ciolos le-a transmis ministrilor din Executiv, ca el nu se va inscrie in niciun partid si nu va da semnal pentru nimeni, iar cei care se vor inscrie pe lista vreunei formatiuni, trebuie sa plece din Guvern. Liberalul a spus ca intelege iritarea lui Dincu, pentru ca orice om valoros care intra in politica e in defavoarea PSD, informeaza Mediafax. "Faptul ca domnul Ciolos doreste sa ramana independent pana la alegerile parlamentare, inclusiv la alegerile parlamentare, este un lucru deja foarte cunoscut si s-a spus public de catre domnul Ciolos, nu este nicio dezvaluire", a declarat presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, solicitat sa comenteze declaratia vicepremierului Vasile Dincu. Cristian Busoi a adaugat insa ca "iritarea" lui Vasile Dincu privind posibila candidatura a unor ministrii pe listele PNL este de inteles pentru ca acest demers ar fi in defavoarea PSD, anuntaEVZ.