Reglare de conturi pe axa PRU - PSD. Cristian Rizea dezvaluie motivul pentru care Liviu Dragnea ar fi primit bani. Deputatul Cristian Rizea a trecut de la PSD la Partidul Romania Unita (PRU), dar mutarea acestuia nu a fost una linistita, intrucat acesta el a decis sa dezvaluie informatii grele despre liderul social-democratilor, Liviu Dragnea. Astfel, intr-o postare pe Facebook, Rizea l-a acuzat pe Dragnea ca primeste bani pentru numiri politice in PSD. "Observ ca dupa intrarea mea in Partidul Romania Unita , primarul sectorului 5 Daniel Florea a reactionat incercand sa minimalizeze faptul ca adevaratii membri PSD din sectorul 5 au venit alaturi de mine! Ii transmit acestui pseudopolitician sa iasa public sa spuna cati bani i-a dat domnului Dragnea pentru a fi nominalizat ca si candidat in locul meu (prietenii stiu...), cum se lauda in sediul din Kiseleff doamnelor care lucreaza la secretariat inainte cu o luna de zile inainte ca eu sa am acele probleme, ca EL va fi candidatul PSD la Primaria Sector 5, avertizandu-le discret ca in cazul in care nu se va intampla asa, va face totul public", a scris pe Facebook Rizea, fost sef al PSD Sector 5, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Partidul lui Vlad Tepes strange toti penalii. Va rupe sau nu din electoratul PSD? Ce raspund specialistii. Partidul Romania Unita (PRU), formatiune cu un puternic mesaj nationalist, condus de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, a racolat 11 parlamentari in mai putin de o saptamana. Pentru ca multi dintre ei au venit pe filiera PSD, despre PRU a inceput sa se vorbeasca ca despre o noua forta politica. Numai ca niciunul dintre cei 11 n-ar mai fi prins listele pentru alegerile din toamna, asa ca PRU reprezinta pentru multi dintre ei ultimul colac de salvare politica. In plus, din cei 11, cinci au probleme penale, insa PRU i-a acceptat, desi simbolul partidului este Vlad Tepes, un simbol al ideii de respectare a legilor. Cel mai cunoscut politician care s-a inscris in PRU este Sebastian Ghita, prietenul lui Victor Ponta. In acest moment, Ghita este trimis in judecata, fiind acuzat de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii. De asemenea, Ghita mai este cercetat in dosarul in care este implicat si cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, anuntaAdevarul.

De ce se bat PSD si PNL pe data alegerilor. PSD vrea ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 4 decembrie, iar PNL propune data de 11 decembrie. Cu toate pare un detaliu tehnic, fiecare partid cauta o data care sa ii maximizeze sansele. Decizia va fi luata de Guvernul Ciolos, care pare sa incline catre data de 11 decembrie. Premierul Dacian Ciolos va anunta data alegerilor parlamentare, saptamana aceasta, dupa negocieri cu liderii partidelor. Guvernul a propus doua variante - 4 si 11 decembrie-, insa surse politice au afirmat ca data cea mai agreata ar fi 11 decembrie, deoarece pe data de 4 este prea aproape fata de minivacanta de 1 Decembrie si ar fi incurajat absenteismul, informeazaRomania Libera.

Liviu Dragnea i-a dat replica lui Adrian Nastase. Dezvaluiri despre strategia PSD la alegerile parlamentare. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit telefonic la Romania TV si a comentat plecarile unor colegi la Partidul Romania Unita (PRU), dar si criticile lansate de Adrian Nastase. Intrebat de jurnalistul Bogdan Chirieac cum comenteaza "hemoragia de politicieni din PSD spre PRU", liderul social-democratilor a precizat ca situatia nu este ingrijoratoare. "Ce numiti hemoragie... Domnul Sturzu nu mai este in PSD. Nu-mi permit sa vorbesc de niciun parlamentar indiferent de unde este, din partid curat sau mai putin curat. Organizatiile judetene fac acum impreuna cu mine alcatuirea unor liste de candidati. Este firesc ca la orice partid vor fi nume noi. La noi vor fi mai multe noi pentru listele de Parlament. De-a lungul istoriei, cei care au fost parlamentari si nu au mai prins un loc, nu au plecat din partid, pentru ca menirea lor nu este sa fie neaparat in Parlament... Este decizia lor daca vor sa plece. Nu este o hemoragie. Eu sunt in partidul asta pentru ca avem principii comune si obiective comune. Nu dirijez au asa ceva (n.r. - plecarile unor social-democrati la PRU), pentru ca nu-mi place o astfel de operatiune, nu cred in ea, nu-mi place sa insel oamenii", scrieEVZ.

Victor Ponta a depus la PSD Gorj scrisoarea de intentie pentru un nou mandat de deputat. Fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, a transmis, luni, scrisoarea de intentie catre organizatia judeteana prin care isi anunta o noua candidatura la Camera Deputatilor, a declarat, marti, secretarul executiv al formatiunii politice, Gheorghe Milosteanu. Pozitia lui Ponta vine in contextul in care, in ultimele zile, s-a zvonit ca fostul premier va demisiona din PSD si se va inscrie in Partidul Romania Unita (PRU) condus de Bogdan Diaconu. "In ultima sedinta a Comitetului Executiv al PSD Gorj s-a hotarat ca pana la data de 1 septembrie sa se depuna scrisorile de intentie de catre toti cei care vor sa candideze pe lista PSD Gorj la Camera Deputatilor si Senat. Au fost foarte multe dezbateri, discutii, zvonuri pe linia celor care doresc si vor fi pe lista PSD. Vreau sa va spun ca ieri (luni - n.r.) am primit pe internet scrisoarea de intentie a domnului Viorel Victor Ponta, care a semnat aceasta cerere de a candida pe lista PSD Gorj la Camera Deputatilor. Avem alaturi de aceasta cerere si CV-ul, asa cum s-a hotarat in Comitetul Executiv din perioada anterioara, va fi primul pe lista noastra la deputati", a precizat Gheorghe Milsteanu, anuntaAdevarul.