Victor Ponta l-a criticat dur pe Klaus Iohannis. Si Traian Basescu a fost ironizat de fostul premier. Invitat la B1 TV, fostul premier Victor Ponta a criticat lipsa comunicarii de la nivelul Presedintiei Romaniei si a explicat ca lipsa de reactie a lui Klaus Iohannis atrage o izolare a Romaniei pe plan international. Ponta nu a uitat de vechiul sau dusman politic, Traian Basescu, care a fost tinta catorva ironii. Avem o criza regionala si o criza totala de leadership in Romania. Sigur sunt ingrijorat￯ Criza regionala nu am facut-o noi￯ Doamna Merkel nu s-a intalnit cu Iohannis si Ciolos pentru ca nu avea ce sa vorbeasca cu ei. Cei mai multi sunt toata ziua la DNA sau la tribunal si domnul Iohannis este in vacanta. De asta m-am implicat.. Am ce face, nu plec pe mare ca Basescu. Victor Viorel imi place... M-a facut celebru domnul Basescu cu acest prenume, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Legile care anunta o toamna incendiara in Parlament. In ultima sesiune parlamentara, care debuteaza azi, pe masa deputatilor si senatorilor vor ajunge legi foarte controversate care privesc, spre exemplu, numirea sefilor de parchete, fumatul in spatii publice inchise, activitate avocatilor sau nesanctionarea doctoranzilor care plagiaza. Parlamentarii au impins pentru sesiunea de toamna numeroase legi care au stranit criticile societatii civile. La Senat a ajuns un proiect de modificare a Statutului judecatorilor si procurorilor, potrivit caruia se modifica procedurile de numire a procurorilor sefi si a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Initiativa legislativa a fost depusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fiind adoptata la inceputul lunii iunie de plenul Camerei Deputatilor, anuntaAdevarul.

Guvernul a aprobat peste 227 milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare. Guvernul a adoptat, miercuri, trei hotarari cu privire la organizarea alegerilor parlamentare, aproband suma totala de 227,7 milioane de lei, calendarul actiunilor din perioada electorala, dar si masurile tehnice pentru organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare. "Guvernul a adoptat trei hotarari prin care sunt stabilite masurile tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din 2016, calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, precum si cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor", se arata intr-un comunicat de presa. Astfel, campania electorala se va desfasura in perioada 11 noiembrie - 10 decembrie, iar listele electorale permanente se vor intocmi cel tarziu cu 3 zile inaintea alegerilor, pe 8 decembrie, informeazaMediafax.

Desi le-a votat, PNL promite desfiintarea pensiilor speciale. Cu toate ca unii liberali au votat la sfarsitul anului trecut pentru legea care acorda pensii speciale parlamentarilor, acum, in preajma campaniei electorale, ei vor sa o abroge. Propunerea PNL face parte dintr-un "program de reforma a Parlamentului", a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, dupa o sedinta a conducerii partidului. "S-a discutat foarte mult despre abrogarea legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Principiul a fost acceptat, dar modul in care se intampla acest lucru ramane sa fie decis in urmatoarea perioada, pentru ca aceasta initiativa va include un program de reforma a Parlamentului care nu se va reduce doar la aceasta idee", a spus Saftoiu, scrieEVZ.

Inca trei deputati au trecut la PRU. "Nationalistii" vor avea si grup parlamentar. Liderul Partidului Romania Unita (PRU), Bogdan Diaconu, a anuntat, miercuri, pe Facebook, inscrierea in partid a inca doi deputati: Daniel Oajdea (fost PPDD) si Sorin Teju (PNL). De asemenea, Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputatilor cerere de infiintare a grupului parlamentar al PRU, care va fi alcatuit din 12 deputati. "Bine ai venit, Daniel! De astazi Partidul Romania Unita mai are un parlamentar. Deputatul (Iasi) Daniel Oajdea s-a inscris in PRU. De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici...il asteptam pe VP", a scris Diaconu. Tot Diaconu a anuntat si inscrierea in PRU a deputatului PNL Sorin Teju. "Bine ai venit, Sorin! De astazi Partidul Romania Unita mai are un parlamentar. Deputatul (Prahova) Sorin Teju a ales sa iasa din PNL si s-a inscris in PRU. De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici...il asteptam pe VP!", a scris Diaconu pe pagina de socializare. Si senatorul independent Marius Isaila s-a inscris in Partidul Romania Unita (PRM), condus de Bogdan Diaconu, parlamentarul participand, miercuri, la o intalnire a conducerii acestei formatiuni cu senatorii si deputatii care si-au anuntat intentia de a intra in partid, la Clubul parlamentarilor din Palatul Parlamentului, anuntaAdevarul.