Oamenii lui Blaga deschid lista PNL pentru Capitala.Liberalii vor deschide listele PNL la Bucuresti cu doi oameni apropiati de copresedintele Vasile Blaga, Catalin Predoiu la Senat si Adriana Saftoiu la Camera Deputatilor, potrivit unor surse politice. Prezenta lui Predoiu in pozitia de cap de lista e considerata o recompensa pentru ca la locale s-a sacrificat si a candidat din partea liberalilor pentru Primaria Capitalei, cu toate ca rezultatul sau a fost dezastruos: 11,8%. Tot pentru Senat, pe listele pentru Capitala, un alt politician pus pe post eligibil este Anca Boagiu, cea care in ciuda faptului ca se afla in conflict atat cu politicieni din vechiul PNL, cat si mai multi din PDL, reuseste sa-si impuna punctul de vedere. Mai mult, aceasta a facut jocurile politice de asa natura incat sa ramana la conducerea PNL Sector 2. In mod bizar, copresedintele PNL Alina Gorghiu nu va deschide lista deputatilor la Capitala, cu toate ca e aleasa in acest mandat intr-un colegiu bucurestean din Sectorul 5. La Camera Deputatilor, Adriana Saftoiu va deschide lista in conditiile in care se afla in plina ascensiune in partid, fiind recent numita prim-vicepresedinte la organizatia PNL Bucuresti si purtator de cuvant a partidului. Alaturi de aceasta, tot din garda PDL, pe lista se va regasi Costica Canacheu, om care facut fost prezent in Parlament inca de la inceputul anilor '90 si care ocupa functia de secretar al organizatiei liberale a Capitalei. Practic, acesta are un rol esential in coordonarea campaniei pentru parlamentare, anuntaAdevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Administratia Prezidentiala a desfiintat Cancelaria Presedintelui.Cancelaria Presedintelui a fost desfiintata dupa plecarea fostului sef Dan Mihalache, numit ambasador al Romaniei in Marea Britanie, iar atributiile si structurile din subordine au fost preluate de presedintele Klaus Iohannis. Dan Mihalache a plecat la Londra, dupa ce presedintele a semnat decretul pentru numirea sa ca ambasador la inceputul lunii iunie. Iohannis a declarat in aprilie ca a aprobat numirea sa in functie si ca "a fost propus" pentru preluarea misiunii de la Londra. Dan Mihalache este unul dintre consilierii prezidentiali care a fost contestat de voci din societatea civila, chiar de la cooptarea sa in echipa presedintelui, odata cu preluarea mandatului de la Cotroceni. El a ocupat functia de sef al Cancelariei presedintelui Klaus Iohannis, relateazaGandul.

Dragnea, despre posibilitatea ca locuitorii Capitalei sa ramana fara apa calda: Este o presiune din partea partii liberale din guvernul tehnocrat pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca ''partea liberala din guvernul tehnocrat'' exercita o presiune asupra Primariei Capitalei, prin ''amenintarile de la ELCEN'', potrivit carora bucurestenii vor ramane fara apa calda si caldura, informeaza Mediafax. ''Sunt deja de notrietate amenintarile de la ELCEN catre Primaria Capitalei, de fapt catre bucuresteni ca vor fi lasati fara apa calda si caldura. In opinia mea, este o presiune din partea parti liberale din guvernul tehnocrat catre ELCEN pentru a pedepsi bucurestenii ca au indraznit sa voteze cu PSD la alegerile locale. Se cere Primariei Capitalei sa plateasca in cateva zile o datorie acumulata in zece ani, in conditiile in care doamna primar a avut intalniri cu ministrul energiei si cu conducerea ELCEN si care au dat asigurari ca nu-si vor permite sau nu se vor gandi sa pedepseasca bucurestenii'', a precizat Liviu Dragnea, la inceputul sedintei Biroului Permanent National (BPN), anuntaRomania Libera.

AEP a decontat 98% din banii cheltuiti de PNL in campania electorala pentru alegerile locale.Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor PNL, a anuntat, miercuri ca partidul sau a primit de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), in proportie de 98%, banii cheltuiti in campania electorala pentru alegerile locale, informeaza News.ro. Liberalul a adaugat ca ALDE nu a primit acesti bani de la AEP pentru ca dosarele pe care le-au depus nu au fost in regula. ''Daca domnul Tariceanu ar fi fost cinstit, ar fi trebuit sa spuna ca nu a primit banii pentru ca dosarele pe care le-a facut partidul pe care dumnealui il conduce nu sunt in regula. PNL a fost instiintat de AEP ca are decontate sume de 98% din cat are dreptul, 2% mai sunt sume care trebuie clarificate de anumite organizatii judetene. Cam asta e diferenta'', a spus Eugen Nicolaescu. Co-presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a afirmat, marti, la Parlament, ca AEP nu a decontat niciun leu din banii cheltuiti de partid in campania electorala pentru locale, lucru ce creeaza formatiunii politice ''o dificultate majora'', arataEVZ.

Iohannis vrea ca noul ministru de Interne sa asigure credibilitate alegerilor parlamentare.Presedintele Iohannis a declarat miercuri, la investirea noului ministru Dragos Tudorache, ca Ministerul de Interne va trebui sa asigure "credibilitate" procesului electoral. "Ministerul de Interne nu organizeaza alegerile, ci Autoritatea Electorala Permanenta, dar Ministerul de Interne asigura suport si un climat de liniste", a explicat seful statului. Potrivit acestuia, o buna prestatie a MAI la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului 2016 este absolut necesara pentru a asigura "credibilitatea" alegerilor, relateazaRomania Libera.

Raetchi: PSD si Gabriela Firea sa isi asume esecul pentru situatia RADET-ELCEN si sa vina cu o strategie de solutionare a problemei.Vicepresedintele PNL Bucuresti, deputatul Ovidiu Raetchi, a afirmat, miercuri, ca este de datoria actualului primar general, Gabriela Firea, sa propuna o solutie viabila pe termen lung pentru rezolvarea situatiei RADET-ELCEN. Liberalul a punctat ca PSD trebuie sa isi asume esecul pentru starea actuala a sistemului de termoficare, in conditiile in care a condus administratia bucuresteana si Executivul timp de aproape 4 ani, incepand cu 2012. ''In doar cateva zile, jumatate din locuitorii Capitalei pot ramane fara apa calda, dupa ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale catre ELCEN din cauza datoriilor. Din declaratiile publice, primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, incearca sa paseze intreaga raspundere pentru situatia financiara dezastruoasa de la nivelul RADET-ELCEN catre Ministerul Energiei si Guvernul condus de Dacian Ciolos. As vrea sa ii amintesc doamnei Firea ca PSD, partidul din care face parte, a condus primaria Capitalei prin Sorin Oprescu din 2012 pana cand au inceput problemele sale cu legea. De asemenea, PSD a condus si Executivul, tot din 2012 pana in noiembrie 2015. Nu cred ca avem nevoie de o disputa politica, asa cum sunt convins ca noul primar al Capitalei intelege ca bugetul Bucurestiului nu este un sac fara fund. Dincolo de achitarea datoriilor RADET, astept ca Gabriela Firea sa vina cu o strategie fezabila pentru rezolvarea acestei probleme. Desi dezbaterile pe teme administrative au fost superficiale in timpul campaniei electorale, situatia dificila de la RADET-ELCEN a fost si este una dintre preocuparile cele mai importante ale bucurestenilor avand in vedere consecintele si implicatiile pe care le are asupra vietii de zi cu zi'', a atras atentia Ovidiu Raetchi, scrieAdevarul.