Piedone, acuzat de ANI de conflict de interese. Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, de conflict de interese, fapta ce ar fi fost comisa in perioada 2013-2015, fiind sesizat Parchetul General. Piedone este acuzat ca a semnat acte pentru aprobarea functionarii a trei firme detinute de copiii sai, iar o firma a fiului sau ar fi primit de la ADP sector 4 un teren de peste 5 ori mai mare decat era specificat in contract. "In perioada 2013 - 2015, persoana evaluata a semnat, in calitate de primar, sase acorduri de functionare si doua autorizatii de functionare pentru "God Trust Enterprises SRL", "Sport Team Kart SRL" si "Chocoland SRL", ca urmare a cererilor formulate si semnate olograf de catre copiii acestuia, asociati si administratori ai societatilor comerciale. Mai mult decat atat, incepand cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrata de catre fiul persoanei evaluate, a incheiat patru contracte cu Administratia Domeniului Public Sector 4, institutie subordonata Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafete de 400 mp, insa in urma masuratorilor efectuate a rezultat ca aceasta ocupa suprafata de 2.234 mp"; transmite ANI printr-un comunicat de presa, anunta Gandul.

PoliticFoto: Colaj foto

Basescu: Dacian Ciolos e un baiat bun, nu un premier bun. PMP va cere postul de prim-ministru. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca actualul premier Dacian Ciolos, cu toate ca este un "baiat bun", nu e si un sef al Guvernului bun. Mai mult, fostul sef de stat a precizat ca spera ca PMP sa dea viitorul prim-ministru. Intrebat la "Adevarul Live" ce parerea are despre premierul Dacian Ciolos, fostul sef de stat a afirmat ca seful Guvernului e un "om bun" si de "bun-simt", dar nu si un premier bun. Sunt un om care l-a sustinut in momente importante ale ascensiunii lui in UE, dar dupa acest an de mandat pot spune ca e un baiat bun, dar nu un premier bun. Ramane un om cu bun simt, un om elegant, dar fara forta de a misca lucrurile. Noi, PMP, suntem categoric pentru guverne politice. Guverne de tehnocrati sunt pentru situatii de criza, or Romania nu este in criza economica. De ce sa facem alegeri daca partidele nu vor guverna? Democratia nu poate functiona asa. Ciolos, daca vrea sa aiba o sansa sa mai fie premier, trebuie sa se inscrie intr-un partid, scrie Adevarul.

Liviu Dragnea il vrea pe Mircea Geoana "in sau langa" PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca si-ar dori ca Mircea Geoana sa "joace un rol in sau langa" formatiunea social-democrata, intrucat are foarte multa experienta, informeaza Agerpres. "Pe mine ma intereseaza foarte mult Mircea Geoana, pentru ca este un om (...) cu foarte multa experienta si cu foarte multa expertiza. Dincolo de divergentele pe care le-a avut si cu mine, si cu Victor Ponta (...), eu as vrea ca Mircea Geoana sa joace un rol, o sa incerc sa mai am o intalnire cu dumnealui si, daca reusim sa gasim o varianta sa fie acceptabila si de o parte si de alta, mi-as dori ca Mircea Geoana sa joace un rol in sau langa PSD", a declarat seful PSD, Liviu Dragnea, intr-un interviu acordat DC News. Social-democratul a mai spus si ca nu crede ca PSD va incheia aliante preelectorale, dar cu siguranta va coopta la guvernare si ale formatiuni politice, prima optiune fiind ALDE, relateaza Romania Libera.

Iolu: Guvernul a marit alocatia de hrana in spitale. Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, marirea alocatiei de hrana in spitale, aceasta urmand sa varieze intre 10 si 19 lei pe zi, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu. "S-a adoptat in sedinta de guvern o marire a alocatiei de hrana in spitale avand in vedere evolutia preturilor la marfurile alimentare din 2008 pana in 2016. Din 2008 nu s-a mai facut aceasta modificare. (...) A fost facuta o consultare cu medici specialisti nutritionisti de la Institutul de Boli Metabolice si Nutritie, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si alte institute. A fost luat in considerare indicele preturilor de consum in perioada mai 2008 si iunie 2016, o crestere cu 108%. Alimentatia bolnavilor este foarte importanta si in tratament", a afirmat Iolu. El a precizat ca sumele vor varia intre 10 lei pe zi, pentru bebelusi, si 19 lei pe zi. Purtatorul de cuvant a adaugat ca, potrivit noii reglementari, astfel de alocari se vor face pentru prima data si in cazul bolnavilor in regim de hemodializa, arataEVZ.

Deputatii au votat amnistia hotiei intelectuale. Parlamentarii au aprobat pe articole legea prin care titlurile de doctor sunt acordate si retrase de universitati, nu de Ministerul Educatiei, iar un plagiator poate renunta de bunavoie la doctorat, fara sa raspunda pentru frauda intelectuala comisa. Demersul a fost criticat de Guvern, precum si de presedintele Klaus Iohannis, care a retrimis legea pe masa alesilor in urma cu trei luni, dar parlamentarii nu au tinut cont de argumentele sale. Guvernul a hotarat, prin ordonanta de urgenta, ca ultima instanta universitara pentru stabilirea plagiatelor este Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), aflat in subordinea Ministerului Educatiei. Ordonanta de urgenta trebuie aprobata sau respinsa printr-o lege de catre Parlament. Iar ceea ce a iesit in urma trecerii prin Parlament a dus la cu totul alt proiect de lege, favorabil plagiatorilor, relateaza Adevarul.

Profesorul Dragos Paul Aligica, despre declaratia lui Marian Munteanu: Spune-i, mai bine, Romania, stat-tractor. Il iei si te duci asa pe aratura. Profesorul Dragos Paul Aligica, de la Universitatea George Mason, a comentat, pe contul sau de Facebook, declaratiile lui Marian Munteanu despre Romania, care, in opinia liderului partidului Alianta Noastra, ar trebui sa fie "un stat tampon". "Marian Munteanu vrea Romania stat-tampon. 25 de ani a fost dat disparut din viata publica. Crize, lovituri de stat, coruptie, aderari europene, euroatlantice, lupte ideologice, etc etc etc. Omul a fost absent. Buni, rai, orientati sau nu, astia am fost.... Fara inestimabila sa prezenta sau interes. Acum brusc, s-a trezit. Bun. Ce vrea?! Intai: primar. Apoi: Romania stat tampon! Intre ce, omule: intre Ungaria si Rep. Moldova? Sa nu se ciocneasca? Intre Serbia si Marea Neagra? Sa nu se scurga peste sarbi? Spune-i mai bine: stat-tractor. Il iei si te duci asa pe aratura....si mergi si mergi, departe, departe, pana ajungi... Asa ceva nu poti inventa. Sa zici ca e o dezamagire, e putin spus. E aproape comic", a scris profesorul Aligica, pe Facebook, potrivit Romania Libera.