Elena Udrea, absenta in prima zi la Teologie. Inscrierea la master i-a fost girata de PF Daniel. Profesorii de la Cluj: "Sa se imbrace decent!". Elena Udrea nu a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar la Facultatea de Teologie din Cluj. Daca PF Daniel, cel care a semnat binecuvantarea necesara intrarii la masterat, considera ca Udrea are calitatile cerute de Biserica pentru a studia la Teologie, profesorii de la Cluj ii recomanda sa se imbrace decent cand vine la Facultate. Elena Udrea se arata, zilele trecute, nerabdatoare sa inceapa cursurile masteratului de Consiliere pastorala si asistenta psihosociala din cadrul Faculatii de Teologie din Cluj, la care fusese admisa la un loc bugetat. Luni, 3 octombrie, Udrea si-a schimbat imaginea de la profilul de Facebook cu o Biblie deschisa, dar nu a fost prezenta la Liturghie din capela Facultatii de Teologie, de la 8.00 dimineata, si nici la la prelegerea inaugurala "Omul si Cosmosul in Liturghie". Nici la caminul Facultatii nu a venit Udrea, desi a sugerat, in fata camerelor de luat vederi, ca i-ar surade idee sa stea la camin, scrieAdevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Partid parlamentar: "Cautam tehnocrati". Oamenii lui Ciolos si ai USR, asteptati pe listele PNL. Liberalii pastreaza locuri pe listele parlamentare pentru tehnocrati propusi de Dacian Ciolos. De asemenea, PNL ia in calcul varianta acceptarii unor candidaturi din partea USR, daca partidul condus de Nicusor Dan nu va strange suficiente semnaturi pentru depunerea listelor. Subiectul candidaturilor pe listele PNL la alegerile parlamentare a fost pus pe tapet la o intalnire a lui Vasile Blaga cu membrii fostului PDL, dedicata desemnarii Alinei Gorghiu drept lider unic al PNL. Potrivit unor surse din partid, la discutia respectivaVasile Blaga a fost intrebat daca, dupa retragerea sa din functia de copresedinte, raman valabile intelegerile privind impartirea locurilor eligibile, potrivitRomania Libera.

Haos cu achizitiile publice in Parlament. Vosganian: "Ca sa-l chemam pe Placido Domingo, trebuie sa organizam o licitatie publica!". Senatorul Varujan Vosganian (ALDE) sustine ca noul cadru legal (intrat in vigoare pe 26 mai) care reglementeaza domeniul achizitiilor publice a cauzat "o bulibaseala de nedescris" in Parlament, infricosandu-i pe alesi. O legislatie "stufoasa", "absurda". "Noua lege referitoare la achizitiile pubice reprezinta, de fapt, un pachet legislativ format din patru legi", a precizat Vosganian, apreciind ca textele legislative presupun, de urgenta, o serie de "renovari", pentru a evita situatiile 'caraghioase". S-a ajuns la o situatie de-a dreptul inedita, noteazaEVZ.

Nicusor Dan: O prezenta masiva la vot ar putea impiedica PSD+ALDE sa formeze guvernul dupa alegeri. Liderul USR, Nicusor Dan, a prezentat, duminica, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intentia de vot la alegerile parlamentare, sustinand ca doar o prezenta masiva la vot va putea sa impiedice PSD+ALDE, formatiuni creditate in sondaj cu 55% intentie de vot, sa formeze guvernul. "In momentul asta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problema sa formeze guvernul. Insa, PSD a fost de multe ori in situatia castigatoare, chiar cu doua saptamani inainte de alegeri si de multe ori prezenta masiva la vot a rasturnat calculele dinainte. Eu sper sa se intample acelasi lucru", a declarat liderul USR, Nicusor Dan, citat de Mediafax. El a reiterat faptul ca USR nu vrea sa faca o alianta, insa vrea sa voteze pentru un guvern negociind cu primul ministru pe program, nu neaparat pe pozitii de ministru. "Pe program si neavand presiunea interna din partid a unor oameni si grupuri care vor sa fie ministri. Vom putea sa avem o abordare morala asupra actului de guvernare", a adaugat Dan, citat deRomania Libera.

Toate situatiile in care Dacian Ciolos poate ramane premier, in ciuda lui Dragnea sau Iohannis. E aproape imposibil ca de la anul sa mai avem un guvern tehnocrat, apolitic. Dar Ciolos are cele mai mari sanse sa ramana prim-ministru. Am facut o mega-analiza, magacomplicata, din care a reiesit ca sunt posibile trei variante de guvern: PSD-PNL, PSD-ALDE si PNL-USR, iar in oricare din ele, prim-ministru e Dacian Ciolos. Daca vrei sa afli cum am ajuns la concluziile astea, n-ai de ales, citeste in continuare. Ca sa ajungi premier in Romania, trebuie sa indeplinesti simultan patru conditii. Prima: sa vrei tu insuti sa fii premier. A doua: sa vrea presedintele tarii sa te nominalizeze. A treia: sa existe o majoritate parlamentara care sa te voteze. A patra: sa nu ai parte de mari proteste de strada care sa conteste numirea ta (Victor Ponta si Emil Boc au fost nevoiti sa demisioneze in urma unor proteste). Dacian Ciolos indeplineste toate aceste patru conditii. Mai toata lumea vrea ca Ciolos sa fie premier si dupa alegerile parlamentare de la sfarsitul anului, informeazaVice.

Cum se fac bani negri in campania electorala. Kovesi: "E o problema sa dovedim ca banii au fost dati la partid, pentru ca plata cash nu lasa urme". Desi regulile pentru finantarea campaniilor electorale s-au inasprit, fenomenul sacosei cu spaga aduse la partid a ramas aprope incontrolabil. Pe scurt, vorbim despre relatiile toxice dintre oamenii de afaceri si politicieni. Aceasta este concluzia unei dezbateri organizate de ExpertForum. ExpertForum (EFOR), ONG axat pe politici publice si anticoruptie, a organizat ieri o dezbatere pe tema finantarii partidelor si a campaniilor electorale, in contextul in care cheltuielile din campania pentru alegerile locale inca n-au fost rambursate de stat - desi au trecut mai bine de patru luni, iar campania pentru alegerile parlamentare bate la usa. Ca un comic de situatie, discutia a picat exact in ziua in care doi fosti politicieni cu greutate, Gheorghe Stefan (Pinalti) si Gabriel Sandu, fost ministru PDL al Comunicatiilor, au fost condamnati la inchisoare pentru spaga din dosarul Microsoft, spaga intrata apoi, in buna masura, in circuitul finantarii campaniei prezidentiale din 2009, relateazaAdevarul.