Ironii de puscarie. "Dezvaluirile" lui Vintu despre Dorin Cocos si Dan Voiculescu, din Penitenciarul Rahova.Afaceristul Sorin Ovidiu Vintu a povestit intr-o postare pe Facebook ca milionarul Dorin Cocos, condamnat in dosarul Microsoft, a fost primit cu urale de detinutii de la Rahova. Sorin Ovidiu Vintu este incarcerat, din iulie 2016, la Penitenciarul Rahova din Capitala, dupa condamnarea la sase ani si doua luni de inchisoare in dosarul delapidarii "Petromservice". Afaceristul are o serie de postari pe facebook, in care povesteste despre viata din inchisoare, intitulate "Jurnal de puscarie". SOV a precizat in postarea de astazi ca este vorba de un "Jurnal de puscarie - Editie mondena". 1. Cocos a fost primit cu urale: "Bine ai venit in randurile noastre" - tipau hotii de la geamuri, injurandu-l amical de mama. 2. Voiculescu si-a lasat barba. Acum toti si-au dat seama ca e martir, nu doar salariatii lui, care stiau mai demult. 3. In ceea ce ma priveste, trecerea de la homar la fasole cu ciolan m-a marcat profund", anuntaAdevarul.

PoliticFoto: Colaj foto

Tariceanu: "Cei care l-au invitat pe Mike Tyson la Senat nu au stat sa gandeasca prea mult".Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca invitarea lui Mike Tyson in Senat nu este una onoranta pentru institutia Legislativului, afirmand ca cei care l-au invitat "nu au stat sa se gandeasca prea mult". "Cred ca cei care au facut propunerea nu au stat sa se gandeasca foarte mult, din pacate. Nu mi se pare ca este o propunere care sa fie onoranta pentru institutia Parlamentului. Din contra, imi pare rau", a declarat Calin Popescu Tariceanu. El a spus ca-i prefera pe marii sportivi care au avut o conduita ireprosabila si in viata privata. "Daca la Mike Tyson daca ar fi fost numai aceasta chestiune si tot probabil ca nu ar fi fost justificata invitarea lui, asa cum am vazut. Dar pe langa activitatea lui sportiva, Mike Tyson s-a distins in viata particulara cu o serie intreaga de probleme care l-au dus in final chiar la inchisoare. Un astfel de personaj, componenta sportiva e una, dar nu le putem disocia. Sunt mari sportivi care in viata privata au avut un comportament ireprosabil si ii prefer pe aceia", a adaugat seful Senatului, informeazaGandul.

PSD SI ALDE, aspiratoare de candidati penali. Dragnea si Tariceanu fenteaza criteriile de integritate.Fostul premier Ponta va deschide lista PSD Gorj pentru Camera Deputatilor, fara "vreun vot al conducerii de partid. "S-a discutat, nu mai era nevoie sa stam cu mainile pe sus", a explicat presedintele PSD, Liviu Dragnea. Ponta a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit pentru complicitate la spalare de bani. Cu dispensa de la Dragnea, a fost incalcat Codul de Etica al PSD, care prevede ca membrii de partid pusi sub control judiciar nu vor beneficia de sustinere pentru ocuparea unor functii. Dragnea a anticipat si candidatura sa, desi este condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii Referendumului din 2012. ￯Daca organizatia din Teleorman ma propune, ma gandesc serios sa ma aprob", a comentat Dragnea. Tot mecanismul de punere in aplicare a Codului Etic este viciat. Sanctiunile (suspendare, retragerea sprijinului politic, excludere) pentru fapte de coruptie pot fi decise de Biroul Permanent National pe baza unei propuneri cu caracter consultativ a Comisiei de Etica, for condus de Florin Iordache (care a dirijat operatiunile din "Martea Neagra￯). Nu e de mirare ca niciun om cu probleme nu a fost oprit din drumul spre viitorul Legislativ. Cel mai recent caz este al lui Vlad Cosma, validat pe listele PSD Prahova desi este implicat in doua dosare penale, noteazaRomania Libera.

Mutare-surpriza: Sotia lui Frunzaverde, condamnat pentru campania lui Iohannis, intra in politica.Doina Frunzaverde, sotia fostului presedinte al CJ Caras-Severin si vicepresedinte al PNL, Sorin Frunzaverde, s-a inscris in ALDE si ar putea candida pentru Senat. "Am ales sa intru in politica pentru ca vorbim de profesionalizarea Parlamentului si ne dorim cu totii sa profesionalizam Parlamentul. Am ales ALDE pentru ca, dintre toate partidele de la ora actuala, este singurul care a alocat fonduri substantiale pentru regiuni prin Calin Popescu Tariceanu", a spus ea, citata de pressalert.ro. Ea a mentionat ca este sotia "unuia dintre putinii politicieni autentici din ultimii 25 de ani de talie nu numai regionala, nationala, europeana si nu numai". "Pana acum, sotul meu a facut politica. De acum incolo, am ales eu sa fac politica. Fiind sotie de politician, l-am vazut cum a gandit si a actionat, intotdeauna pentru binele comunitatilor. Daca voi fi politician si daca judetul Caras-Severin va hotari sa ma trimita, prin cetatenii sai, in Parlament, voi fi in primul rand un parlamentar prezent si activ", a spus ea, citata deEVZ.

Cum ai fost manipulat zilele astea sa crezi ca un ministru tehnocrat din Romania a fost securist.Ieri, pe la pranz, mi-au cazut ochii pe o stire care era deja virala: "Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a colaborat cu Securitatea", urla Facebook-ul. "Pfuu, si el?", m-am gandit. In timp ce-mi fugeau prin fata ochilor cuvinte precum "turnator", "informator", "Securitate", un coleg a citit stirea cu voce tare. Un altul a spus: "Mi-a fost profesor. Unul dintre cei mai faini profesori pe care i-am avut". Mi-am adus aminte atunci de un interviu in care ministrul spusese ca scoala din Romania ￯ucide in copil dorinta de a cunoaste". M-am gandit imediat la toti elevii si studentii despre care el a spus ca se simt "singuri la scoala, nefericiti si in stres continuu" si care, acum, vor citi dezamagiti aceeasi stire pe care o citesc si eu si vor spune: "Frate, si asta e doar un turnator si un mincinos nenorocit". Dar apoi au inceput sa apara dubiile si semnele de intrebare. Si nu era vorba numai de dublul standard pe care multi il aplica daca e vorba despre o persoana pe care o plac, gasind in ei resorturile necesare ca sa ii treaca cu vederea lucruri pentru care pe altii ii infiereaza. Parea mai mult decat atat, spuneVice.

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a anuntat ca Liliana Minca s-a inscris in ALDE si a fost numita presedinte al filialei din Botosani, Minca fiind la al saselea partid in sase ani. "Am facut o serie de numiri la nivelul organizatiilor judetene, o serie de schimbari. Vreau sa va spun ca, in toate deciziile pe care le-am luat de cand am inceput procesul de fuziune, intentia noastra a fost la la nivelul conducerilor judetene sa nu mai fie copresedinti, ci sa fie presedinti unici. Am constatat ca avem pana in acest moment 30 de judete cu conducere unica. Vreau sa-i urez bun venit doamnei deputat Liliana Minca care a fost numita azi presedinte interimar la filiala Botosani", a spus Daniel Constantin, la finalul sedintei Comisiei de fuziune a ALDE. Liliana Minca a fost membru PC pana in 2011, cand s-a inscris in PPDD, partid din partea caruia a candidat la alegerile parlamentare din 2012 si a castigat un mandat de deputat. Din noiembrie 2014 pana in august 2015, ea a fost membru PND, urmand ca din august 2015 sa se inscrie in UNPR. A plecat din UNPR in martie 2016, cand s-a inscris in PSD. Dupa doar sapte luni, aceasta a plecat si de la social-democrati si s-a inscris in ALDE, spuneAdevarul.