Cei 12 apostoli liberali ai plagiatelor. Cine sunt senatorii interesati direct. 12 senatori ai PNL au votat cot la cot cu parlamentarii din PSD, ALDE, PMP si UDMR proiectul de lege prin care sunt avantajati cei care plagiaza. Printre acestia sunt "grei"ca Teodor Atanasiu sau Mariana Campeanu, dar si politicieni cu doctorate, ca Marius Neculoiu si Corneliu Popescu. Votul electornic publicat pe site-ul Senatului arata ca dintre cei 90 de senatori care au votat pentru proiectul de lege da posibilitatea unui plagiator sa renunte de bunavoie la doctorat, fara sa raspunda pentru frauda intelectuala, iar titlurile de doctor sunt acordate si retrase de universitati, nu de Ministerul Educatiei, sunt, pe langa parlamentii din PSD, ALDE, UDMR si PMP, 12 liberali. Intre cei 12 se numara alesi cu influenta in partid precum Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, sau Mariana Campeanu, fost ministru al Muncii. Atanasiu e cunoscut mai ales pentru ca e unul dintre principalii negociatori cand vine vorba de aliante cu alte partide, in special cu PSD, din acest motiv fiind considerat si un "sforar" al PNL, noteazaAdevarul.

Ministrul Fondurilor Europene, atacat dur pe site-ul coordonat de Alina Mungiu-Pippidi: Este "promotor al DNA". Replica lui Cristian Ghinea. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost acuzat, pe site-ul Romania Curata, ca ar fi un abonat al contractelor cu statul si, in mandatul sau, nu a fost capabil sa atraga fonduri. Site-ul Romania Curata este coordonat de Alina Mungiu-Pippidi. Replica lui Ghinea, pe Facebook: "AMP e un caz clinic si trist". "Dat fiind ca sub mandatul sau, deocamdata incomplet, nu s-au atribuit fonduri de catre MFE, ci s-au purtat lupte cu software-ul STS (atribuit gresit public lui Ghita), cea mai notabila realizare a ministrului Ghinea a fost aprobarea din fondul operational aflat in subordinea MFE a proiectului cu dedicatie SII pentru SRI, care adauga 25 de milioane de euro la fondurile pentru supravegherea neconstitutionala a cetatenilor, inclusiv date despre sanatate, executate de regula prin intermediul unor firme securiste faimoase", se afirma intr-un articol despre "baietii destepti" din guvernul Ciolos, publicat pe romaniacurata.ro. Lui Ghinea i se mai reproseaza ca este "un promotor al DNA" si a facut interviuri "amabile" cu procurori "controversati", precum Lucian Papici, scrieRomania Libera.

Dragnea ii acuza pe liberali ca au boicotat motiunea impotriva lui Pruna: Au vrut sa-i salveze "onoarea nereperata". Votul privind motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului Raluca Pruna a fost amanat din lipsa de cvorum, in conditiile in care liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a declarat, marti, ca liberalii nu vor participa la dezbateri si nici nu-si vor exprima optiunea, pentru ca demersul este unul electoral si abuziv. In replica, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, i-a acuzat pe cei de la PNL ca au boicotat votul pentru a salva "onoarea nereperata" a Raluca Pruna si, astfel, nu au mai putut fi votate nici celelalte proiecte. "S-a suspendat sedinta de astazi din lipsa de cvorum, pentru ca PNL a boicotat votul pentru motiune. Si pentru a salava onoarea nereperata a doamnei ministru au boicotat si celelalte voturi.Toata lumea se astepta sa votam astazi proiecte importante, legea conversiei, parintii si copiii asteptau sa ne pronuntam pe legea privind 1 iunie. (...) Liberalii au hotarat sa nu participe, aratand ca sustin acest ministru al Justitiei din pacate au boicotat si celelalte legi", a declarat Liviu Dragnea, citat deGandul.

Liberalii, speriati de Capitala. PNL sustine ca doreste o reimprospatare a Parlamentului, motiv pentru care a decis sa propuna oameni noi pe liste la alegerile parlamentare din iarna. In realitate, majoritatea liberalilor din structurile din Bucuresti au inceput sa fuga de candidatura la Capitala, nedorind sa isi asume un posibil esec, ca cel inregistrat la alegerile locale au spus, pentru EVZ, surse din partid. Mihai Voicu, care initial era pe lista de la Bucuresti, deja a anuntat public ca va deschide lista la Camera la PNL Diaspora. Adriana Saftoiu pare sa fie dorita sa deschida lista PNL Timis la Senat, in locul lui Vasile Blaga. "Eu sunt prim-vicepresedinte la Organizatia Bucuresti. Pe de alta parte, asa este, sunt timisoreanca. O sa vedem. Mai e timp, pentru ca listele se inchid in 17 octombrie", a spus ea recent, pentru o publicatie locala. Inclusiv, presedintele PNL, Alina Gorghiu, cocheteaza cu un loc la Senat in Arges, judet in care locuiesc parintii ei, desi ar vrea-o si organizatia Timis. Pe lista candidatilor PNL Bucuresti figurau, inaintea demisiei lui Blaga, si Catalin Predoiu, Anca Boagiu, Eugen Nicolaescu, Florin Alexe, Radu Carp, Razvan Mironescu si Ovidiu Raetchi. Cel din urma este singurul care va candida cu siguranta la Capitala, au confirmat surse, pentruEVZ.

Toate ideile ultranationaliste, dubioase sau cretine din programul politic al lui Marian Munteanu. Intr-o Europa in care, din Marea Britanie in Ungaria si din Franta in Rusia, miscarile nationaliste, adesea cu accente xenofobe, izolationiste si populiste, castiga tot mai multi sustinatori, era doar firesc sa apara si in Romania astfel de formatiuni. Si, pentru ca PRM-ul a scazut in urma sciziunilor, dar mai ales a mortii liderului fondator Corneliu Vadim Tudor, iar PSD-ul din epoca Ponta pare sa-si fi domolit sau directionat accentele nationaliste spre debuseul PRU, trebuia sa te astepti deja sa apara o noua formatiune care sa ocupe aceasta zona electorala. Iar in conditiile in care, adesea cu sustinere de la Moscova, siteurile de propaganda nationalista, xenofoba si fals-conservatoare au tot mai multi cititori, era firesc ca si partidele ce promoveaza un discurs nationalist sa castige un numar semnificativ de voturi, potrivitVice.

Legea care ii scapa de conflict de interese pe parlamentarii care si-au angajat rudele, neconstitutionala. Curtea Constitutionala a decis ca Legea de interpretare a Statutului deputatilor si senatorilor, prin care Parlamentul a decis ca cei care si-au angajat rudele la propriile cabinete parlamentare nu pot fi acuzati de conflict de interese, daca au facut-o inainte de august 2013, este neconstitutionala. Intr-un gest fara precedent, cei care au atacat-o la CCR au fost chiar cei care au votat-o aproape in unanimitate, adica deputatii PSD. Legea fusese initiata de presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD). In perioada 2011-2015, ANI a identificat nu mai putin de 53 de parlamentari care isi angajasera rudele la cabinetele parlamentare, platite din bugetul public. Anuntul a fost facut de judecatorul Curtii Constitutionale Daniel Morar, decizia fiind luata cu majoritate de voturi, dupa ce magistratii amanasera de trei ori un verdict in aceasta speta. Judecatorii CCR au decis ca Legea de interpretare a articolului 38, alineatul 11, din Statutul deputatilor si senatorilor, este neconstitutionala, relateazaGandul.