Moise Guran: Programul electoral al PSD este... un tort otravit, etichetat cu o reteta falsa.Jurnalistul Moise Guran continua sa prezinte, in maniera sa personala, programele electorale ale formatiunilor politice de pe scena romaneasca. Acum a ajuns la cel al PSD, despre care scrie pe blogul sau ca "e un tort otravit, etichetat cu o reteta falsa, in care ouale-s mai putine decat scrie si, oricum, sunt stricate." Jurnalistul scrie ironic ca "al mai schmeker partid din Romania a publicat al mai schmekerprogram de guvernare. E atat de frumos ilustrat si de bine explicat incat mi-e si frica sa dau link spre el, ca sa nu va scoata bube pe fata. Ce zic eu bube." Dupa ce subliniaza ca programul a fost rastalmacit in diverse moduri de presa de dreapta si de cea de stanga, fiecare scotand in evidenta ceea ce nu-i convenea, Moise Guran spune ca, din punctul saude vedere, acesta are doua plusuri - "e genial ca prezentare (nu stiu cine ii consiliaza, dar sputnikul rusesc e copilarie pe langa astia), iar apoi PSD-ul propune niste chestii care chiar daca nu-s noi, ar merita dezbatute intr-un context ceva mai serios decat uriasul tort propus electoratului credul. Caci, in materie de cifre, impact, etc, programul PSD e o mistificare de la prima pana la ultima pagina. Dar e una lucrata", informeazaRomania Libera.

PoliticFoto: Colaj foto

Oferta electorala a partidelor pentru diaspora.Partidele politice din Romania si-au prezentat candidatii pentru alegerile parlamentare care se vor bate pentru cele patru locuri de deputat si cele doua de senator. Cei mai cunoscuti candidati sunt liberalii Mihai Voicu si Viorel Badea, insa cu nume sonore au venit si PMP sau USR, cum este cazul unor persoane publice precum Daniel Tecu, respectiv Manuel Costescu. Liberalii mizeaza in circumscriptia de diaspora pe politicieni cunoscuti, cei care deschid cele doua liste, de Camera Deputatilor si Senat, fiind deputatul Mihai Voicu, om apropiat de presedintele Alina Gorghiu, in timp ce la camera superioara e Viorel Badea, senator apropiat de Vasile Blaga. Senatorul Viorel Badea este in prezent reprezentant al diasporei, iar Mihai Voicu a fost ales in 2012 deputat de Dolj. La Camera Deputatilor, pe locuri considerate neeligibile, potrivit calculelor politice, se afla Alexandru Barbarosie, Marius Ionel Ioan, Gabriel Savulescu, iar la Senat, pe locul doi, Mihai Petre Sabaila. Lista PSD are zece candidati, sase pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat, acestia fiind atat reprezentanti ai romanilor din diaspora, cat si din Republica Moldova. Lista de la Camera Deputatilor este deschisa de, Veaceslav Saramet, iar cea de Senat de Vili Sarbu, reprezentant al PSD Diaspora din Spania, de profesie avocat, potrivitAdevarul.

Cantaretul Fuego se revolta dupa ce Nicusor Dan i-a folosit imaginea intr-un poster electoral.Imaginea cantaretului lui Fuego este folosita in campania electorala, fara acordul artistului si intr-o conotatie negativa. Astfel, liderul USR, Nicusor Dan a postat pe Facebook o poza cu artistul cu ocazia strangerii semnaturilor pentru diaspora. Fostul candidat la primaria Capitalei i-a atacat pe parlamentarii care le-au asigurat romanilor de peste granita doar "concerte", scrie B1. "Noi credem ca parlamentarii ar trebui sa fie parlamentari, nu impresari. "Parlamentarii diasporei" de pana acum au crezut invers, ca un concert "rezolva" problemele romanilor din afara tarii. De aceea, noi ne vom ocupa de problemele voastre serioase, nu de turneele lui Fuego. Da, am strans semnaturile necesare candidaturii USR in diaspora! Maine depunem listele si anuntam candidatii", a scris Nicusor Dan, care sustine ca nu are nicio problema cu artistul, ci cu reprezentantii din Diaspora care au organizat adevarate concerte in jurul lumii, relateazaGandul.

Bufnitele lui Ghita au ajuns la Ion Cristoiu.Silviu Manastire si Ion Cristoiu l-au avut invitat in studioul de la B1, marti seara, pe deputatul Sebastian Ghita. Tema discutiei s-a invartit in jurul prieteniei dintre Ghita si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi S-a discutat despre intalnirile dintre cei doi, despre celebra intalnire din vie, iar Ion Cristoiu l-a luat la intrebari pe Ghita si a facut lumina in ceea ce priveste relatia din trecut dintre deputat si sefa procurorilor. Sebastian Ghita a declarat ca a fost vorba de o relatie de familie, sotia sa participand la intalnirile cu Laura Codruta Kovesi. Astfel, umbra si insinuarile privind o posibila relatie amoroasa intre cei doi a fost spulberata. La emisiune, cel care a dezvaluit adresa de mail secreta a Codrutei Kovesi - "cucuveaua mov" - a venit cu cele doua bufnite despre care spune ca i-au fost daruite de sefa DNA, cu ani in urma. La plecarea din studio, deputatul i-a daruit cucuvelele lipite lui Ion Cristoiu, spunandu-i ca e sigur ca vor sta bine la el acasa, deoarece acolo nu crede ca va veni cineva sa faca perchezitie, noteazaEVZ.

Ce spun liderii PSD despre aparitia lui Ponta pe corturile PRU: "Cum ar fi ca Basescu sa se foloseasca de imaginea mea? Ponta i-a dat consimtamantul".Social-democratii se tem de faptul ca PSD ar putea pierde procente in favoarea PRU din cauza ca Victor Ponta le permite sa-i foloseasca imaginea in campania electorala. Victor Ponta deschide lista PSD la Gorj si, in acelasi timp, este propunerea de premier a PRU. Partidul Romania Unita (PRU), unde si-au gasit adapost mai multi fosti membri PSD, il prezinta pe Victor Ponta drept propunerea lor de premier la alegerile parlamentare. Campania stradala a PRU il are in centru pe Victor Ponta, a carui imagine se afla pe toate corturile electorale ale partidului proclamat nationalist. "El trebuie sa clarifice fara dubiu ca nu sustine alt partid. Este un lucru cinstit, firesc pe care trebuie il faca orice membru PSD, care se implica in campania electorala", a spus Liviu Dragnea. Fostul premier al PSD, Victor Ponta, nu pare insa ca are o problema cu faptul ca PRU ii flutura numele pe post de prim-ministru. "PRU s-a inspirat de la PNL. PNL-ul nu are program, dar il vrea pe Ciolos premier. PRU la fel: nu are program, dar il vrea pe Victor Ponta. Doamne ajuta! Sper sa nu afecteze procentele PSD￯, a mai aratat Dragnea, spuneAdevarul.

Sercan: Noi suspiciuni de plagiat in cazul Kovesi.Jurnalista Emilia Sercan scrie pe site-ul pressone.ro ca a descoperit noi suspiciuni de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Kovesi. "Astfel, paragrafe intregi de la paginile 21-24 ale tezei semnate de Laura Codruta Kovesi sunt reproduse, fara ghilimele, din volumul I al cursului"Combaterea crimei organizate", semnat de chestorul de politie Damian Miclea si aparut in 2004 la Editura Ministerului Administratiei si Internelor. Inclusiv notele de subsol din lucrarea lui Damian Miclea sunt preluate de sefa DNA in teza sa", arata Sercan. Ea afirma ca pasajele preluate de Kovesi in teza ei au fost plagiate, in teza ei de doctorat, si de Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta. "O alta suspiciune vizeaza pagina 31 din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Aici apar doua paragrafe preluate din articolul "Cooperarea internationala in prevenirea si combaterea criminalitatii", selectie si traducere din documentarul de fond al Conferintei ministeriale internationale privind crima organizata transnationala, ECOSOC, desfasurata la Napoli in 21-23 octombrie 1994, relateazaRomania Libera