PSD a depus listele de candidati pentru Bucuresti. Supriza din fruntea listei de deputati. PSD a depus, joi seara, listele de candidati pentru Bucuresti, Ecaterina Andronescu fiind cea care deschide lista de la Senat, iar presedintele TSD Gabriel Petrea ocupand primul loc pe lista de la Camera Deputatilor. ''Am depus impreuna cu organizatia de Bucuresti si cu doamna primar general listele de candiati pentru Camera Deputatilor si Senat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. (...) Avem patru colegi care sunt candidati si care provin din randul societatii civile. Avem o sefa de promotie pe lista de la Bucuresti'', a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Cine sunt dinozaurii din partide care n-au mai prins lista pentru parlamentare. In cursa pentru alegerile din toamna nu vor mai intra mai multi politicieni cu greutate. In spatele deciziei lor de a renunta la politica sunt motive care variaza de la dorinta de a iesi de sub lumina reflectoarelor dupa esecuri in alegeri pana la faptul ca sunt certati cu legea, fiind in vizorul DNA in diferite dosare de coruptie. Poate cel mai cunoscut nume care isi incheie cariera de parlamentar e fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, parlamentar care si-a inceput activitatea in Legislativ in 1992. Dupa sase mandate, fostul presedine liberal a precizat ca in spatele plecarii sale din fruntea PNL si a deciziei de a se retrage din spatiul public nu sta nicio conspiratie, anuntaAdevarul.

Dacian Ciolos apare pe afisele electorale ale PNL. Reactia premierului: I-am rugat sa nu foloseasca imaginea mea. PNL a lansat, in capitala, afise electorale pe care apare imaginea premierului Dacian Ciolos si care promoveaza Platforma Romania 100. "Ne-am asumat Platfoma Romania 100, care are un nume, un continut si o poza. Asta apare pe afisul PNL", a precizat seful de campanie al liberalilor Gheorghe Falca, pentru News.ro. Gheorghe Falca a mai afirmat ca PNL a decis in sedinta conducerii sa il desemneze pe Dacian Ciolos ca si propunere de premier, cu acceptul acestuia. In afisele care au aparut, joi, in Bucuresti apar textele: "Platforma Romania 100", "Pentru o guvernare cinstita si competenta" si "Dacian Ciolos-Prim-ministru", informeazaRomania Libera.

Iohannis a promulgat legea prin care cei cu doctorat primesc un SPOR de 15%. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care bugetarii care poseda titlu stiintific de doctor primesc un spor de 15% din salariul de baza, dupa ce actul normativ a fost declarat constitutional, informeaza Mediafax. Judecatorii CCR au respins in luna septembrie contestatia Guvernului pe tema acordarii catre personalul bugetar care poseda titlu stiintific de doctor a unui spor de 15% din salariul de baza, daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care a obtinut titlul stiintific respectiv. O alta modificare contestata la CCR prevede o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, relateazaEVZ.

Dragnea ii raspunde lui Nicusor Dan: Un domn care conduce un partid finantat ilegal vorbea despre teleormanizare. Sa ia istoria judetului. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis joi seara lui Nicusor Dan, in contextul in care liderul USR a vorbit despre teleormanizarea Romaniei, sa citeasca istoria judetului si sa vada cati oameni din Teleorman au facut ceva pentru tara. ''Am inteles ca era un domn care conduce un partid care se finanteaza ilegal si vorbea despre teleormanizare. Ii transmit acelui domn ca la noi chiar sunt si televizoare. Au ajuns totusi si televizoare in Teleorman si cand are timp intre doua prostii pe care le spune pe la televizoare sa ia istoria judetului si sa vada cati oameni de cultura, de stiinta au plecat din Teleorman si au facut ceva pentru tara'', a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat deGandul.

Iohannis, dupa ce Tariceanu l-a numit "penal sadea": Hotul striga hotii. Presedintele Klaus Iohannis a raspuns, joi seara, la atacurile lansate de Calin Popescu Tariceanu si de Traian Basescu. Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Calin Popescu Tariceanu, care l-a numit "penal sadea", presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Asta e din capitolul "hotul striga hotii". Pot sa va reconfirm ca eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal. E foarte simplu. Aceasta coalitie anti-Justitie, formata din cativa penali celebri, incearca sa-si spele imaginea aruncand astfel de lucruri in spatiul public. Eu raman la parerea mea: cei cu dosare n-au ce cauta in varful politicii", scrieAdevarul.