Clotilde Armand: Initiativa legislativa privind definirea familiei trebuie sa fie supusa deciziei populare prin referendum. "Opinia mea este ca e bine sa redam poporului roman deplina exercitare a suveranitatii sale prin ambele modalitati prevazute in Constitutie. Un exemplu celebru este initiativa recenta de modificare a Constitutiei de catre un grup de 2,7 milioane de cetateni. Este necesar ca aceasta initiativa, declarata recent constitutionala de catre CCR, sa fie supusa deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influentarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodamant al acestei initiative ar fi o atingere a principiului suveranitatii poporului roman stipulat in articolul 2 din Constitutia Romaniei si un pas inapoi in maturizarea democratiei in Romania", a scris Clotilde Armand, citata deRomania Libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Pozitia USR fata de referendumul pentru revizuirea Constitutiei: "Orice alt deznodamant ar fi un pas inapoi in maturizarea democratiei". USR este de acord cu organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei, dar acesta nu trebuie "instrumentalizat" pentru a influenta rezultatul alegerilor parlamentare, a scris marti pe Facebook Clotilde Armand. "Orice alt deznodamant al acestei initiative ar fi o atingere a principiului suveranitatii poporului roman si un pas inapoi in maturizarea democratiei in Romania", a argumentat Armand. "Opinia mea este ca e bine sa redam poporului roman deplina exercitare a suveranitatii sale prin ambele modalitati prevazute in Constitutie. Un exemplu celebru este initiativa recenta de modificare a Constitutiei de catre un grup de 2,7 milioane de cetateni, noteazaGandul.

Basescu: Eu voi fi la vot; fac un apel la toti cetatenii moldoveni din Romania sa mearga duminica la vot. Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat, marti seara, la TVR, ca va vota in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, reafirmand, totodata, ca nu vrea sa ocupe nicio functie pe plan politic la Chisinau, insa are in vedere crearea unei filiale a Partidului Miscarea Populara in statul vecin. "Sunt un optimist si cred in intelepciunea poporului Republicii Moldova de a vota pentru mentinerea Republicii Moldova pe traiectoria Vest. Mai mult decat atat, fac un apel la toti cei 100.000 de cetateni ai Republicii Moldova si ai Romaniei in acelasi timp, care traiesc pe teritoriul Romaniei, sa mearga duminica la vot. Eu voi fi la vot, la Bucuresti", a declarat Traian Basescu, citat deAdevarul.

Ciolos trimite la CCR majorarile salariale. Care sunt argumentele Guvernului, ce raspunde PSD. Guvernul sesizeaza Curtea Constitutionala cu privire la majorarile de salarii din sanatate si educatie, propuse si adoptate de social-democrati in pragul campaniei electorale, considerandu-le masuri populiste menite sa puna orice viitor guvern in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare. In plus, costul majorarilor vor pune presiune pe buegt in urmatorii ani. Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca Guvernul contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea care prevede majorari de salarii in sanatate si educatie, scrieAdevarul.

Presedintele Iohannis a promulgat legea care obliga institutiile publice sa accepte plata cu cardul. Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, informeaza Administratia Prezidentiala. Pe baza acestei legi, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publica si institutiile publice care incaseaza impozite, taxe, amenzi au obligatia sa accepte si plata cu cardul, nu doar aceea cu numerar. Noua lege modifica si completeaza OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, informeazaRomania Libera.

Povesti fabuloase de campanii. Deputatul "semisubzistenta" si fanul lui George Cosbuc. Printre candidatii independenti la alegerile parlamentare din iarna se numara si tineri care nu au votat niciodata, teologi, maestri sahisti Originar din Vaslui, zootehnistul Sorin Chelmu (49 de ani) doreste sa aduca judetul "de la nivelul de subzistenta la cel de semisubzistenta, ceea ce ar fi un castig". "Daca nu-mi pot tine promisiunea, imi voi da imediat demisia", asigura el, citat deEVZ.