Gorghiu o ataca pe Olguta Vasilescu. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, despre candidatura primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, la parlamentare, ca isi inseala electoratul, deoarece "ii lasa pe oamenii care au votat-o cu ochii in soare", in conditiile in care a promis ca nu ii va "parasi". Alina Gorghiu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, nu ar fi trebuit sa candideze la alegerile parlamentare, transmite corespondentul Mediafax. "Sincer, nu o inteleg pe doamna primar. Ai venit in campanie la locale, ai cerut votul, te-a ales craioveanul. De ce acum faci pasul asta, lasandu-i pe oameni cu ochii in soare cand tu ai spus ca nu ii vei parasi niciodata si ca vrei sa-ti duci proiectul pana la capat, informeazaGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Cum a decurs intalnirea de curtoazie din Rahova dintre USR si Dacian Ciolos. N-a fost nicio baie de multime. N-au fost aplaudaci adusi din toate colturile tarii. N-au fost lacrimi izvorate din nostalgie politica. A fost loc pentru normalitate. Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit miercuri cu Nicusor Dan si partidul sau. Oficial, a fost o dezbatere despre "Platforma Romania 100", lansata de Dacian Ciolos ca draft al unei viitoare guvernari. Neoficial, a fost un mic test de compatibilitate intre membrii USR si Dacian Ciolos, ca o reactie tacita la participarea premierului la mitingul electoral organizat duminica de PNL. Daca ar fi sa rezumam inatlnirea intr-un singur cuvant, acela ar fi normalitate, concept ce pare incompatibil cu clasa politica de azi, potrivitAdevarul.

Iohannis a confundat biblioteca cu banca. In prag de alegeri parlamentare, presedintele Klaus Iohannis a facut politica cu studentii. El a fost invitat de BCU ieri la dezbaterea "Politica: De la teorie la practica", unde a stat de vorba cu studentii la Stiinte Politice de la Universitatea din Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Initiativa ar fi apartinut celor doua universitati. Unul dintre studenti a spus ca, probabil, seful statului a venit la aceasta discutie si pentru ca vineri se da startul campaniei electorale. Presedintele si-a inceput discursul cu o gafa: a confundat Biblioteca Centrala Universitara cu "Banca Centrala Universitara, relateazaEVZ.

PNL contesta la CCR votul privind majorarile salariale ale PSD: "PSD fura, minte si adopta legi prin frauda". Deputatii PNL au sesizat Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea Legii de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului care majoreaza salariile cu 14% in Educatie si in Sanatate. "PNL nu poate ignora faptul ca votul exprimat in plenul Camerei Deputatilor nu a fost dat in conformitate cu prevederile regulamentare si ca incalca jurisprudenta constitutionala, fiind, astfel, identificate trei elemente de neconstitutionalitate", se arata intr-un comunicat de presa al PNL, anuntaAdevarul.

Americani din Romania mi-au povestit cum vad viitorul sub fata portocalie a lui Donald Trump. Un patrat negru, in semn de doliu. Asta a fost mesajul postat pe paginile de Facebook ale unora dintre americanii care locuiesc in Romania, dupa ce a fost clar ca Donald Trump a castigat alegerile. Altii au comentat ironic despre tara tuturor posibilitatilor si nu putini au fost cei care s-au felicitat pentru decizia de a locui in alta tara decat cea in care noul presedinte este cel care a jignit femei, imigranti, tari intregi si multe altele. Am vorbit cu cativa dintre ei despre cum s-au simtit in dimineata in care au aflat cine le este presedinte pentru urmatorii patru ani, informeazaVice.

Presedintele Iohannis sustine ca unirea cu Basarabia este posibila, dar nu in viitorul apropiat. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca o unire a Romaniei cu Basarabia este posibila, dar nu in viitorul apropiat, informeaza Agerpres. "O unire cu Basarabia este posibila, dar in acelasi timp nu cred ca este posibila in viitorul apropiat", a spus seful statului, la dezbaterea "Politica: De la teorie la practica", organizata la BCU. El a subliniat ca trebuie indeplinite trei conditii pentru realizarea unirii cu Republica Moldova. "Sa-si doreasca romanii, sa-si doreasca oamenii din Moldova asa ceva, nici Romania, nici Republica Moldova nu trebuie sa mai aiba dispute pe propriul teritoriu care sunt sub jurisdictie internationala", a aratat Iohannis, citat deRomania Libera.