Liderul PSD Liviu Dragnea a evitat sa comenteze legea din 2001 care ii interzice sa fie prim-ministru sau ministru din cauza condamnarii penale definitive pe care o are, insa a amintit de faptul ca, "pe marginea acestei legi au fost foarte multe comentarii de constitutionalitate, de neconstitutionalitate".

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Eu nu am spus ca nu voi fi prim-ministru, nu am spus nici ca voi fi. Asa cum nu am spus ca va fi sau ca nu va fi prim-ministru altcineva de la noi. Am facut aceasta precizare pentru a va ruga sa nu mai spuneti ca am spus ca nu voi fi prim-ministru", a spus miercuri Liviu Dragnea, intr-o interventie telefonica, la Antena 3.

Intrebat ulterior daca va respecta legea 90/2001, care prevede ca nu pot fi membri ai Guvernului persoanele condamnate penal, Dragnea a raspuns: "PSD respecta toata legislatia".

"Tot ceea ce fac eu in aceasta campanie, tot ce fac colegii mei are in vedere castigarea alegerilor de catre PSD. Orice afirmatie si actiune de-ale mele sunt in acest registru. Nu o sa va spun nici dvs, nici colegilor din presa, cine va fi propunerea de candidat pentru functia de prim-ministru dupa alegerile din 11 decembrie.

Pe marginea acestei legi nu vreau sa comentez, au fost foarte multe comentarii de constitutionalitate, de neconstitutionalitate. Eu nu vreau sa ma lansez in aceste dezbateri, pentru ca cel mai important este sa castigam alegerile si avem sperante foarte mari si impreuna cu ALDE sa facem majoritatea guvernamentala" a mai spus Dragnea.