Cu sase zile inainte de alegeri, Gorghiu e optimista: PNL ia peste 30% din vot direct. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca PNL va obtine, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, un scor de peste 30% "evident din vot direct". "La ora 23:00 - 24:00 va voi spune cu cine facem guvernarea", a mai spus Gorghiu. Intrebata cum a scazut PNL in sondaje de la 45% la 22-30%, Gorghiu a raspuns ca "scorul PNL nu a fost niciodata de un scor de 40 si ceva". "A fost un scor artificial, a fost un scor pe care l-a obtinut Klaus Iohannis", a completat Gorghiu. Intrebata ce scor va obtine PNL la scrutinul din 11 decembrie, Gorghiu a raspuns ca va fi "un scor suficient de bun" pentru a ajunge la guvernare, scrieGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Nicusor Dan: E un val de ura similar cu cel din anii 1950. E nociv pentru societate. Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca formatiunea politica pe care o conduce se confrunta cu un val de ura "similar cu cel din anii 1950". "Sunt oameni care ne spun pe strada ca suntem vanduti strainilor, ca suntem ai lui Soros si ca mai bine ramaneam in strainatate la finalizarea studiilor. E un val de ura similar cu cel din anii 1950 sau din anii 1990 cand se spunea 'Nu ne vindem tara', care e total nociv pentru societatea romaneasca. Principala noastra miza este sa oprim PSD sa ajunga la guvernare si apoi sa atace statul de drept, cum a mai facut-o in ultimii ani", a spus Nicusor Dan, citat de Agerpres, in cadrul unei conferinte de presa, noteazaAdevarul.

Traian Basescu: Autostrada Comarnic-Brasov, blocata din cauza lui Dan Sova. Fostul presedinte Traian Basescu a relatat ca BEI si BERD s-au retras din proiectul autostrazii Comarnic-Brasov din cauza conditiilor puse de fostul ministru PSD al Transporturilor, Dan Sova. "Formula de finantare (trimisa de BEI si BERD) a stat circa o luna in ministerul lui Sova, dupa care s-a intors la cele doua banci si Sova cerea complet alte conditii de finantare. Cele doua banci si-au dat seama ca nu este in regula sa inceapa lucrarile de la doua capete, in timp ce partea cea mai grea, prin munte, sa fie tratata cu indiferenta, si s-au retras din acest proiect din cauza conditiilor dlui Sova care nu a acceptat criteriile cinstite ale bancilor", a declarat Basescu la Romania TV, citat deEVZ.

Parlamentarii care au invartit milioane de euro in acest mandat. Un studiu publicat de Institutul pentru Politici Publice Bucuresti a analizat declaratiile de avere ale parlamentarilor romani, intocmind o lista a politicienilor care au invartit milioane de euro in perioada 2012 - 2016. IPP subliniaza ca pentru alegatori este foarte important sa voteze viitori deputati si senatori integri, capabili sa exercite principalul rol al unui parlamentar, constand in initierea si sustinerea de proiecte de lege si nu in fapte de delapidare. Conform documentelor analizate, in patru ani de mandat, parlamentarii au acordat imprumuturi in valoare totala de 47 milioane de euro, cele mai mari imprumuturi fiind facute, in nume propriu, de deputatul Sebastian Ghita, relateazaRomania Libera.

Principala tema a campaniei electorale: premierul. Sunt alegeri duminica si inca nu stim care sunt optiunile de prim-ministru. Este o premiera. PSD nu si-a nominalizat prim-ministrul. Iar liberalii sustin un sef de guvern din afara partidului. O alta premiera, asadar. Reticenta PSD vine din declaratiile presedintelui care a anuntat ca nu va desemna un premier cu antecedente penale. "Criteriile de integritate sunt, cum se zice, self-evidente. In niciun caz nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal", declara presedintele Klaus Iohannis la 4 octombrie 2016, citat deDigi24.

Alina Gorghiu cere demisii in lant daca Dacian Ciolos nu va fi premier dupa alegeri. Cine sunt principalii vizati. Alina Gorghiu a declarat, luni, la Timisoara, ca in cazul in care nu se va realiza majoritatea parlamentara care sa dea viitorul premier, anume Dacian Ciolos, raspunderea nu va fi doar a sa, ci si a celor din Biroul Politic National si a sefilor de filiale, transmite corespondentul Mediafax. Alina Gorghiu a precizat, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul PNL Timis, ca nimeni din partidul pe care-l conduce "nu fuge de demisie", in cazul in care rezultatul dupa alegerile parlamentare nu este cel propus, informeazaGandul.