Proaspat uns vicepresedinte PD-L, Cristian Boureanu se dovedeste interesat nu numai de politica, ci si de afaceri, devenind in 2007 unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Bucuresti. Tanarul politician detine, impreuna cu fratele sau, nu mai putin de opt hectare (80.916 mp) de teren in sectorul 3 al Capitalei, marea majoritate, 6,5 hectare (65.016mp), fiind achizitionate numai in cursul anului trecut.

Judecand dupa datele din declaratia de avere, postata pe site-ul Camerei Deputatilor, investitiile imobiliare i-au scos bani grei din buzunar lui Boureanu. El a angajat credite bancare de 6,06 milioane de euro, din care 3,77 de milioane trebuie sa le dea inapoi numai in cursul acestui an. De asemenea, deputatul PD-L a renuntat la trei terenuri pe care le detinea in Ilfov, Bucuresti si Sinaia, obtinand in urma vanzarii acestora 3,8 milioane de euro.

In afara de cele peste opt hectare detinute in zona de sud-est a Capitalei si dispuse aproape compact, Cristian Boureanu a mai cumparat doua terenuri in extravilan in judetul Ilfov, la Gradistea, 9.800 de metri patrati, si la Cernica, 27.000 de metri patrati. De asemenea, el a achizitionat 2.638 de metri patrati in sectorul 1 al Bucurestiului.

Investitiile imobiliare nu sunt insa ceva nou pentru deputatul PD-L. Boureanu cumparand si in anii trecuti terenuri, de aceasta data in jurul Bucurestiului. De altfel, modificarile dese pe care a trebuit sa le opereze in declaratiile de avere fac ca numarul acestor documente postate in dreptul numelui sau pe site-ul Camerei Deputatilor sa fie de 21.

Boureanu a achizitionat, incepand cu 2005, terenuri in jurul Capitalei a caror proprietate o imparte cu sotia sa, Valentina Pelinel, sau cu fratele sau, Sorin. Astfel, el mai detine peste patru hectare de teren extravilan in satul Lipia, din Ilfov, si 5.500 de metri patrati din aceeasi categorie in Moara Vlasiei, tot in judetul Ilfov.

„Investitiile in piata imobiliara au fost un obiectiv pe care mi l-am stabilit inca de la inceputul anului”, ne-a declarat Boureanu, care a evitat insa sa spuna care sunt planurile pentru terenurile pe care le-a achizitionat in Bucuresti anul trecut.

Cat priveste datoriile substantiale pe care le are la banci, deputatul PD-L sustine ca le va plati din veniturile proprii. „Am cea mai transparenta si completa declaratie de avere, iar creditele sunt luate de la banci particulare cu capital strain”, a mai tinut sa precizeze Boureanu.

Chiar daca este vazut mereu la volanul unei masini luxoase, Boureanu se declara proprietarul doar al unei Dacii 1310, fabricate in anul 1984. In declaratia de avere, deputatul nu omite insa sa-si mentioneze colectia de obiecte de argint de uz casnic estimate la o valoare de 40.000 de euro, dar si bijuteriile a caror valoare este de aproximativ 220.000 de dolari. De asemenea, el nu a uitat sa-si treaca veniturile pe care le castiga ca deputat, 42.706 de lei, dar si pe cele ale sotiei sale, aproximate la 120.000 de dolari.

EvZ