Dimineata, la cafea - politica, la prinz, la munca - politica, seara, in virful patului, politica. Politica si amor la putere si in opozitie. Cotidianul va prezinta povestile de iubire ce au condimentat politica romaneasca in 2007.

Povestea de dragoste cu parfum politic ce a tinut capul de afis al presei mondene in 2007 a fost cea dintre fata cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, si fiul liderului PSD Viorel Hrebenciuc, Andrei.

Nu de putine ori, tabloidele i-au comparat cu celebrele personaje shakespeariene Romeo si Julieta, din cauza dusmaniei declarate dintre cei doi tati. Iar din acest punct de vedere, al razboiului dintre Basescu si Hrebenciuc, anul trecut a reprezentat o culme. Sforarul PSD a fost principalul artizan al suspendarii presedintelui, dar si al mentinerii liberalilor la putere.

Iar Basescu nu l-a iertat. Cuvinte grele s-au lasat auzite si de o parte, si de alta. „Ma vedeti pe mine negociind cu un sobolan rozaliu cum este Viorel Hrebenciuc?“, se intreba presedintele pe 10 mai, dupa ce a fost acuzat ca a avut mai multe intrevederi de taina cu liderul deputatilor PSD. Replica a venit prompt.

„Diferenta majora dintre mine si Basescu e aceea ca eu sint intotdeauna treaz, iar el e beat. Daca nu mai tine minte ce am vorbit, asta e din cauza cantitatii foarte mari de whisky pe care a ingurgitat-o. Nu e vina mea. (...) Si pentru ca Basescu a adus vorba de mirosuri, il sfatuiesc sa se spele si sa nu mai miroasa a transpiratie“, a punctat Hrebenciuc.

A urmat din nou tatal Elenei, citeva saptamini mai tirziu, la Realitatea TV. „Mi-ar fi imposibil sa devin ruda, chiar si prin alianta, cu acest om fata de care am un dispret profund pentru felul in care intelege sa faca politica“, a spus presedintele.

Cu sau fara voia lui Basescu, presa a scris la sfirsitul anului trecut despre o posibila nunta intre cei doi tineri, in vara acestui an. Totul a plecat de la „o gluma“ a patronului Stelei, Gigi Becali, prieten vechi cu Hrebenciuc senior, care se oferise sa le fie nas celor doi. Mezina prezidentiala a negat imediat povestea cu nunta si l-a pus la punct pe Becali.

O poveste de dragoste in miezul politicii traiesc de ceva ani si Raluca si Valeriu Turcan. Cei doi s-au casatorit in vara lui 2004, nas fiindu-le fostul premier Theodor Stolojan. 2007 le-a schimbat radical viata.

Exclusa din PNL impreuna cu Stolojan si cu Boureanu, Raluca Turcan a fondat alaturi de acestia Partidul Liberal-Democrat, care a fuzionat cu PD dupa europarlamentarele din noiembrie, formind PD-L. Acolo unde Raluca Turcan este vicepresedinte. La rindul sau, Valeriu Turcan a fost numit, in primavara anului trecut, purtator de cuvint al presedintelui Basescu.

Insa cel mai important eveniment de anul trecut in viata sotilor Turcan nu a avut legatura cu politica: nasterea primului lor copil, Eric.

Integral in Cotidianul