Daca au reusit sa aduca Alianta la putere, pot face acelasi lucru si cu PD-L. Astfel se gandesc democrat-liberalii care vor sa relanseze tandemul Traian Basescu, presedinte - Theodor Stolojan, premier. Stabilirea cuplului presedinte-premier ii lasa lui Vasile Blaga loc liber doar pentru Primaria Capitalei.

Varianta, luata in discutie de ceva vreme de liderii PD-L, este sustinuta si de un studiu de uz intern potrivit caruia romanii vor refacerea tandemului care a adus, in urma cu patru ani, succesul electoral al Aliantei, sustin surse din partid. Potrivit acestora, Vasile Blaga, care, inainte de fuziunea PD-PLD, era creditat cu cele mai mari sanse pentru a prelua conducerea unui guvern democrat, este luat in calcul acum pentru postul de primar general al Capitalei. Aceasta in situatia in care nici Adriean Videanu, nici Liviu Negoita - care beneficiaza de o cota electorala ridicata - nu-si doresc sa conduca Administratia Bucurestiului pentru urmatorii patru ani.

Daca in cazul lui Traian Basescu lucrurile sunt clare, liderii PD-L comunicand ca presedintele va fi sustinut pentru un nou mandat la Cotroceni, anuntul ca Theodor Stolojan este viitorul premier ar urma sa fie facut abia dupa alegerile locale.

Traian Basescu - presedinte si Theodor Stolojan - premier este in acest moment tandemul pe care PD-L il considera cel mai potrivit pentru a-i asigura victoria in alegeri.

Varianta, luata in discutie de ceva vreme de liderii democrat-liberali, este sustinuta si de un studiu de uz intern potrivit caruia romanii vor refacerea tandemului care a dus, in urma cu patru ani, la succesul electoral al Aliantei, sustin surse din partid.

Potrivit acestora, Vasile Blaga, care, inainte de fuziunea PD-PLD, era creditat cu cele mai mari sanse pentru a prelua conducerea unui guvern democrat, este luat in calcul acum pentru postul de primar general al Capitalei.

„Cam inspre aceasta se indreapta lucrurile, dar bineinteles nu sunt batute inca in cuie”, ne-a declarat un lider PD-L. „Este o varianta de lucru. Nu e exclus insa ca lucrurile sa se schimbe, dar, oricum, este o varianta foarte serioasa”, a declarat un alt lider democrat-liberal.

Optiunea PD-L pentru Vasile Blaga drept succesor al lui Adriean Videanu la Primaria Capitalei se datoreaza faptului ca actualul edil nu mai doreste sa candideze pentru un nou mandat. De altfel, postul de primar general nu l-a incantat niciodata pe Videanu, care s-a vazut nevoit sa renunte, doar dupa cateva luni, la functia de vicepremier pe domeniul economic.

A facut-o insa la insistentele lui Traian Basescu, care fusese ales presedinte. Desi isi propusese o adevarata reforma in interiorul primariei generale, Videanu s-a vazut nevoit sa mentina in posturi o serie de colaboratori ai lui Basescu, la dorinta imperativa a acestuia. Acest fapt l-a determinat sa bata in retragere si sa nu mai doreasca un nou mandat, cu toate ca rezultatele sale ca manager au fost net superioare celor ale predecesorilor.

Evenimentul Zilei