Chirica: Grindeanu are doua solutii - sa moara cu demnitate sau sa moara fara demnitate.Fostul lider al PSD Iasi, Mihai Chirica, considera raportul de evaluare a Guvernului ca fiind "o facatura ieftina pentru a acoperi o decapitare politica a unui premier pus de acelasi partid". "Sorin Grindeanu are 2 solutii: poate muri cu demnitate sau poate muri fara demnitate", spune Chirica. "Nici sub o forma. Eu am trecut prin Comitetul Executiv, e adevarat ca atunci au fost toti impotriva mea. De data aceasta a fost si partial Iasul pentru Grindeanu, Timisul si Carasul, probabil au mai fost si alti presedinti de organizatii. Domnul Grindeanu are acum doar doua solutii: poate sa moara cu demnitate sau poate sa moara fara demnitate. Inseamna ca nu trebuie sa isi dea demisia pentru ca nu a gresit cu nimic si este dezonorant sa il vezi ranjind pe Codrin Stefanescu uitandu-se la demisia lui Grindeanu si trebuie sa se duca mai departe in Parlament sa trezeasca o lume intreaga, Europa si intreaga lume, sa vada cam ce se intampla cu conducerea PSD in momentul de fata si sa ia masurile care se cuvin in ceea ce priveste capacitatea de democratizare a acestui partid", a declarat fostul lider social-democrat, citat deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ludovic Orban se vede deja presedintele PNL.Ludovic Orban, candidat la sefia PNL, se vede deja presedintele liberalilor, in conditiile in care sustine ca si-a atins obiectivul de a avea sprijinul a peste 70% din delegatii care au drept de vot la Congresul de sambata. Fostul ministru al Transporturilor considera ca nu va avea probleme la Congresul liberal din 17 iunie si isi va adjudeca sefia formatiunii dupa ce motiunea sa a primit votul a 40 din 48 de filiale, in timp ce europarlamentarul Cristian Busoi, contracandidatul sau, doar a 20 de filiale din 48. "Motiunea mea a fost sustinuta in 40 de filiale din 47 (n.r. - 48 de filiale). Doar in Mures, Maramures si Caras-Severin nu a trecut motiunea mea in tara. Iar la Mures a fost un simulacru de vot. De asemenea, am un sprijin serios in multe sectoare in care presedintii se dau mari sustinatori ai lui Busoi. Sa nu uitam ca eu am condus Bucurestiul. Multi de aici vor vota cu mine", a declarat Orban pentruAdevarul.

Toate taberele din PSD care se mananca intre ele zilele astea.E vorba de bani, de ambitii personale si de frica lui Dragnea de a nu ajunge la puscarie. Daca nu ar fi vorba totusi despre viata si viitorul nostru, situatia actuala din PSD ar trebui sa te faca sa razi in hohote. Daddy Dragnea vrea sa-si dea jos propriul guvern, dar nu prea stie cum sa faca lucrul asta, fara sa riste sa piarda puterea, atat in partid, cat si in Romania. As putea face chiar o gluma si sa-ti spun ca ma astept ca zilele urmatoare seful PSD sa ne cheme in strada, in fata Palatului Victoriei, sa protestam impotriva lui Grindeanu pentru ca, ce sa vezi, nu a respectat programul de guvernare. Dragnea spune ca a facut o evaluare a executivului si doar cativa ministri au iesit bine, restul sunt praf, deci gata trebuie sa cada toti, cu Grindeanu in frunte. Nu cred ca esti atat de naiv incat sa crezi ca binele romanilor il intereseaza acum pe seful PSD. Nu, pur si simplu in partidul asta s-au format niste gasti, cu propriile interese si ambitii, care lupta pentru putere, iar Dragnea vrea sa se asigure ca tot el va ramane marele boss. Iar pentru asta trebuie sa-i ia gatul lui Grindeanu care si-a cam luat nasul la purtare. Deci ca sa intelegi mai bine ce se intampla acum in PSD o sa-ti fac mai jos o scurta radiografie a taberele din partid, noteazaVice.

Trump - sau arta de a semana haos.Donald Trump le face rau nu doar rivalilor sai. De suferit are si renumele celor care se numara printre prietenii si tovarasii sai de drum. Cine i se alatura lui Trump, devine complice al acestuia, crede Miodrag Soric. Nimeni nu-i poate scapa - nici prieteni, nici dusmani. In 2016, neofitul Trump a dat peste cap strategiile electorale ale rivalilor sai republicani mult mai experimentati in politica, senatori si guvernatori, castigand nominalizarea republicana si apoi alegerile prezidentiale. Trump si-a batut joc de rivalii sai, le-a dat porecle nedemne, a coborat cultura politica a Americii la niveluri tot mai scazute. De data aceasta, alaturi de Trump s-a aflat ministrul Justitiei, Jeff Sessions. El a fost nevoit sa raspunda intrebarilor senatorilor care ancheteaza posibila influentare de catre Rusia a rezultatului alegerilor prezidentiale americane. O alta tema aflata sub lupa este lamurirea circumstantelor demiterii directorului FBI James Comey. Ministrul Justitiei nu a dat niciun fel de informatii care i-ar putea face rau lui Trump. In timpul audierii lui in Senat, Sessions a suferit brusc de blocaje de memorie, scrieDeutsche Welle.

Firea, despre remanierea Guvernului: Eu am cerut schimbarea modului de lucru, nu demiterea cuiva.Primarul general al Capitalei si vicepresedintele PSD Gabriela Firea a fost intrebata, miercuri, inainte de CExN, daca Guvernul ar trebui sa isi depuna mandatul si daca premierul Sorin Grindeanu ar trebui exclus din PSD, ea facand apel la a nu anticipa si la a nu face supozitii. Intrebata, miercuri, inaintea sedintei CExN, daca ar trebui sa-si depuna mandatul Guvernul Grindeanu, Firea a raspuns: "Nu ar fi corect sa anticipam dezbaterea din CExN. Asteptam cu totii raportul prezentat de domnul presedinte, evaluarea practic care s-a facut in aceasta perioada si dupa aceea se vor face anumite propuneri politice". Intrebata daca ar trebui exclus Grindeanu din PSD, Firea a raspuns: "Haideti sa discutam dupa sedinta CExN pentru a nu anticipa. Sa facem supozitii acum nu ar fi corect". Ea a precizat ca nu a cerut demisia niciunui ministru si ca vrea schimbarea modului de lucru cu Guvernul, informeazaGandul.