Autoritatile au preferat sa puna tichie de margaritar de 20 milioane de euro la Aeroportul Tulcea. Compania nationala de cai ferate CFR SA vrea sa modernizeze in urmatoarea perioada calea ferata Medgidia-Tulcea, a declarat petru Romania libera directorul general Marius Chiper. Pe oriunde ai lua-o, pe sosea sau pe calea ferata, legatura Bucurestiului cu Delta Dunarii este extrem de proasta, cu toate ca zona are un potential turistic unic in Europa.In loc sa rezolve problema, autoritatile au decis sa faca o tichie de margaritar: au modernizat cu 13 milioane de euro Aeroportul Tulcea "Delta Dunarii". Pe acest aeroport nu opereaza nicio cursa regulata din 1993, cu exceptia celor cateva efectuate in 2014 de catre o companie a omului de afaceri Ovidiu Tender. Aceasta cu toate ca anul trecut a fost finalizata o megainvestitie cu bani europeni. "85% din bani sunt fonduri europene, 13% provin de la bugetul de stat, iar 2% de la bugetul local", informeazaRomania Libera.

politic showFoto: Colaj foto

Vicepresedinte FTPR: Domnule Dragnea, ati desfiintat toate segmentele de promovare ale turismului in strainatate. Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Gheorghe Fodoreanu, care este si directorul unei agentii de turism, i-a reprosat liderului PSD, Liviu Dragnea, ca au fost desfiintate birourile de promovare din strainatate si ca acestea nu au fost inlocuite, sustinand ca masura nu a avut nicio logica. In replica, Dragnea a spus ca nu stie ce a facut Ministerul Turismului. Investitori din turism si autoritati centrale si locale au participat, marti dupa-amiaza, la o dezbatere in statiunea Mamaia, unde Gheorghe Fodoreanu, directorul unei agentii de turism si vicepresedinte FPTR, a criticat guvernantii pentru desfiintarea birourilor de promovare turistica din strainatate si pentru faptul ca nu au pus nimic in loc, scrieAdevarul.

M-am uitat la Antena 3 ca sa vad daca ei chiar au intors armele impotriva lui Dragnea. In urma cu o saptamana, ceva parea sa se fi schimbat la Antena 3. Parca-i prinsese febra investigatiilor RISE Project si gata, sunt pregatiti sa intoarca armele impotriva tovarasilor din PSD. De pilda, aceasta ancheta despre afacerile clanului Dragnea. Inca din primul paragraf suntem loviti cu o critica aspra la adresa socialismului de caviar practicat de liderii PSD: "Intreaga lor cariera politica s-a derulat sub egida social-democrata. Afacerile unora dintre liderii sau apropiatii acestora au ca public tinta cu totul alta categorie sociala decat cea a electoratului clasic de stanga". Prima mostra de ipocrizie social-democrata este un magazin de pantofi detinut de fiul lui Dragnea in asociere cu designerul Stefan Burdea si cu Adrian Mladinoiu, fostul sofer al liderului PSD, actual secretar de stat in cabinetul Tudose, potrivitVice.

La Centenar- cronica unui esec anticipat. In Romania domnului Dragnea, totul merge spre bine. Stadioanele se vor ridica,mandre, la Alexandria, in vreme ce impozitele, atent culese de un stat eficient, vor oferi romanilor fericirea senina la care nu au putut decat sa viseze. Sub indrumarea Conducatorului,Guvernul Tudose actioneaza, meticulos, spre a indeplini programul de guvernare. Armonia pesedista domneste,din nou. In acest context al harniciei generalizate si contagioase, Centenarul Romaniei Mari este o afacere mai degraba marginala si irelevanta. Dupa lichidarea, deliberata si brutala, a departamentului instituit de cabinetul Ciolos si coordonat de Daniel Sandru, Centenarul a devenit un dosar peste care se asterne praful uitarii si al indolentei. Si aceasta pentru ca Romania oficiala pare incapabila sa construiasca un discurs critic, inteligent si nuantat despre propriul trecut, conformContributors.

"Separarea puterilor in stat este desfiintata in Polonia". DW a vorbit cu judecatorul polonez Waldemar Zurek, purtator de cuvant al Consiliului National al Magistraturii. In opinia lui, masurile guvernului polonez vizand justitia anuleaza separarea puterilor in stat. DW: Cum modifica noile reglementari ale guvernului Poloniei mersul justitiei in aceasta tara? Waldemar Zurek: Noile legi nu respecta prevederile constitutionale si deschid drumul politizarii justitiei. Pana acum, judecatorii propusi de minstrul Justitiei erau acceptati de organul de control, Consiliului National al Magistraturii. Care este rolul acestei institutii in sistemul de justitie polonez? Sa vegheze la independenta justitiei. Exista multe cazuri in care Consiliul a facut investigatii. O institutie a statului a exercitat presiuni asupra unor judecatori, carora le-a cerut informatii despre o anumita sentinta, lucru pe care nu avea voie sa-l faca, noteazaDeutsche Welle.