Liderii PSD se pregatesc sa repete chinurile facerii listei pentru Parlamentul European si in cazul candidaturilor pentru primarii. In special pentru cele din Bucuresti. Biroul Permanent al partidului l-a desemnat ieri pe secretarul general Titus Corlatean ca sef al campaniei de cautare si identificare a candidatilor pentru locale.

Cazul special al Capitalei ramine insa in sarcina presedintelui Geoana, acesta cautind o solutie pentru blocarea candidaturii lui Marian Vanghelie la Primaria Generala. Potrivit unor informatii de la virful partidului, Geoana doreste ca PSD sa se prezinte la alegerile din Bucuresti cu un lider de la centru si a avansat deja doua variante de lucru in acest sens: Victor Ponta si Cristian Diaconescu. Ambele nume au fost avansate de Geoana si cind se cautau candidati pentru Parlamentul European. Atit Ponta, cit si Diaconescu au refuzat atunci categoric sa fie „sacrificati“, adica sa fie scosi din jocurile politice interne. Victor Ponta, ca urmare a conflictelor publice avute cu Vanghelie, nu are sustinere din partea organizatiei PSD Bucuresti, care ar refuza sa intre in campanie electorala pentru el.

Ca urmare, ramine in discutie candidatura lui Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvint al partidului, fost ministru al Justitiei in guvernarea Nastase si al carui nume a fost vehiculat ca posibil contracandidat al lui Mircea Geoana la presedintia partidului in cazul unui Congres. Acesta ar putea fi, de altfel, adevaratul motiv al promovarii lui Cristian Diaconescu spre candidatura la locale, Geoana incercind sa-l scoata din competitia interna.

Cotidianul