Tariceanu: Ostasii au savarsit acte de eroism, pilde inaltatoare de barbatie, la Marasesti. Inamicul voia sa ne prinda intr-un cleste urias. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a elogiat Armata romana din Primul Razboi Mondial, cu ocazia discursului sustin la comemorarea Centenarului Bataliei de la Marasesti, afirmand ca ostasii au savarsit acte de eroism, reprezentand "pilde inaltatoare de barbatie", care vor fi amintite de generatiile urmatoare. "Ostasii romani, in campania din 1917, au savarsit acte marete de eroism individual si colectiv, care au constituit pilde inaltatoare de barbatie, curaj si patriotism cu care se vor mandri ostasii romani din al doilea Razboi Mondial, ne mandrim si noi astazi", a spus el. Tariceanu a prezentat o istorie a luptei de la Marasesti, aratand planul german de a prinde armatele romane si ruse intr-un "cleste" in zona Marasesti. "Asa cum a fost el descris de scriitorii vremii, strategia se compunea din doua brate ale unui cleste urias, care, miscandu-se convergent, unul de-a lungul Siretului, unul de-a lungului Trotusului, trebuiau sa se intalneasca la Adjud, (...) inchizand intre ele Armata a II-a romana si Armata a IV-a rusa", a afirmat el, scrieAdevarul.

politic showFoto: Colaj foto

Fotografii cu oameni care infrunta canicula in RATB si fac aer conditionat cu evantai. Cand te gandesti la RATB, cel mai probabil iti vin in minte autobuzele. Dar mai inseamna si tramvaie, si troleibuzele, iar astea ultimele au fost ignorate de fiecare data cand a venit vorba de conditii cat de cat civilizate. Doar linia 1 are tramvaie mai noi, dar aerul conditionat inca este un gand indepartat si primarii, rand pe rand, vine si spun cat de rau le pare de bucuresteni si ca incearca sa rezolve. Mai nou, Firea a spus ca vrea 150 de autobuze cu aer conditionat, ca asta de acum sa fie ultima vara cand mai transpiri ca puiul la rotisor. O sa vina si autobuze noi, sau cel putin am speranta, iar candva nu prea departe de iulie anul viitor se vor defecta, pentru ca nimanui nu pare sa-i pese si de mentenanta, doar de achizitii. Oricat optimism as vrea sa am pentru promisiunile primarului, nu pot sa uit c-am mai trait filmul asta o data si s-a ajuns la autobuze care au aer conditionat doar scris deasupra usii, ca-n ele tot nu-l simti decat daca esti foarte norocos. Intre 2006 si 2008, RATB a cumparat 1 000 de autobuze Mercedes pentru care a platit 200 de milioane de euro, potrivitVice

Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de la Marasesti: Nu e nicio problema, m-am uitat la televizor. Fostul presedinte al Romaniei si liderul PMP, Traian Basescu, a precizat, duminica seara, in cadrul unei emisiuni de pe postul B1 TV, ca nu a fost invitat la Ceremonia comemorativa a Centenarului bataliei de la Marasesti. "Nu am fost invitat, nu e nicio problema, m-am uitat la ceremonie la televizor", a spus Traian Basescu. Moderatorul emisiunii a punctat ca in alte tari fostii sefi ai statului au fost invitati la ceremonii asemanatoare. In acest context, Traian Basescu a afirmat ca "mai avem pana la acest nivel la care fostii presedinti sa nu fie tratati ca dusmani ai presedintelui in functie". Peste 4.000 de persoane au fost prezente, duminica seara, la Ceremonia comemorativa a Centenarului bataliei de la Marasesti, care s-a desfasurat in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose si a mai multor ministri ai Cabinetului, noteazaRomania Libera.

Macron vine la Bucuresti intr-un moment de eclipsa a increderii. Vizita lui Emmanuel Macron la Bucuresti este prilejuita de preocuparea acestuia de a redefini libertatea de circulatie a lucratorilor si implicit de a retrasa relatiile Est-Vest. A provocat o oarecare surpriza stirea potrivit careia presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va sosi la Bucuresti in 24 august. In realitate nu atat stirea, ci mai curand stilul in care a parvenit ea presei, "din surse oficiale", a fost neobisnuita. Asta poate insemna ca vizita se inscrie in categoria acelor reuniuni de la care nu exista asteptari precise. In orice caz, asta inseamna ca partea romaneasca, care a lasat stirea sa circule in presa "pe usa din dos", nu are un interes special in subiectele care vor fi probabil abordate si care ii preocupa mai mult pe francezi. Avem deocamdata un singur indiciu cert oferit de presedintele Emmanuel Macron la inceputul lunii trecute in cuprinsul unui interviu pe care l-a dat unui grup de ziare germane si publicatiei franceze Ouest-France, conformDeutsche Welle.

Cand ajunge asfaltul pe strazile de la periferia Craiovei? Majoritatea strazilor de la periferia Craiovei nu au facut niciodata cunostinta cu asfaltul. Unele au ramas de pamant, pe altele s-a mai pus ceva balast, iar altele sunt pavate cu piatra cubica sau bolovani de rau. Craiovenii care locuiesc in aceste zone se plang mereu ca, desi platesc impozite ca si ceilalti locuitori ai orasului, au strazi ca in mediul rural, pline de gropi si impracticabile dupa fiecare ploaie. Cele mai multe drumuri de pamant sunt in cartierul Veterani, insa o mare parte din acestea se afla pe lista primariei cu modernizarile de strazi programate din 2018, in baza unui acord-cadru de peste 20 de milioane de euro scos recent la licitatie. Pe lista se mai gasesc si strazi din Romanesti sau Facai, alte cartiere cu probleme de acest fel, informeazaGazeta de Sud.