Toate mizeriile facute de PSD in timp ce tu te certai pe micii unguresti. In timp ce erai atent sa-ti aperi Ardealul de vanzatorii maghiari, coalitia PSD-ALDE a luat niste decizii importante in acest weekend, care-ti vor afecta pe bune viata in Romania. Dupa ce-au vazut ca Guvernul PSD-ALDE nu mai are bani de investit nici macar intr-o masinarie d-aia care face vata pe bat, Dragnea a luat taurul de coarne si a anuntat ca programeaza referendumul pentru modificarea Constitutiei in perioada imediat urmatoare. Ca sa nu mai fie acrosati de DNA atunci cand iau spaga, pesedistii vor sa initieze in aceasta toamna un proiect pentru o Lege a Lobby-ului. Intre lobby si trafic de influenta este o granita foarte fina, potrivit VICE.

PoliticFoto: Colaj foto

Liberalii ne amagesc cu motiuni contra Guvernului Tudose. Strategia PNL pentru sesiunea de toamna reflecta raportarile diferite la PSD ale unor lideri ai partidului. Lideri precum Raluca Turcan (Educatie) sau Florin Citu (debirocratizare) au reusit sa impuna pe agenda subiecte de impact, la intalnirea dintre Biroul Politic si parlamentarii partidului, desfasurata la Neptun. Criza din sanatate este abordata cu jumatate de gura, in timp ce Daniel Zamfir a obtinut sprijin pentru diluarea Legii Curtii de Conturi, potrivit Romania libera.

Noua clasa de bugetari de lux: primarii Romaniei. Daca initial era de asteptat ca Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, sa aiba cel mai mare salariu din tara, primarul de la Alba Iulia, Mircea Hava, a demonstrat ca mereu se poate mai mult. Salariul lui brut: 16.313 lei pe luna (12.265 de lei net/luna), este cu aproape doua mii lei peste indemnizatia lunara a edilului-sef al Bucurestiului. Capitala are un regim special stabilit prin definitie. Primarul Gabriela Firea are un salariu brut de 14.500 lei (10902 lei net/luna), cu un coeficient 10 de calcul. Un punct din coeficient este egal cu salariul minim brut, respectiv 1.450 de lei, potrivit Capital.

In timp ce Mihai Tudose si liberalii se porcaiau in Parlament, un deputat PMP isi numara banii, iar Bacalbasa a atipit. Opozitia a incercat sa inceapa dezbaterea din Camera Deputatilor in forta, insa persoana responsabila de "urecherea" lui Tudose pe teme ca TVA platit intr-un cont separat sau scumpirea carburantilor, Raluca Turcan, nu a reprezentat un interes pentru deputati. Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a butonat in permanenta telefonul, deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a atipit, in timp ce Victor Ponta s-a amuzat cu noii sai colegi de partid, Daniel Constantin si Sorin Campeanu, plus independentul Remus Borza, potrivit Adevarul.

Gafa de proportii la Ministerul Educatiei. Cum a fost demis un inspector de la Ialomita invocandu-se un caz de la Arad. Erorile de comunicare din cadrul PSD par sa fi ajuns si la Ministerul Educatiei, unde doi inspectori scolari generali, din randul celor 13 demisi prin fax de Liviu Pop, au fost invinuiti pentru fapte care au fost comise de alti colegi din teritoriu. Mai exact, au fost demisi pentru ce au facut alti inspectori. Este cazul inspectorului scolar general din Ialomita, Luminita Barcari, demis in baza unui motiv ce il vizeaza pe inspectorul sef scolar din judetul Arad, dar si cazul inspectorului scolar general din Buzau, Florina Stoian, demis printr-o adresa in care apare numarul contractului adjunctului sefului ISJ Constanta. Ministrul Educatiei a recunoscut greselile, catalogandu-le drept "doua situatii de erori de redactare", precizand ca, pe 23 august, ministerul a trimis o nota prin care se explica greseala, potrivit Gandul.