Am vorbit cu deputata romana care vrea sa scape sotii batausi, daca femeile-si retrag plangerea. Romania este tara in care o femeie este agresata la fiecare 30 de secunde, iar trei din zece romance suporta hartuiri fizice sau verbale odata cu implinirea varstei de 15 ani. Proiectul UDMR-ului se mai deosebeste de primul prin faptul ca prevede ca actiunea penala impotriva agresorului sa inceapa abia de la al doilea abuz, lasandu-le celor doua parti posibilitatea de a se impaca, scrie Vice.

Provocarea ca tehnica de presa. Cine poate contesta resentimentul istoric dintre romani si maghiari? Dar problema politica nu este existenta resentimentului, ci forma sa de manifestare. O intamplare din Odorhoieul Secuiesc a provocat o mare agitatie. La magazinul Kaufland, o unguroaica a refuzat sa serveasca un client care a sfarsit pin a se declara victima a romanofobiei secuiesti. Nu vom discuta problematica etnica, care a fost in, acest caz, mult supraevaluata, ci un aspect, in aparenta, marginal. Dar intrebarea este daca tehnica provocarii e legitima in presa. E adevarat, autorul micului film nu e ziarist de profesie, blogul vehiculeaza insa o informatie genuina pretioasa, indeplinind exact acelasi rol ca presa clasica. Succesul blogului a fost la un moment dat atat de mare, incat presa a tins sa-i imite "tinuta", camufland articole de opinie in formatul acesta de succes, noteaza Deutsche Welle.

Tenacitatea domnului Dragnea. Liviu Dragnea este un politician tenace. Tenacitatea sa nu este produsul unui accident, ci efectul unei educatii. Asemeni mai tututor comunistilor si fesenistilor care il preceda, istoric, domnul Dragnea are nevoie de inamicii pe care sa ii deteste si pe care sa ii distruga . Iar tenacitatea este imaginea ultima a acestei determinari de a invinge, in confruntarea care il opune celor ce ii tagaduiesc dreptul de a domni peste Romania. Tenacitatea este consecinta increderii in mandatul divin incredintat domniei sale de a fi suveran peste o natiune de necuvantatoare, potrivit Contributors.

Migratia, deportarile si Islamul au acaparat duelul tv dintre Merkel si Schulz. Singura confruntare televizata din campania electorala din Germania a stat sub semnul crizei refugiatilor: circa 40 de minute s-a discutat doar despre migratie, deportari si Islam. Alte teme importante, precum educatia, nu au fost abordate. Mai multa justitie sociala in Germania: aceasta tema a fost plasata de SPD in centrul campaniei electorale pentru alegerile generale din 24 septembrie. Cu aceasta promisiune, Martin Schulz vrea sa devina cancelar. Potrivit unui sondaj Civey, justitia sociala este si cea mai importanta problema pentru 37% dintre alegatori, conform Euractiv.ro.