Presedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, deputatul PSD Oana Florea, a trimis din greseala jurnalistilor un mesaj cu indicatii despre cum ar trebui prezentate concluziile raportului de activitate al comisiei pe care o conduce, relateaza Digi 24. In mesaj, Florea era invatata sa insiste pe ideea ca Traian Basescu si colaboratorii lui au fraudat alegerile.

Oana FloreaFoto: cdep.ro

SMS-ul: "Punctul de interes al raportului pentru ziaristi va fi la 'constatari'. De refuzul procurorilor s-a tot discutat, propunerile legislative nu sunt interesante pentru public, breaking news va fi ca Basescu&Co au fraudat alegerile. Tu iti faci datoria sa prezinti activitatea, sa detaliezi din raport, ca asa trebuie. Dar nu te atasa prea mult de propuneri in fata presei, astea sunt detalii de bucatarie parlamentara. Finalitatea si utilitatea muncii tale si a comisiei pe care o conduci sta in constatarile anchetei. Trebuie sa pui accent pe aceste 'rezultate', pentru ca refuzurile lui Kovesi v-au dat o aura de 'incapacitate' si 'inutilitate'."

Florea a explicat pentru Digi 24 ca nu isi reproseaza nimic si ca mesajul este de la un consilier, nu de la "cineva mai de sus".

"Este un mesaj absolut privat, in zapaceala zile de astazi, fara sa vreau, l-am lipit de sinteza raportului pe care l-am trimis. Este vina mea, este un mesaj de la un consilier care m-a incurajat, imi dadea ultimele sfaturi inainte sa intru in conferinta de presa. E bine sa pui mai mult accentul pe treaba aia ca aia ar fi de interes, aia nu e asa de mare interes, o poti da in concluzii scrise si sa le citeasca cine are nevoie. Nu consider ca e nimic acolo de care sa ma rusinez sau sa ma feresc. E un consilier care a lucrat si el aici, la comisia de ancheta, la redactarea raportului, la sinteza. Am observat ca l-am trimis din greseala, chiar m-am gandit ca este un mesaj privat si teoretic nu ar trebui sa fie publicat, dar si daca ar fi publicat, este perfect in regula. M-am gandit ca e posibil ca cei care l-au primit, in dorinta lor de a face lucrurile de senzatie, sa nu induca lumea in eroare ca cineva mai de sus imi spune mie ce sa fac in conferinta de presa, ca nu e cazul", a explicat Florea.

Citeste aici pe larg raportul adoptat de comisia de ancheta parlamentara privind alegerile din 2009