Klaus Iohannis - Donald Trump: patru intalniri in cinci luni. Presedintele Klaus Iohannis se intalneste din nou cu omologul sau american. In doar o jumatate de an, de la investirea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite, Klaus Iohannis s-a vazut cu seful de la Casa Alba de trei ori deja. Intalnirea de acum este prilejuita de receptia pe care Donald Trump o ofera la New York, unde se reunesc liderii statelor parte a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite. Klaus Iohannis a plecat ieri spre America si revine in tara in cinci zile. El va tine un discurs in cadrul sesiunii de dezbateri generale si se pregateste de intalniri cu Secretarul General ONU, cu Presedintele Adunarii Generale, precum si cu omologi din alte state. Klaus Iohannis va participa si la lansarea unui important raport care promoveaza egalitatea de sanse intre femei si barbati, relateazaDigi 24.

Politic showFoto: Colaj foto

Ministrul Justitiei, la taclale cu infractorul Ghiocel, patronul de presa santajist. Ce explicatie ofera Tudorel Toader. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are intalniri neprotocolare cu personaje foarte "exotice" cand merge acasa la Iasi. Acum o saptamana, Toader s-a intalnit cu Ghiocel Asimionesei, patron de presa condamnat pentru santaj la trei ani de inchisoare cu suspendare. Dovada intalnirii celor doi este o fotografie publicata pe propriul cont de Facebook de catre Gabriel Gachi, editor al "Reporter de Iasi", saptamanal din orasul ministrului Justitiei. "Fotografia a fost facuta sambata trecuta de un cititor al REPORTERULUI DE IASI", intr-un centru comercial, a scris Gachi ieri pe reteaua de socializare. Ministrul confirma: "Am schimbat cateva cuvinte!", anuntaRomania Libera.

Curtea de Conturi, controlata de personaje dubioase: Baronul numarul 2 in PSD, Niculae Badalau, socrul lui Victor Ponta, Ilie Sarbu si sotia sociologului Pieleanu, printre cei care supravegheaza cum sunt folosite finantele statului. La 26 iunie, presedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care si inginerii pot fi membri ai Curtii de Conturi. Initiativa il are in spate pe controversatul presedinte executiv al PSD, Niculae Badalau, care a absolvit o facultate de inginerie si spera ca, in octombrie, sa ajunga presedintele Curtii de Conturi. Badalau, care ar urma sa supravegheze cum sunt folosite resursele statului, a fost cercetat de catre DNA pentru trafic de influenta. Nu ar fi insa singurul personaj dubios promovat de PSD si de aliatii sai in conducerea Curtii de Conturi, scrieRomania Libera.

Schulz la DW: "Nu sunt dispus sa ingenunchez in fata lui Erdogan." In interviul acordat DW, candidatul SPD Martin Schulz se declara pregatit sa renunte, la nevoie, la Acordul cu Turcia referitor la refugiati. Pe cancelara Merkel, el o acuza ca se limiteaza la gestionarea starii de fapt. Cu opt zile inaintea alegerilor federale, seful SPD si candidatul la functia de cancelar Martin Schulz l-a criticat din nou vehement pe presedintele turc Erdogan. In plina campanie electorala, Schulz a acordat, la Freiburg, un interviu pentru DW, intrebarile fiind lansate de redactorul-sef Ines Pohl si de moderatorul Jaafar Abdul Karim. Situatia drepturilor omului in Turcia este grava: "Daca maine va deplasati in Turcia si faceti un reportaj acolo, nu va pot garanta ca nu ajungeti dupa gratii", a spus seful SPD referindu-se la jurnalisti. In acest moment nu ar avea sens discutiile cu presedintele Erdogan. Schulz a anuntat deja de mai multe ori ca sustine incetarea negocierilor de aderare cu guvernul de la Ankara. Si, in caz de nevoie, el ar renunta si la colaborarea cu Turcia in politica privind refugiatii: "Eu nu voi ingenunchea in niciun caz in fata lui Erdogan. Nu avem voie sa ne lasam santajati", a declarat Schulz, potrivitDeutsche Welle.

Londra da patru miliarde de lire pentru intensificarea schimburilor comerciale cu Romania. Marea Britanie se angajeaza sa ofere suport financiar in valoare de patru miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici si pe importatorii romani sa isi intensifice schimburile comerciale, anunta Ambasada UK la Bucuresti. Aflat la Bucuresti, ministrul secretar de stat pentru Comert International, Greg Hands, a anuntat vineri ca Guvernul britanic dubleaza suportul financiar oferit Romaniei pentru a oferi un impuls legaturilor comerciale bilaterale. UK Export Finance, agentia guvernamentala britanica pentru export, va creste suma oferita drept suport la patru miliarde de lire sterline. Suportul financiar va fi oferit in lei, iar oamenii de afaceri romani pot accesa aceste fonduri atunci cand aleg sa lucreze cu furnizori britanici, informeazaEurActiv.