Cum au invadat beizadelele PSD institutiile statului. Copii, nepoti, soti, ex-soti si concubini au primit functii de la partid. Liderii PSD si-au plantat in functii publice foarte bine platite copiii, nepotii, sotii si sotiile. Lia Olguta Vasilescu a dus impostura la un alt nivel: le-a gasit locuri caldute atat fostului sot, cat si actualului concubin. Cei mai norocosi copii de politicieni au primit cadou de la parintii lor locuri in Parlamentul Romaniei. Urmatorii pe esichierul imposturii politice sunt copiii care au fost angajati "doar" in ministere, unele conduse chiar de parintii lor. Din tabloul pilelor nu lipsesc sotii si sotiile angajati in diverse institutii ale statului, evident, pe salarii foarte mari. Din banii nostri, anunta Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Parlamentarii nu se ating de suma forfetara care ajunge si la 25.000 de lei pe luna. Parlamentarii au decis sa plafoneze sumele acordate pentru cazare si transport. De acum, alesii vor primi 4.600 de lei pentru chirie si 1.400 de lei pentru transport. Adica, exact cat primeau inainte de cresterea indemnizatiilor odata cu noua lege a salarizarii. Daca s-ar fi aplicat regulile de pana acum ar fi trebuit ca si aceste sume sa creasca, iar Parlamentul nu avea buget suficient ca sa multumeasca pe toata lumea. Totusi, alesii au lasat pensiile speciale la aceeasi valoare, adica cea majorata odata cu 1 iulie. Au facut insa o concesie. Acestea nu vor creste odata cu indemnizatia, ci vor fi indexate doar cu rata inflatiei. In schimb, de cea mai mare cheltuiala, suma forfetara, nu s-a atins. Aceasta ramane, deocamdata, cat o indemnizatie si jumatate, adica ajunge si la... 20-25 de mii de lei pe luna, potrivit Digi24.

Reactie dura a lui Dragnea, dupa ce Germania si Olanda ne-au inchis din nou usa Schengen. "Nu este pentru prima data cand Romania e umilita". Liviu Dragnea a afirmat ca refuzul Germaniei si Olandei de a accepta intrarea Romaniei in spatiul Schengen este reprezinta o umilinta si o atitudine nedreapta fata de Romania, in conditiile in care tara noastra indeplineste conditiile necesare pentru accederea in zona Schengen. Dragnea considera ca refuzul nu tine seama de contributia majora a Romaniei la securizarea granitelor Europei. "Este o atitudine nedreapta fata de Romania, total nedreapta. Romania asigura frontiera estica pe o lungime mare, Romania a facut investitii foarte mari, eforturi foarte mari, este implicata in toate aceste structuri de siguranta la frontiera estica si i se refuza intrarea in Schengen nefiind o motivare legata de ceea ce s-a discutat cand a inceput acest proces", a apreciat Liviu Dragnea, relateaza Gandul.

Comisarul pentru securitate, Julian King: toti ar fi in castig daca Romania ar fi in Schengen. Comisarul european responsabil pentru Uniunea securitatii, Julian King, a declarat luni, dupa o intrevedere cu ministrul Justitiei Tudorel Toader, ca toate tarile ar avea de castigat daca Romania ar fi parte din spatiul Schengen. "Asa cum presedintele Juncker a spus din nou in discursul despre starea Uniunii, saptamana trecuta, in ceea ce priveste Comisia, consideram ca Schengen ar fi mai puternic si toate tarile ar avea de castigat daca Romania ar fi parte din Schengen", a spus Julian King, intrebat daca Romania este pregatita sa adere la acest spatiu de libera circulatie. El a adaugat ca nu a discutat cu Tudorel Toader despre aderarea Romaniei la Schengen, insa acest subiect va fi abordat in cadrul intrevederii cu ministrul de Interne, Carmen Dan, informeaza revista22.

SRI raspunde declaratiilor lui Daniel Dragomir: Florian Coldea nu are telefon operativ, dar are masina de serviciu. Serviciul Roman de Infomatii i-a replicat lui Daniel Dragomir, in urma declaratiilor acestuia despre fostul prim-adjunct al serviciului, ca Florian Coldea nu are telefon operativ, el beneficiind doar de masina de serviciu, timp de un an. Potrivit reprezentantilor Serviciului, Coldea are o masina de serviciu pusa la dispozitie, pentru ca asa prevede legea pentru fostii directori, inclusiv pentru directorii interimari. Astfel, Coldea beneficiaza de masina de serviciu timp de un an pentru ca a fost director interimar de doua ori, scrie Romania Libera.