Pesedistii vor ca pensiile parlamentarilor sa fie scutite de taxe. PSD pastreaza modul de calcul al pensiilor speciale pentru parlamentari, dar elimina contributiile de sanatate si reduce impozitul pe venit. "Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului de mandate cu 0,55% din indemnizatia lunara bruta aflata in plata", prevede un proiect care a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Statutul deputatilor si senatorilor. Parlamentarii PSD propun ca pentru pensiile speciale sa se aplice regulile introduse anul acesta in Codul Fiscal. Concret, asta inseamna renuntarea la articolul din Statutul deputatilor si senatorilor potrivit caruia pentru pensiile parlamentarilor se platesc asigurari de sanatate si impozit pe profit, scrie Romania Libera.

PoliticFoto: Colaj foto

Presedintele Ucrainei Petro Porosenko a promulgat controversata Lege a Educatiei, care restrictioneaza predarea in limba minoritatilor nationale. Presedintele Ucrainei Petro Porosenko a promulgat controversata Lege a Educatiei, care a fost adoptata de Rada Suprema de la Kiev in 5 septembrie si care restrictioneaza predarea in limba minoritatilor nationale, potrivit presei de la Cernauti. Potrivit serviciului de presa al sefului statului ucrainean, Petro Porosenko a comunicat ca reforma invatamantului "este una dintre cele mai importante reforme, care va imbunatati calitatea educatiei", asigurand pasii necesari pentru includerea Ucrainei in spatiul educational european, scrie Adevarul.

Kelemen cere pentru maghiari ce i-a promis Dragnea lui Orban: Au fost doua discutii, nu una singura. Sa fie lege sau OUG. Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, in contextul discutiei dintre Liviu Dragnea si Viktor Orban, ca nu este firesc sa nu aiba loc discutii intre Romania si Ungaria, afirmand ca partea romana a promis ca va gasi o solutie si aceasta trebuie sa fie sub forma unei legi sau OUG. Kelemen Hunor a afirmat ca nu este normal ca un liceu sa fie blocat din motive "absolut inacceptabile si comunitatea de acolo sa nu aiba posibilitatea de a se folosi de drepturile asigurate de Constitutie si de Legea educatiei", noteaza Gandul.

Liviu Dragnea a ajuns la vorba lui Victor Ponta. In incercarea de a justifica decizia PSD de a le sustine in continuare pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb in ciuda implicarii in dosarul "Belina", presedintele PSD a vorbit despre cum anchetele DNA "destabilizeaza" si blocheaza Guvernul, deoarece membrii Executivului se gandesc ca ar putea fi intrebati de toate hotararile adoptate. Un discurs asemanator avea si ex-premierul Victor Ponta in octombrie 2014. Argumentele invocate acum de Dragnea seamana izbitor cu cele furnizate public de Victor Ponta, pe vremea cand conducea PSD si lupta, cu Klaus Iohannis, pentru functia de presedinte al Romaniei, relateaza Digi24.

Liviu Dragnea: Tudorel Toader e un om pe care-l apreciez foarte mult. Nu se pune problema demiterii lui. Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni ca Tudorel Toader, ministrul Justitiei, este un om pe care-l apreciez foarte mult" desi "are ritmul lui" - adica mai lent - iar in acest moment "nu se pune problema demiterii lui". Liderul PSD a facut aceasta declaratie ca reactie la declaratia lui Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, acesta sustinand ca va cere, vineri, demiterea ministrului Justitiei. Liviu Dragnea a sustinut, despre declaratia lui Codrin Stefanescu, faptul ca unii oameni vin "incarcati" la sedintele conducerii PSD, lasand sa se inteleaga ca Stefanescu nu trebuia sa faca declaratii inainte de sedinta PSD de luni, potrivit Romania Libera.

Dragnea: Sper ca Dan Sova la urmatoarea faza sa nu mai aiba aceasta pedeapsa. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat speranta ca fostul senator Dan Sova sa scape de pedeapsa cu inchisoarea primita in dosarul "CET Govora" in urmatoarea faza a procesului. "Eu sper ca Dan Sova la urmatoarea faza sa nu mai aiba aceasta pedeapsa. E un fost coleg si chiar nu mi-as dori sa...", a spus Dragnea la finalul BPN al PSD, scrie Adevarul.