Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat intr-un interviu acordat marti ziarului Incomod, ca toti ministrii impotriva carora se incepe urmarirea penala ar trebui sa isi dea demisia si ca Biroul Executiv al PNL a decis in unanimitate ca parlamentarii liberali sa voteze "la vedere in favoarea cererilor formulate de Justitie". Liderul libral a criticat totodata guvernarea PSD, spunand ca "PSD este un partid putred in profunzimea sa", care "tinde sa devina un grup infractional" si care saraceste populatia si o manipuleaza.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"La ora actuala exista trei ministri care sunt implicati in anchete de coruptie. Pentru doi s-a formulat cerere de urmarire penala, la Senat pentru Viorel Ilie si la Camera Deputatilor pentru Rovana Plumb. Biroul Executiv al PNL a decis in unanimitate sa votam la vedere in favoarea cererilor formulate de Justitie. De asemenea, am solicitat public demisia celor trei ministri, care din momentul in care a inceput urmarirea penala impotriva lor ar fi trebuit sa paraseasca functiile publice pe care le detin si i-am solicitat si premierului, in cazul in care nu-si dau demisia ministrii, sa initieze procedura de demitere. Sigur ca nu ne asteptam la asta din partea PSD, care tinde sa devina un grup infractional, sa respecte cutumele firesti pentru o societate democratica normala, dar asta nu inseamna sa nu ramanem consecventi pe decizia noastra de a nu impiedica la nivel politic nicio ancheta penala care vizeaza un om politic, indiferent ce functie detine acest om politic", a afirmat seful PNL.

Ludovic Orban a vorbit si despre incercarile PSD de a obtine puterea absoluta si de a controla total Justitia, in detrimentul democratiei, iar despre Sebastian Ghita, Orban spune ca nu se doreste sa fie adus in tara si vorbeste despre complicitate din partea unor oameni cu functii importante in acest caz.

Citeste interviul integral pe ziarul Incomod