Micile rascoale din PSD. Cum au ajuns propunerile premierului Tudose sa fie respinse sau boicotate in Parlament de colegii de partid. Disputele dintre taberele din PSD pot afecta unele dintre masurile Guvernului PSD si afecteaza functionarea unor institutii precum ANCOM. Relatia dintre premierul Tudose, presedintele PSD Liviu Dragnea si parlamentarii puterii pare sa nu fie atat de solida pe cat o arata declaratiile oficiale. Razvratirile parlamentarilor PSD se multiplica, avand la baza fie interese legate de functii, fie ca efect al nemultumirilor fata de Liviu Dragnea. Cel mai recent episod s-a consumat, miercuri, cand parlamentarii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta comisiilor Economica si de IT, unde trebuiau votate propunerile Guvernului Tudose pentru posturile de vicepresedinti ai Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Nu s-a putut luat o decizie din lipsa de cvorum, relateaza Romania Libera.

PoliticFoto: Colaj foto

Deputatii se vor inregistra si isi vor face reclama pe Facebook. Suparati ca mass-media nu le reflecta activitatea asa cum si-ar dori ei, deputatii vor sa isi faca singuri reclama. Vor inregistra interviuri video, cu functionari pe post de reporteri, in care isi vor prezenta realizarile. Apoi le vor posta pe paginile de Facebook ale institutiei. In plus, vor demara si programul "o zi cu deputatul tau", in care vor fi filmati la sedinte de plen sau in comisii. Deputatii vor avea la dispozitie un loc special amenajat pentru realizarea acestor interviuri video. Vor avea, bineinteles, un fotoliu confortabil, se vor aseza pe el si in fata lor va fi instalata o camera de luat vederi. Vor privi direct in acesta camera si isi vor prezenta realizarile pe care spun domniile lor, le au la Parlament, anunta Digi24.

Tariceanu, dupa cresterea ROBOR: "Slava Domnului, nu am credite in lei". Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi ca "Slava Domnului" nu are niciun credit in lei, in contextul in care indicele ROBOR a crescut la 1,46%, dar ca empatizeaza cu cei care au credite, pe care ii intelege foarte bine. "Eu personal, ca persoana fizica, Slava Domnului, nu am credite. Slava Domnului, ca orice credit e o presiune, ai o datorie pe care trebuie sa o platesti, dar va spun ca in viata mea ca intreprinzator am avut foarte multe nopti de nesomn, pentru ca am gajat cu bunurile proprii, ca intreprinzator, creditele pe care le-a luat societatea mea si nu e simplu sa stii ca daca apare un accident poti sa ramai fara casa, fara nimic si te trezesti pornind de la zero. Empatizez cu cei care au credite si ii inteleg foarte bine", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fiind intrebat daca are credite in lei. El a negat ca indicele ROBOR a crescut pentru ca Guvernul a cerut in avans dividendele companiilor de stat, scrie Gandul.

Tudorel Toader ii raspunde lui Iohannis: Sunt mandru de calitatea de profesor, imi tin cursurile in continuare. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a dat replica presedintelui Klaus Iohannis, care l-a criticat pentru "abordarea de profesor", Toader spunand ca preda in continuare si ca este mandru ca are aceasta calitate. "Eu sunt mandru cu aceasta calitate. Lunea eu imi tin cursurile in mod normal. Ca rector, sunt suspendat pe durata mandatului de ministru al Justitiei. Ministrul Justitiei nu are misiunea de a comenta afirmatiile altui demnitar", a mai spus Tudorel Toader, referindu-se la criticile presedintelui Iohannis, conform Digi24.

Kelemen Hunor: "A existat aceasta iluzie sau naivitate" ca Iohannis va intelege nevoile maghiarilor. Kelemen Hunor (49 de ani) ii lauda pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu Tariceanu, liderii coalitiei de guvernamant, pentru toleranta si deschiderea pe care o arata acestei minoritati. Presedintele UDMR a vazut la cei doi "vointa politica" de a reduce pragul pentru localitatile in care locuiesc maghiari, dar si ei au dat inapoi din cauza "atacurilor extrem de incorecte" venite din partea PMP si PNL, care l-au acuzat pe Dragnea ca "tradeaza Romania". Faptul ca pentru prima data Romania are un presedinte provenit din randurile minoritatilor nationale ar fi putut fi in favoarea maghiarilor: "a existat aceasta iluzie sau naivitate, dar nu s-a adeverit", a declarat Kelemen Hunor, scrie Romania Libera.

Comentariu: Wolfgang Schauble, omul potrivit la sefia Bundestag-ului. Wolfgang Schauble, ministrul federal de Finante, va conduce Bundestag-ul german. O alegere excelenta si un semnal clar din partea conservatorilor Angelei Merkel in favoarea coalitiei Jamaica, apreciaza Volker Witting. Omul chemat sa organizeze si sa serveasca Bundestag-ul a fost: seful cancelariei germane, lider de grup parlamentar, apropiat al lui Helmut Kohl, ministru de interne si finante. Dupa 45 de ani petrecuti in postura de parlamentar, Wolfgang Schauble va fi de acum inainte si presedinte al Bundestag-ului. Mai precis, al doilea cel mai important om din stat. Aceasta a fost dorinta Angelei Merkel. Politicianul Schauble devine acum administrator. Si nu numai. El nu va ezita sa impulsioneze activitatea parlamentului si sa isi exercite noua functie la fel ca predecesorul sau, Norbert Lammert - un aparator al parlamentarismului, adept al ordinii si disciplinei (inclusiv in propriul grup parlamentar), si bun orator, informeaza Deutsche Welle.