Noua parlamentari din PSD, PNL si ALDE - dintre care sapte sunt fosti prefecti - au depus saptamana aceasta la Senat o propunere legislativa prin care s-ar institui Ziua Institutiei Prefectului din Romania, scrie publicatia PressOne.ro.

SenatFoto: Agerpres

Fostii prefecti care au initiat proiectul de lege considera ca rolul "ispravnicilor administratori" este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma sa repare, simbolic, aceasta nedreptate.

Astfel, propunerea de lege depusa de cei noua parlamentari prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept "Ziua Institutiei Prefectului din Romania", iar aceasta ar urma sa fie marcata de autoritatile locale prin: "Organizarea unor programe si manifestari cu caracter cultural-stiintific dedicate recunoasterii rolului si meritelor institutiei Prefectului la dezvoltarea tarii noastre din punct de vedere economic, cultural si social".

In acest scop, articolul 3 al proiectului de lege ofera posibilitatea - atat autoritatilor locale, cat si centrale - de a "sprijini logistic si material" desfasurarea sarbatorii, "in limita fondurilor disponibile".

Mai mult, ultimul articol al propunerii acorda Televiziunii Romane si Radioului public posibilitatea de a difuza "emisiuni culturale" dedicate acestei zile.

La randul lor, actualii prefecti contactati de PressOne spun ca propunerea este una laudabila si foarte necesara. Citeste mai multe pe PressOne.ro