Dragnea a gasit vinovatul pentru cresterile de preturi la energie si gaze, nu guvernarea PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera ca majorarile succesive ale preturilor la energie electrica si gaz "nu sunt in regula" si vrea comisie de ancheta a activitatii ANRE. El a declarat, vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca "aceste preturi sunt marite prin acceptarea includerii in pret a unor pierderi nejustificate ale celor care distribuie energia", cu acceptul reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Liderul social-democrat a subliniat ca in Romania pierderile acceptate de ANRE se ridica la 17%, in conditiile in care in Olanda sunt de 4%, in Germania de 5%, iar in Franta de 8%, informeazarevista22.

Politic showFoto: Colaj foto

Viktor Orban, alaturi de Kelemen Hunor intr-o procesiune prin centrul Clujului. Peste 1.000 de oameni li s-au alaturat. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sambata, la o procesiune, alaturi de liderul UDMR, Kelemen Hunor, prin centrul municipiului Cluj-Napoca, alaturi de peste 1.000 de persoane, de la Biserica Reformata Centrala pana la Institutul Teologic Protestant, unde a avut loc ceremonia de inaugurare a cladirii renovate a institutului. Duminica, Viktor Orban a asistat la sfintirea bisericii reformate din comuna Floresti de langa Cluj-Napoca, iar luni va participa la Oradea la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium, scrieGandul.

Taxa care l-a uimit pe Liviu Dragnea. "Stiati ca in Romania exista taxa pe hora?" Liderii PSD au vorbit vineri la sedinta de la Sucevita despre reducerea numarului de taxe nefiscale. "Am vorbit despre reducerea numarului de taxe nefiscale. Este aproape finalizat conceptul, se lucreaza la el. Am cerut un exemplu de taxa nefiscala, vreau sa va intreb daca ati auzit ca in Romania exista taxa pe hora. 1000 de lei. Nu auzisem, dar exista. Adica, daca cineva organizeaza un eveniment si face o hora trebuie sa plateasca 1000 de lei. Nu stiu daca e rau sau bine, dar cred ca putem renunta la astfel de taxe. Costurile de administrare sunt mai mari decat taxa in sine", a declarat Liviu Dragnea, potrivitDigi24.

Ciolos: Balonul de promisiuni al guvernarii PSD - ALDE a inceput sa se gaureasca; in buzunarul romanilor a ajuns mana care ia, nu cea care da. Fostul premier Dacian Ciolos afirma, intr-o postare pe Facebook, ca balonul de promisiuni al guvernarii PSD - ALDE e sub mare presiune si a inceput sa se gaureasca, iar in buzunarul romanilor "a ajuns mana care ia, nu cea care da", referindu-se la cresterea pretului la carburanti si a dobanzilor la credite. El ii transmite premierului Mihai Tudose ca este cam tarziu sa mai astupe gaurile cu rafuieli populiste cu "dusmanii poporului" "doar-doar or uita romanii cine a promis ca o sa duca in buzunarul lor crestetea economica", informeazaAdevarul.

Orban: PNL va vota la vedere in favoarea cererilor justitiei in cazul Rovanei Plumb si al lui Viorel Ilie. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminica seara, ca liberalii vor vota la vedere in favoarea cererilor justitiei in cazul Rovanei Plumb si al lui Viorel Ilie, afirmand ca pastrarea Rovanei Plumb ca ministru este "un atac la interesul Romanie" de a se dezvolta prin fonduri europene. Liderul PNL a spus ca toate eforturile facute pentru a indeplini foaia de parcurs si pentru a ne elibera de MCV, "un mecanism umilitor care intr-un fel ne tine intr-un colt al Europei (...)", sunt zadarnicite de atitudinea pe care PSD si ALDE o au fata de cerereile justitiei, relateazaGandul.