Primarul Capitalei, Adriean Videanu, este presat de colegii din conducerea PD-L sa candideze pentru un nou mandat. Marti seara, in cadrul unei sedinte pentru organizarea alegerilor locale, la care au participat si reprezentantii CSOP, lui Videanu i s-a solicitat din nou sa renunte la ideea de a nu-si mai depune candidatura, pe motiv ca este cel mai bun pentru acest post. Surse din PD-L sustin ca primarul Capitalei le-ar fi explicat celor prezenti ca s-a saturat sa fie luat in fiecare zi in colimator de presa si ca nimic din ceea ce a facut nu a fost apreciat.

Potrivit surselor citate, Videanu ar fi spus că, în condiţiile în care, prin lege, primarul general nu are nici un fel de putere, dar „încasează” tot ce se întâmplă rău, el nu mai vrea să candideze. Se pare că primarul le-ar fi spus colegilor că nu a avut susţinere de când conduce Capitala, nici de la consilierii partidului, care, de multe ori, şi-au urmărit propriile interese.

Sursele citate susţin că discuţia nu a fost hotărâtoare. Liderii PD-L, în frunte cu preşedintele Emil Boc, sunt însă de părere că Videanu va fi convins să candideze de către preşedintele Traian Băsescu, care a mai avut o discuţie cu acesta în cursul săptămânii trecute. „Emil Boc a spus unora: «Lasă, nu vă faceţi probleme, că-l va convinge şefu’! Mi-a spus el mie că va vorbi cu Adriean şi este treaba lui să-l convingă»”, au relatat sursele din partid.

În aceste condiţii, numele primarului general va fi trecut într-un sondaj de opinie pe care CSOP îl va face în perioada următoare. În cercetarea sociologică vor figura şi Radu Berceanu, Vasile Blaga şi Liviu Negoiţă. CSOP va face pentru PD-L două sondaje. Primul va arăta care dintre potenţialii candidaţi ai PD-L la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector are cele mai multe opţiuni de vot.

A doua cercetare sociologică se va referi la plasarea, în opţiunile electoratului, a candidaţilor PD-L desemnaţi deja pentru Bucureşti, în competiţia cu eventualii lor adversari în campania pentru pentru Primăria Generală şi primăriile de sector. Liderii PDL au mai luat în calcul candidaturile la alegerile locale din Bucureşti ale primarilor Liviu Negoiţă (Sector 3) şi Cristian Poteraş (Sector 6), ale viceprimarilor generali Răzvan Murgeanu (Sector 1) şi Ionuţ Popa (Sector 5) şi ale viceprimarilor de sectoare Dan Ionescu (Sector 2) şi Radu Silaghi (Sector 4).

Gandul