Eurodeputatul PDL Rares Niculescu a lansat ieri un atac extrem de dur la adresa liderului socialistilor europeni, ger­manul Martin Schultz. Ata­cul a fost generat de o disputa dintre liderul socialist si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema recentei decizii a Nokia de a delocaliza activitatea sa de la fabrica din Bochum, din Germania, in Romania.

Martin Schultz s-a declarat „revoltat" că o asemenea delocalizare ar avea loc cu bani comunitari, din fondurile structurale. Acuzaţia a fost însă respinsă cu fermitate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. „Uniunea Europeană nu alocă bani unei societăţi comerciale pentru delocalizare, chiar dacă localizarea în cauză are loc în interiorul UE", a spus Barroso.

Într-un comunicat difuzat ieri, europarlamentarul Rareş Niculescu l-a acuzat pe liderul socialist german că ar intenţiona să oprească deschiderea fabricii Nokia la Cluj, ceea ce ar dovedi „o înţelegere selectivă a principiilor de funcţionare a Uniunii Europene". Românul a văzut în interpelarea eurodeputatului german un exemplu de gândire comunistă. "Din păcate, domnul Martin Schultz confundă socialismul cu comunismul şi România europeană cu un stat extracomunitar.

Îi amintesc domnului Schultz că producătorul finlandez de telefonie mobilă are un statut privat şi că, asemeni oricărui alt agent economic, are libertatea de a-şi stabili singur strategia comercială", a afirmat în comunicat Rareş Niculescu. Mai mult, acesta le-a cerut clujenilor să-i scrie liderului socialist german, pe adresa de e-mail, pentru a protesta faţă de o eventuală oprire a deschiderii fabricii Nokia.

Adevarul