Deputatii si senatorii PNL cer convocarea unui plen pentru o declaratie care sa reafirme angajamentul fata de SUA. Grupurile PNL fac apel catre toti parlamentarii care compun majoritatea guvernamentala sa voteze acest document menit sa diminueze "din raul produs Romaniei de catre cei doi lideri politici. Este nevoie de asumarea clara a conduitei de legiferare in sensul mentinerii independentei justitiei si continuarii luptei impotriva coruptiei". 'Solicitam tuturor parlamentarilor, inclusiv celor care sunt membri ai PSD si ALDE, sa se delimiteze in mod clar si ferm de declaratia emisa in mod abuziv si fraudulos de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.", se arata intr-un comunicat de presa, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Caz incredibil in Parlament. Stenogramele Comisiei pentru controlul SRI, scrise tot de SRI. Claudiu Manda, seful Comisiei de Control a SRI, a declarat ca in urmatoarea sedinta a forului va supune votului solicitarea de desecretizare a audierii generalului Dumitru Dumbrava. Solicitarea va fi transmisa ulterior SRI, cel care se ocupa de stenogramele din sedinta de 27 de ani."Stenogramele sunt in posesia comisiei cu caracterul strict secret. Pot fi desecretizate de SRI scotand paragrafele care au caracter strict secret, daca vorbim de metode de lucru ale Serviciului sau de o hotarare CSAT. Se anonimizeaza sau se scot", a declarat Claudiu Manda, presedintele comisiei SRI, citat de Gandul.

Liviu Dragnea ramane cu sechestru pe avere. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, miercuri, contestatia lui Liviu Dragnea fata de sechestrul dispus de DNA in dosarul Tel Drum, in valoare de aproximativ 27 milioane euro. Liviu Dragnea a contestat, saptamana trecuta, sechestrul dispus de DNA in dosarul Tel Drum, in valoare de aproximativ 27 milioane euro, presedintele PSD invocand faptul ca nu s-a constituit nicio parte vatamata in cauza. Aparatorii sai au expus, miercuri, in fata instantei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) argumentele pe baza carora au solicitat ridicarea masurii asiguratorii, relateaza Romania Libera.

Deputat PSD, despre comunicatul Departamentului de Stat: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecţie? Deputatul PSD Adrian Solomon a criticat, miercuri, în plen, comunicatul Departamentului de Stat al SUA, afirmând că este „o neobrăzare“ şi i-a îndemnat pe aleşi să se gândească dacă rachetele Patriot şi avioanele cumpărate din SUA sunt „taxa haraciului sau taxă de protecţie”. "Şi eu sunt bucuros că cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului au apărat instituţia fundamentală în ţara aceasta în faţa chiar şi a partenerului nostru strategic (...) De unde neobrăzarea celor care au emis acel comunicat din parte Departamentului de Stat nu pot să îmi explic”, a declarat deputatul PSD Adrian Solomon, în plenul Camerei Deputaţilor, citat de Adevarul.

USR a trimis o scrisoare la Bruxelles pe tema Legilor justitiei: PSD-ALDE dau asaltul la independenta sistemului judiciar. E o contrareforma. USR a transmis, miercuri, o scrisoare catre liderii institutiilor europene si grupurilor politice de la Bruxelles in care acuza PSD si ALDE ca vor sa reduca nivelul independentei sistemului judiciar si cer sprijinul institutiilor europene pentru a descuraja "o contrareforma" in sistemul judiciar. Acesta informeaza destinatarii scrisorii ca PSD si ALDE ignora avizele negative ale CSM dat pe legile justitiei, protestele publice si pozitia exprmata printr-o scrisoare de catre 4.000 de magistrati, scrie Gandul.