Sedinta-fulger la PSD, in absenta lui Tudose si Firea. "Nu dam jos premierul. Vom face un miting in toate orasele impotriva statului paralel"Pe fondul disputei publice dintre Gabriela Firea si Mihai Tudose, presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat de urgenta, duminica seara, la sediul partidului, pe liderii din teritoriu. "Sunt prostii ca ne-am intalnit sa-l dam jos pe Tudose. E o prostie ca Tudose vrea partidul. Nu exista niciun fel de ruptura in partid. E o singura tabara in partid: tabara PSD. Ne-am intanit azi pentru ca liderii organizatiilor judetene au cerut o intalnire cu liderul PSD Liviu Dragnea. Am stabilit azi sa facem si noi un miting. Va fi un miting impotriva statului paralel si ilegitim.", a declarat Codrin Stefanescu, citat de Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Firea: Nu am nici cea mai infima intentie de a candida la presedintie. Primarul general al Capitalei spune ca nu se viseaza primul om in stat. Gabriela Firea, vicepresedintele partidului aflat la putere, spune ca nu o tenteaza nici scaunul de presedinte al Partidului Social Democrat, ocupat in prezent de Liviu Dragnea." Se pun pe seama mea tot felul de zvonuri false, tot felul de informatii reziduale, doar pentru a-mi crea probleme", a spus Gabriela Firea la Antena 3. "Asa ma percep romanii, un om extrem de serios, si daca am preluat acest mandat la Primaria Capitalei vreau sa-l duc la bun sfarsit". a mai spus aceasta, citata deDigi24.

Gabriela Firea, atacuri in rafala la adresa lui Tudose: Eu i-am spus ca e ipocrit. Are o atitudine aroganta."Eu i-am spus ca mi se pare ipocrit ca acum ceva vreme imi spunea in privat ca este agasat de protestele din Piata Victoriei si de cererile sindicatelor de a face mitinguri, iar public s-a aratat ingrijorat ca cei care ocupa de obicei piata nu vor mai avea un loc de exprimare. Mi s-a parut nedrept", a afirmat Gabriela Firea. Primarul General al Capitalei l-a mai acuzat pe Tudose ca isi "minimalizeaza" colegii si ca nu e normal ca daca ocupa o functie inalta sa ii trateze pe ceilalti "de sus", dar si ca discutiile aparute in presa nu contin unele lucruri care l-ar fi pus pe primul ministru intr-o lumina proasta, scrieGandul.

Dacian Ciolos, in vizita la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat ca a petrecut cateva zile la Washington, programul sau incluzand si o intrevedere informala la Departamentul de Stat al SUA, dupa "semnalul de alarma" pe care oficialii americani l-au transmis in legatura cu modificarile la Legile Justitiei. Pe 27 noiembrie, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma, intr-o declaratie de presa ca Statele Unite "indeamna Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", informeazaRomania Libera.

Relatie tensionata intre premier si Liviu Dragnea. Ruptura a devenit vizibila la inceputul lui octombrie. Premierul a spus in direct la televiziune ca nu se intelege bine cu presedintele partidului. Si-a pus demisia pe masa la sedinta social-democratilor si a obtinut plecarea ministrilor PSD cercetati pentru coruptie. Acum cateva zile, era din nou vizibil sa premierul merge pe alt drum. Facea un tur de forta la Parlament, unde se intalnea cu senatorii si deputatii partidului in absenta liderului Dragnea. 24 de ore mai tarziu, colegii de partid ii transmiteau premierului un mesaj. Gabriela Firea si Liviu Dragnea participau impreuna la un eveniment dedicat zilei nationale. Ei nu au aparut la parada militara de la Arcul de Triumf, unde premierul a fost alaturi de presedinte, relateazaDigi24.