Cum vrea Iordache sa puna calusul in gura Opozitiei. Studiu de caz: legile Justitiei. Dupa ce PNL si USR au reusit sa blocheze legile Justitiei datorita unor motive procedurale, deputatul PSD Florin Iordache a depus un proiect de lege care ar transforma Opozitia in simplu spectator. Iata cat de toxica este propunerea lui Florin Iordache, autorul celebrei ordonante 13. Acesta a depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise in Comisii se supun votului la pachet, iar cele respinse se mai voteaza doar in anumite cazuri. "Aceasta reglementare nu face decat sa introduca o dictatura a majoritatii pe ceea ce inseamna plenul...Practic, se incearca interzicerea posibilitatii de a dezbate amendamente in plenul Camerei Deputatilor", a afirmat presedintele USR, Dan Barna, citat de Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Fostul deputat Cristi Rizea condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi, 7 decembrie, ca fostul deputat PSD Cristian Rizea trebuie sa mearga la inchisoare pentru fapte de coruptie. Rizea era partenerul de concedii al fostului general SRI, Elena Istode, fosta sefa a Directiei Economice din SRI. Decizia nu este definitiva ea putand fi contestata la Completul de 5 judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Acesta a fost trimis in judecata de DNA pentru ca in perioada septembrie - decembrie 2009, a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Lucian Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive. "Partenerul" lui Rizea de dosar, Lucian Coltea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a recunoscut faptele, scrie Romania Libera.

C. T. Popescu: Liderii de azi, similari cu Groza si Dej. Actuala clasa politica de la Bucuresti este comparata de jurnalistul Cristian Tudor Popescu cu cea care l-a fortat pe Regele Mihai sa paraseasca Romania, acum 70 de ani. "In 30 decembrie 1947, doua personaje il sileau cu pistolul pe masa pe suveranul de atunci, Regele Mihai, sa abdice. Acest gest insemna aruncarea in aer a justitiei din Romania. Acum, rolurile lui Groza si Dej, cele doua personaje Gheorghe Gheorghiu-Deja si Petru Groza, sunt jucate de Dragnea si Tariceanu. Rolul pistolului il joaca toate aceste declaratii si gesturi ale parlamentarilor puterii pe care le vedem. Ne gasim si ca rezultat intr-o situatie similara, pentru ca nu vad cum va putea fi oprit ce se intampla.", declara acesta la Digi24.

Un deputat UDMR ii compara pe protestatari cu minerii: USR le-a multumit, cum a facut si Iliescu in `90. Raspunsul presedintelui Uniunii. Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat, joi, ca a vazut la televizor cum unul dintre liderii USR a multumit, miercuri, protestatarilor care au venit la Parlamentului, fapt care i-a amintit cum in 1990, desi nu i-a chemat, Ion Iliescu le-a multumit minerilor veniti sa apere statul de drept. In replica, presedintele Uniunii, Dan Barna, a declarat joi ca este "regretabil" ca deputatul UDMR, Marton Arpad, compara aducerea minerilor din 1990 cu protestele cetatenilor fata de modificarile la legile Justitiei. Deputatul USR Stelian Ion a replicat ca nu USR a chemat protestararii in strada, la Parlament. "Noi nu am chemat oamenii in strada. A fost o manifestare de civism, pozitiva", a spus Stelian Ion, scrie Gandul.

Mara Mares, PNL: Nu pot fi de acord cu modelul promovat de USR in Parlament, desi circul de la sedinta de ieri le poate aduce un anumit grad de simpatie publica. Presedintele TNL, deputatul Mara Mares, sustine ca Liviu Dragnea trateaza legile justitiei ca si cum ar fi mosia sa personala din Teleorman. Nici USR nu a scapat de criticile tinerei liberale. "Este regretabil ca Liviu Dragnea trateaza legile justitiei ca si cum ar fi mosia sa din Teleorman. Iar PSD termina anul 2017 asa cum l-a inceput: cu o bataie de joc la adresa justitiei, cu proteste de strada, cu imaginea compromisa a Romaniei in strainatate, preocupat sa isi bata joc de justitie si sa o puna la picioarele absentului zilei de ieri din Parlamentul Romaniei: Liviu Dragnea", declara aceasta, citata de Adevarul.