Florica Chereches a fost aleasa in functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale.Deputatul PNL Florica Chereches a fost aleasa, duminica, in functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale (OFL), cu 692 voturi, fata de contracandidata sa, deputatul Cristina Traila, care a obtinut 485 de voturi. Congresul Femeilor Liberale se desfasoara la Palatul Parlamentului. Votul a fost secret, pe buletine, iar 39 de voturi au fost anulate. Dupa anuntarea rezultatelor, Florica Chereches le-a multumit colegelor sale pentru incredere. "Sunt o femeie obisnuita din Oradea, sunt casatorita, am patru copii si o viata plina de suisuri si coborasuri. (...) Mi-am inceput cariera ca inginer, dar apoi a trebuit sa ma tot reinventez", a spus Florica Chereches, in discursul in care si-a sustinut candidatura in cadrul congresului. Ea a mentionat ca, in urma cu 17 ani, a infiintat o societate de microfinantare care sprijinea femeile sa-si dezvolte o afacere, incurajandu-le sa aiba mai multa incredere in ele si sa indrazneasca mai mult, conformAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Cat au cheltuit deputatii doar in luna octombrie pe deplasari in strainatate, diurne si cazare. Este echivalentul a 4.827 de salarii minime.Deputatii au incasat in luna octombrie indemnizatii de 3.218.846 de lei. Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a primit cel mai mare salariu -11.696 de lei, iar cea mai mica indemnizatie a mers catre fostul ministru al Tranporturilor, deputatul Razvan Cuc - de 4.576 de lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al institutiei. 1.143.106 de lei au fost platiti de Camera Deputatilor pentru exercitarea mandatului alesilor, dintre care 1.257.907 de lei pentru cheltuieli de cazare, 978.856 de lei pentru transport si 6.343 de lei pentru abonamentele de telefonie mobile. In luna octombrie diurnele primite de deputati au fost de 935.208 de lei. Birurile parlamentare au generat, in luna octombrie, cheltuieli cu personalul de 2.086.381 de lei, 156.833 de lei, fiind cheltuiti pentru a asigura desfasurarea activitatii birourilor parlamentare din Capitala si 12.843 de lei, pentru circumscriptia Mehedinti, scrieGandul.

Orban: Exista o rezerva fata de capacitatea femeilor de a face performanta la varf. "Inca persista in perceptia publica un soi de conservatorism. Inca exista din pacate o rezerva fata de capacitatea femeilor de a face performanta la varf. Va spun ca si in randul doamnelor exista retineri interioare de a intra cu adevarat intr-o competitie pe picior de egalitate cu barbatii pentru ocuparea pozitiilor importante in partid, in administratia locala si in stat. (...) Pentru mine, voi trebuie sa va sprijiniti reciproc. (...) OFL trebuie sa fie un sprijin in sustinerea acelor colege (...) care indraznesc sa se confrunte pentru functiile de conducere in partid si pentru functiile de conducere in administratia locala si centrala, fara emotie, fara niciun fel de complex, cu toata energia si taria de care sunt capabile", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban. Ludovic Orban a afirmat ca, din pacate, doar o singura filiala judeteana a PNL este condusa de o femeie, potrivitRomania Libera.

Romania participa la 4 proiecte PESCO.La recenta intrunire a Consiliului European de la Bruxelles a fost inaugurata noua forma de cooperare militara intre statele membre, asa numita PESCO (acronimul englezesc). Subiectul e binecunoscut in Romania, mai ales datorita tensiunii potentiale cu NATO si, in subsidiar, cu Statele Unite. Oficialii europeni au prezentat initiativa drept un mare succes, mai ales datorita carcaterului sau "inclusiv", ceea ce doreste sa spuna ca nu asistam la constituirea unui nucleu militar occidental, ci la o alianta deschisa cu participare foarte larga. De fapt, in afara Marii Britanii, care oricum se retrage din UE si a Maltei si Danemarcei, toate celalalte 25 de state si-au exprimat intentia de a participa intr-un fel sau altul la acest proiect. Presedintele Klaus Iohannis, care a participat la randul sau la ceremonia inaugurarii PESCO, a facut o referire destul de sumara, fara sa intre in amanunte, informeazaDeutsche Welle.

Raspunsul lui Orban pentru Catarama, dupa ce acesta l-a acuzat ca se asociaza cu Ciolos si ca PNL ar putea pierde sustinerea lui Iohannis.Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca va actiona in baza mandatului primit la Congres, care prevede sustinerea candidaturii presedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat, refuzand sa comenteze declaratiile lui Viorel Catarama, prim-vicepresedinte Sector 2. "Nu am ce sa comentez pe aceasta tema. Eu actionez in baza mandatului dat de Congres care a hotarat, la propunerea mea, sustinerea candidaturii presedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Eu sunt presedintele PNL si preocuparea mea este ca partidul sa ajunga la forta necesara pentru a putea invinge PSD", a declarat presedintele PNL Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX, solicitat sa comenteze declaratiile lui Viorel Catarama, care a afirmat ca partidul lui Dacian Ciolos este o declaratie de razboi facuta PNL. Contactat de Mediafax, fostul premier Dacian Ciolos a refuzat sa comenteze declaratia lui Viorel Catarama. "Nu am ce sa comentez. Eu am alta treaba", a declarat Ciolos, citat deGandul.