Cele mai emotionante declaratii ale lui Dragnea despre politicienii pe care i-a distrus. Trecut-au anii si iubirile lui Dragnea s-au schimbat, dar seful PSD ramane nostalgic dupa Ponta, Grindeanu, Antonescu si alti "cei mai buni prieteni". Fiecare membru al unui partid politic aflat la guvernare vrea o felie de cascaval cat mai mare. Intotdeauna, fara exceptie. Iar uneori se lasa si cu victime. Cate o excludere din partid, o mazilire din functia de ministru, o tradare mica, ceva acolo. Nimic iesit din comun. Bataia pe cascaval e un fenomen etern si absolut normal intr-un partid politic. Tocmai de asta, liderul trebuie sa aiba mare grija cand, cui si cat imparte. Pentru ca, daca face o greseala sau e ranit, ceilalti sobolani sar pe el si ar putea deveni el insusi victima, informeazaVice.

Politic showFoto: Colaj foto

Parlamentul fast-forward. Parlamentarii reiau luni dezbaterile asupra legilor justitiei, dar plenul reunit trebuie sa dea si votul asupra bugetului pana joi. Plenul reunit al Parlamentului incepe la ora 11.00, dezbaterea proiectului de buget de stat si a proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2018. Cele doua bugete au fost adoptate in comisii saptamana trecuta. Conform calendarului dezbaterilor, votul final este programat intr-o sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in 21 decembrie. Comisia Iordache lucreaza in paralel. Legile de organizare a sistemului juridic intra luni intr-o procedura accelerata de dezbatere si vot in Senat, dupa ce au fost dezbatute pe repede inainte si in Camera Deputatilor, stiut fiind ca PSD si ALDE vor sa le treaca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, noteazaEurActiv.

Presedintele Iohannis in cautarea unei punti intre Vest si Est. Asistam la o ruptura profunda care nu se raporteaza la resurse bugetare decat in plan secundar. E un subiect care priveste viitorul civilizatiei europene si fata de care viziunile sunt radical diferite. Dupa reuniunea Consiliului European din zilele de 14 si 15 decembrie, Presedintele Klaus Iohannis a inclus si o referire la politica legata de migratie si azil. Daca in privinta cooperarii militare (PESCO) liderii europeni au sarbatorit un acord cu participare larga, in privinta migratiei divergentele s-au pastrat. Sunt doi ani de zile de cand Vestul si Estul afiseaza pozitii ireductibile pe fondul unei ample polemici ideologice. In draftul unei scrisori adresate tarilor membre, presedintele Consiliului Donald Tusk era nevoit sa admita ca "subiectul cotelor obligatorii s-a dovedit a fi puternic conflictual si ca masurile adoptate au fost ineficiente". In acest context Palatul Cotroceni a emis urmatorul comunicat: "Referitor la politica Uniunii Europene in domeniul migratiei si azilului, Presedintele Romaniei a reiterat disponibilitatea tarii noastre de a contribui activ la avansarea discutiilor in vederea identificarii de solutii acceptabile pentru toate statele membre", relateazaDeutsche Welle.

Ion Iliescu a ajuns la spital. Nina Iliescu a declarat luni seara, la postul Romania Tv, ca l-a insotit la spital pe sotul ei, fostul presedinte Ion Iliescu. Potrivit Ninei Iliescu, fostul sef al statului a avut mai multe probleme de sanatate in ultimul timp, astfel ca medicii au decis sa-i schimbe tratamentul fostului presedinte. Fostul presedinte si sotia sa au ajuns la spital pentru controlul periodic. In cazul lui Ion Iliecu, medicii i-au schimbat tratamentul la picior si i-au recomandat sa nu iasa din casa. Ion Iliescu nu a participat la ceremoniile de 1 decembrie din acest an, spre deosebire de alte ocazii similare. Nina Iliescu a transmis ca sotul ei a suferit o entorsa si nu se poate incalta, precizeazaRomania Libera.

Ambasadorii UE au criticat dur modificarile la legile Justitiei si la Codul Penal intr-o intalnire cu un ministru PSD. Romania pierde un loc important la ONU. Modificarile la legile Justitiei si la Codurile Penale i-au facut pe ambasadorii statelor UE sa faca front comun impotriva PSD, la o intalnire cu ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu (PSD). Potrivit unor surse diplomatice, Romania va rata obtinerea unui loc nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU daca legislatia penala va fi slabita. Ambasadorii statelor UE au criticat dur modificarile la legile Justitiei si la Codurile Penale, intr-o intalnire cu Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, au declarat surse diplomatice pentru "Adevarul". "Oficial, intalnirea a avut ca tema preluarea presedintiei UE de catre Romania in 2019. Dar discutia s-a transformat intr-o pledoarie vehementa a ambasadorilor impotriva modificarilor din Justitie", au declarat sursele citate deAdevarul.