Congresul extraordinar al PC a degenerat intr-un scandal monstru dupa ce Dan Voiculescu a refuzat sa organizeze turul doi de scrutin pentru alegerea presedintelui, desi preferata sa nu obtinuse 50% plus unu din voturile exprimate. Deputatul Daniela Popa a obtinut 570 de voturi, presedintele CJ Prahova, Florin Anghel, 557, iar pe pozitia a treia s-a clasat senatorul Sabin Cutas, cu 85 de sufragii. Pentru a se obtine presedintia din primul tur de scrutin erau necesare 601 voturi. Cu toate acestea, Dan Voiculescu a proclamat-o invingatoare pe Daniela Popa.

Cotidianul prezinta opiniile unor analisti politici care descriu intamplarile de ieri ca reprezentand cea mai grava criza a PC de la infiintarea sa. Potrivit acestora, criza ar putea duce la scindarea partidului. Cristian Parvulescu sustine ca diferenta atit de mica de voturi intre Daniela Popa si Florin Anghel reprezinta aproape un vot de blam la adresa lui Dan Voiculescu, iar Adrian Moraru considera ca Voiculescu "si-a luat-o pe doamna Popa, care sa-i conduca partidul, asa cum fiica sa, Camelia, ii conduce televiziunile".

In plus, Cotidianul mentioneaza ca noul presedinte al PC, Daniela Popa, a anuntat duminica faptul ca toti cei 31 de candidati pentru functiile de vicepresedinti ai partidului vor fi numiti in aceste posturi, aceasta reprezentand un record absolut.

Evenimentul Zilei insista asupra faptului ca Daniela Popa vrea o relatie cu PSD, intrucat ea a afirmat in timpul Congresului ca „prioritatea mea personala va fi dinamizarea colaborarii parlamentare cu PSD“. De asemenea, EvZ mentioneaza ca PSD si PNL invita PC intr-o alianta anti-Basescu.

Romania libera o descrie pe Daniela Popa ca fiind o "migratoare politica", intrucat de-a lungul carierei sale a fost deputat FSN si PDSR, a activat o perioada in ApR, dupa care a plecat la PUR. In 2004 aceasta intra din nou in Parlament, pe listele PSD-PUR.

Potrivit cotidianului Gandul, candidatul cu cea mai mare priza la sala a fost, de departe, Florin Anghel. Simpatia pentru Florin Anghel a fost digerata greu de sustinatorii Danielei Popa. Dintre acestia Eugen Durbaca, cel care a condus lucrarile Congresului, i-a reprosat, nervos, ca, in 2004 a plecat de la PUR la PNL.