Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a transmis, sambata, liderilor social-democrati reuniti in Arges, la o vila din preajma localitatii Topoloveni, ca se va intalni in perioada urmatoare cu Adrian Nastase, pentru a discuta despre candidatura acestuia la presedintia Consiliului National. Aceleasi surse au precizat ca liderii social-democrati au stabilit, sambata, intr-un cadru informal, sa convoace Comitetul Executiv National al partidului in data de 21 februarie, urmand ca pe 22 februarie sa fie convocat Consiliul National.

Ordinea de zi a Consiliului National va cuprinde un raport privind activitatea desfasurata, prezentarea ofertei electorale si a strategiei de campanie, precum si alegerea presedintelui Consiliului National si a trezorierului. Prilej care va fi folosit de Nastase pentru a-si depune candidatura. Ion Iliescu a sustinut ca principiul competitiei libere trebuie sa functioneze in PSD, sustinandu-l pe Nastase. Mai multi lideri ai PSD, printre care Ilie Sarbu, Dan Nica, Aura Vasile, Constantin Nicolescu, au spus ca nu este momentul ca Adrian Nastase sa revina intr-o functie de conducere. Nicolae Vacaroiu a solicitat ca sedinta de Consiliu National sa se amane pana dupa alegerile locale.

Geoana intentioneaza sa-i propuna lui Nastase sa nu faca "valuri" la nivelul presei si al opiniei publice cu aceasta candidatura si sa nu critice actuala conducere a partidului. Multi membri ai Biroului Permanent National i-au transmis lui Adrian Nastase ca nu este bine ca si-a anuntat candidatura la presedintia Consiliului National si ca nu este bine sa candideze, intrucat, prin acest gest, nu va face decat sa reactiveze "arma dosarelor", care se va rasfrange, pana la urma, tot impotriva partidului ca un cliseu negativ.

Romania libera