Ion Iliescu si-a iesit din fire ieri dimineata, in timpul sedintei BPN, dupa ce vicepresedintele Dan Nica a venit cu o prima estimare a cheltuielilor electorale care le vor reveni candidatilor in situatia in care vor fi alesi prin vot uninominal in Parlament si la sefia consiliilor judetene.

Nica a facut o estimare in calitate de fost strateg electoral, aratand ca o campanie pentru un colegiu uninominal „costa” 300.000 de euro, iar una pentru obtinerea presedintiei CJ „bate spre un milion de euro”. Discutia a deviat rapid inspre cine va da banii, candidatul sau partidul, vicepresedinta Aura Vasile impacientandu-se brusc.

„Eu n-am bani sa sustin o astfel de campanie. (La PL-D, n.n.) Elena Udrea isi permite sa bage banii astia, ca-i baga din borduri. La noi, cine? Poate Rodica are bani sa faca fata campaniei...”, a aruncat Aura Vasile provocarea catre colega ei de masa, vicepresedinta Rodica Nassar, care insa a tacut.

Aura Vasile, care s-a declarat „de stanga si saraca”, l-a starnit, in schimb, pe Ion Iliescu. Fie pentru ca s-a simtit luat peste picior, fie pentru ca discutia despre bani nu-i pria, Ion Iliescu a avut o rabufnire nervoasa: „E rusinos intr-un partid de stanga sa vorbim despre bani, despre candidati care sa vina cu bani. Am mai auzit si de la altii spunand ca unor candidati de-ai nostri li s-au cerut bani sa contribuie la campanie”.

Gandul