Daca tot s-a certat cu Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali a inceput sa-si eticheteze dezertorii de partid folosind una dintre poreclele fostului sau prieten: Sobolan rozaliu. Ieri, la Consiliul National al PNG, organizat la Marriott, patronul Stelei s-a dezlantuit impotriva a patru lideri de filiala care au parasit partidul, dupa ce nu au facut pragul la europarlamentare: „Au plecat din partid sobolanii rozalii“, a spus incintat Becali, flancat in stinga de eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, iar in dreapta de vicepresedintele Marian Oprea.

Becali a fost insa dezlantuit doar in fata presei, atunci cind l-a imitat pe Dan Voiculescu aplaudind. Altfel, pe intreaga durata a Consiliului National patronul Stelei a parut mai calm ca niciodata. Nu a tipat, nu a ridicat tonul, nu s-a rastit. Chiar si celebrele hahaieli au lipsit din reprezentatia liderului partidului. In schimb, Dumnezeu a fost prezent in toate cele. Pe pereti, deasupra capului lui Becali, acolo unde atirna o cruce mare si o icoana cu Sfintul Gheorghe, in discursul sefului PNG si chiar si in buzunarele unora dintre delegati, care au plecat acasa, ieri, cu cite 10.

000 de euro donatie din partea Fundatiei Becali pentru bisericile din comunele in care partidul a facut 15% la alegeri. In total, aproape 300.000 de euro scosi dupa-amiaza din seiful Palatului din Aleea Alexandru. Nici fotbalul nu a fost omis din discursul politic de mai bine de o ora al patronului Stelei. „Eu nu pot sa-l dau afara pentru ca munceste, dar munceste degeaba, precum Steaua, care muncea, dar nu dadea goluri“, a spus Becali despre unul dintre liderii de organizatie din Moldova. Doar viciile i-au intrerupt analiza liderului PNG.

Integral in Cotidianul