Consiliul National al PSD dezbate vineri doua mari chestiuni politice: viitorul politic al lui Adrian Nastase si oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva guvernului PNL-UDMR.

Primii 740 de lideri ai PSD vor decide vineri daca este cazul ca Adrian Nastase sa iasa din adormire politica, dupa doi ani de lupta cu procurorii DNA in dosarul Matusii Tamara. Fostul lider PSD va candida pentru functia de presedinte al Consiliului National. Situatia voturilor nu este deloc clara. 740 de voturi sint, totusi, greu de controlat.

In ultimele zile, Nastase si adversarii sai din PSD au numarat vot cu vot. Dar nu le-a iesit calculul. Sint totusi citeva judete unde intentia de vot e evidenta. Adrian Nastase poate conta, asadar, pe filialele Teleorman, Arad, Hunedoara, Salaj, Mures, Maramures si altele.

Adversarul sau, Dan Mircea Popescu, este sprijinit in mod ferm de organizatiile PSD din Bacau, Olt, Mehedinti, Neamt, Galati. In plus, mai multi lideri centrali ai PSD, printre care Mircea Geoana, Ilie Sirbu, Gheorghe Nichita, s-au pronuntat deja spunind ca vor vota contra lui Nastase. Altii, precum Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea, nu s-au exprimat public, dar surse din PSD spun ca ei vor vota impotriva revenirii lui Nastase. Si, mai mult decit atit, cei doi s-au straduit in ultimele zile sa-i faca si pe altii sa voteze impotriva fostului lor sef. Sint si filiale care inca nu s-au hotarit cum vor vota, respectiv organizatii in care voturile sint impartite. Cotidianul a incercat sa faca o harta probabila a votului de vineri si, dupa cum se poate observa, Adrian Nastase are sanse destul de bune de cistig.

Integral in Cotidianul