De ziua lui, Marian Vanghelie a primit de la presedintele PSD un post in conducerea partidului.

Marian Vanghelie a primit joi seara, de la Mircea Geoana, un inedit cadou la implinirea virstei de 40 de ani: un loc in conducerea partidului. Mai exact, o invitatie permanenta de a participa la sedintele Biroului National al PSD. Vanghelie, care este presedinte al PSD Bucuresti, asista foarte rar la sedintele Biroului National, doar cind situatiile politice curente o impuneau. De luni insa, Vanghelie va fi o prezenta constanta la aceste reuniuni, el urmind a stabili, alaturi de ceilalti lideri pesedisti, strategia politica a PSD.

Cadoul lui Geoana pentru cele 40 de primaveri ale lui Vanghelie este putin in afara Statutului PSD. In mod normal, un loc de membru in Biroul National se cistiga in urma unor alegeri la congresul partidului. In statut se spune ca Biroul Permanent este format din presedintele partidului, presedintele de onoare, secretarul general, vicepresedinti, liderii grupurilor parlamentare, liderii organizatiilor de femei si de tineret.

Recent, si alti lideri pesedisti au fost cooptati in Biroul National prin abdicare de la prevederile statutare. Dan Mircea Popescu si Alexandru Athanasiu au devenit vicepresedinti ai partidului cu ocazia Consiliului National al PSD din 22 februarie, desi statutul stipuleaza ca locurile de vicepresedinti sint stabilite in urma unor alegeri la congres.

Integral in Cotidianul